RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: drift 呔有咩好choose? [打印本頁]

作者: alan0108    時間: 2011-1-9 21:25
標題: drift 呔有咩好choose?
如題
thx !!
作者: 3BG    時間: 2011-1-9 22:59
yokomo,Blade also good
作者: lyj_595    時間: 2011-1-10 00:01
睇你系咩地方玩
作者: 椰禮    時間: 2011-1-11 23:02
係唔知咁凍既天氣、cs2.27、油漆地 玩乜先岩XD
作者: tt01E    時間: 2011-1-13 14:52
回復 4# 椰禮

因為drift呔不會因溫度影響硬性,所以天氣沒關
作者: [肥佬]    時間: 2011-1-13 16:51
回復  椰禮

因為drift呔不會因溫度影響硬性,所以天氣沒關
tt01E 發表於 2011-1-13 14:52

你錯了~
作者: [肥佬]    時間: 2011-1-13 16:52
如題
thx !!
alan0108 發表於 2011-1-9 21:25

yokomo drift tire set......像真又好玩
作者: tt01E    時間: 2011-1-13 19:47
回復 6# [肥佬]

點解?
真唔知,希望高手可以解答
作者: [肥佬]    時間: 2011-1-13 22:12
回復  [肥佬]

點解?
真唔知,希望高手可以解答
tt01E 發表於 2011-1-13 19:47

咁你又教人既~
作者: 傑佬    時間: 2011-1-14 00:55
yokomo 04呔
作者: tt01E    時間: 2011-1-14 10:47
咁你又教人既~
[肥佬] 發表於 2011-1-13 22:12

我自己唔覺有太大分別,你咁講法可能係冷縮熱脹,熱的時候會較咬,因為脹令密度下降,更多表面接觸到地面,凍就相反,正確嗎?
作者: [肥佬]    時間: 2011-1-14 18:15
我自己唔覺有太大分別,你咁講法可能係冷縮熱脹,熱的時候會較咬,因為脹令密度下降,更多表面接觸到地 ...
tt01E 發表於 2011-1-14 10:47

理論野我唔太識...我只知道天熱天冷係抓著力方面有唔少變化
作者: tt01E    時間: 2011-1-14 19:32
理論野我唔太識...我只知道天熱天冷係抓著力方面有唔少變化
[肥佬] 發表於 2011-1-14 18:15

嗰D唔係快車呔咩?天熱用大R值呔,天冷則相反,香港天氣一般36R走天涯,通常完美主義者用32-40R就ok
作者: 椰禮    時間: 2011-1-14 19:42
嗰D唔係快車呔咩?天熱用大R值呔,天冷則相反,香港天氣一般36R走天涯,通常完美主義者用32-40R就 ...
tt01E 發表於 2011-1-14 19:32

有人話過drift就唔使咬咩
唔知閣下有冇玩過active既火石tire同yokomo 04 tire,當自己用後者人地用前者,差別差唔多等於比"快"車追
火石tire快到玩cs唔夠像真
作者: tt01E    時間: 2011-1-14 20:35
有人話過drift就唔使咬咩
唔知閣下有冇玩過active既火石tire同yokomo 04 tire,當自己用 ...
椰禮 發表於 2011-1-14 19:42

唔係呀,我嘅意思係隨溫度令抓着力有大變化的是快車呔,飄移呔是硬身,形狀不會有變化,影響抓着力的是用料和形狀(即是胎紋)
作者: 椰禮    時間: 2011-1-14 20:42
唔係呀,我嘅意思係隨溫度令抓着力有大變化的是快車呔,飄移呔是硬身,形狀不會有變化,影 ...
tt01E 發表於 2011-1-14 20:35

硬極都係膠黎姐,點會冇影響

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2