RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想問2000-3000差速油分別?thx師兄 [打印本頁]

作者: G2偉    時間: 2014-1-8 18:45
標題: 想問2000-3000差速油分別?thx師兄
想問2000-3000差速油分別?thx師兄
作者: kmb75314    時間: 2014-1-8 19:50
号數越大越杰,
作者: 新人    時間: 2014-1-8 19:57
kmb75314 發表於 2014-1-8 19:50
号數越大越杰,

How about the feelings ?

作者: G2偉    時間: 2014-1-8 20:30
請問會唔會難控制?
作者: Salviour94    時間: 2014-1-8 22:39
新人 發表於 2014-1-8 19:57
How about the feelings ?

問題咁空泛 師兄點答你...

作者: Salviour94    時間: 2014-1-8 22:41
G2偉 發表於 2014-1-8 20:30
請問會唔會難控制?

買多個牙差 去放車個陣試埋 真係好難答你..
每個人操控吾同..
有錯請指教..
作者: 新人    時間: 2014-1-8 22:45
Salviour94 發表於 2014-1-8 22:41
買多個牙差 去放車個陣試埋 真係好難答你..
每個人操控吾同..
有錯請指教.. ...

okok ,sorry sorry ,i also want to talk the feelings on control!

作者: AMAT    時間: 2014-1-8 23:18
牙差有分前後用,放前放後硬度唔同就會有唔同分別.
頭杰尾稀,架車就好轉
頭稀尾杰,架車就好推
頭尾都杰,架車唔多識轉,如果係條呔好跣,就一咪打白鴿轉
頭尾都好稀,轉,但係架車唔多高速.

不過如果就咁比2000同3000....其實分別唔係好大......
除非你已經好高手.....
作者: G2偉    時間: 2014-1-9 04:26
thx thx

作者: leehoupin    時間: 2014-1-9 08:09
我上星期曰鬥車試咗500度同1000度後差速油的差別(因為在多倫多室內場比較細而且鬥17.5慢車)500度比較定1000度車尾較轉反應較快圈速亦比500度快(0.1至0.2秒)而且鬥起車要在彎中比較快.今過星期會試1000同2000分別試完再分享。
作者: cvleung    時間: 2014-1-9 15:52
在 jv頭直、尾牙差用3000, 感覽彎心比用1000快和穩定
作者: G2偉    時間: 2014-1-9 21:49
已經買左2000

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2