RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 換摩打 [打印本頁]

作者: AUDISPORT    時間: 2010-3-15 17:30
標題: 換摩打
買左架tiger1 full metal version,可能太重有時吾夠力過草堆.吾知可吾可以換540 motor 呢?或者有冇高扭力380 motor 代替?
作者: pnpxx    時間: 2010-3-16 23:24
我都想知.....
作者: Evo露筍    時間: 2010-3-17 00:07
540摩打原裝設計未必夠位放......要重新設計過d位先裝到
亦可換高扭力380摩打,但係要留意原裝電路板同電變能唔能夠承受~~
亦可以改用無刷摩打.....不過改裝工程浩大....
作者: pnpxx    時間: 2010-3-17 11:05
回復 3# Evo露筍

你上次比我條link見有台灣人加咗減速齒,c兄知5知點裝呀??
作者: Evo露筍    時間: 2010-3-17 12:03
回復 4# pnpxx

或者你可以o係果邊留post搵人教.....因為我都唔識......暫時亦冇時間去研究.....
作者: kenl    時間: 2010-3-17 12:28
亞拓380恒星減速齒,香港難買

作者: pnpxx    時間: 2010-3-17 21:11
回復 6# kenl

哎....香港無架......
作者: pnpxx    時間: 2010-3-17 21:13
回復 5# Evo露筍
香港無....唔使問喇
作者: Evo露筍    時間: 2010-3-18 10:39
唔知雙星呢隻減速器岩唔岩用呢?
http://www.tamiya.com/japan/robo ... g_motor/g_motor.htm

登錄/註冊後可看大圖

作者: AUDISPORT    時間: 2010-3-18 16:44
但 係隻摩打齒邊樹買?
作者: pnpxx    時間: 2010-3-18 21:52
回復 9# Evo露筍 香港有冇得買?
作者: Evo露筍    時間: 2010-3-18 22:11
回復 11# pnpxx

偉高可能有掛.....呢樣要問蘇經理wor.....
作者: pnpxx    時間: 2010-3-18 22:53
邊個係蘇經理??
作者: topedo    時間: 2010-3-26 22:23
去到偉高問一問就知道

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2