RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想問下各位ching [打印本頁]

作者: Jazz_Wan    時間: 2011-6-11 16:30
標題: 想問下各位ching
九龍區,係唔係沒有船池架??
係唔係一定要去香港區or新界區先放得船仔??
作者: taiming1    時間: 2011-6-12 11:38
Jazz_Wan 發表於 2011-6-11 16:30
九龍區,係唔係沒有船池架??
係唔係一定要去香港區or新界區先放得船仔??

九龍區暫時沒有
作者: Jazz_Wan    時間: 2011-6-12 12:06
回復 taiming1 的帖子

係唔係不可隨處放船嫁
作者: taiming1    時間: 2011-6-13 09:15
Jazz_Wan 發表於 2011-6-12 12:06

係唔係不可隨處放船嫁

偷偷地放小電船,很多地方 水池都得,是呼有沒有管理員干涉,最好都是去船池放啦
   玩得放心,唔使見到管理員要走鬼
作者: Jazz_Wan    時間: 2011-6-13 16:49

會不會俾人檢按控架
作者: lf2c    時間: 2011-6-13 17:06
taiming1 發表於 2011-6-13 09:15
偷偷地放小電船,很多地方 水池都得,是呼有沒有管理員干涉,最好都是去船池放啦
   玩得放心,唔使見到管 ...

我試過去近自己屋企d公園仔水池放小噴噴~
而果個公園仔我見都冇咩人去~我諗住可以偷雞番個零鐘頭啦...
點知最後都比管理員趕我走~搞到唔去船池放都唔得...
作者: taiming1    時間: 2011-6-13 18:24
Jazz_Wan 發表於 2011-6-13 16:49

會不會俾人檢按控架

唔會掛,吾係偷, 吾係搶, 唔知有無師兄去過太空館出面果個水池放船呢
作者: Jazz_Wan    時間: 2011-6-13 22:00
taiming1 發表於 2011-6-13 18:24
唔會掛,吾係偷, 吾係搶, 唔知有無師兄去過太空館出面果個水池放船呢

係郊野公園放車都俾人票控
作者: ahyeah9394    時間: 2011-8-10 23:29
lf2c 發表於 2011-6-13 17:06
我試過去近自己屋企d公園仔水池放小噴噴~
而果個公園仔我見都冇咩人去~我諗住可以偷雞番個零鐘頭啦. ...

我試過夜麻麻係公園放噴水池, 果時關左噴水系統, 加上像真船都唔係快ga la...比管理員見到都係要趕左出來, 係香港想有多個地方玩真係好少
作者: mercedes    時間: 2011-8-16 09:40
I had also play RC boat in the pool of a park, luckily, no security was around.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2