RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 極x有個老闆真係當d客瘟神咁 [打印本頁]

作者: 鴨比    時間: 2014-1-9 13:52
標題: 極x有個老闆真係當d客瘟神咁
次次問佢野都{banned}
我本身就想買野既  
本身佢有個後生仔staff都好有禮貌解答緊我
最好笑係佢竟然叫個staff唔洗理我
我唔知佢其他老闆係合伙人定點
如果我係佢地就一定同個條友拆伙算啦
放佢係到簡直倒米
我本身都係開公司做生意
而家仲用呢d態度對客真係奇跡
作者: an400s    時間: 2014-1-9 14:17
我估你講緊 _ndy, 都係架, 佢個款擺明唔優做架啦, 好在D伙記禮貌都算好
作者: hoyinyin624    時間: 2014-1-9 14:32
條友好無禮貌,四個月我新手喺佢度買齊所有野四千蚊,買左支gt3c控玩左一次後唔知咩事唔識郁,我咪拎去换!然后佢好大聲話我整壞,講真有問題咪拎去代理囉又唔使你整,錢你都收左啦!佢脾氣唔好我咪惡過佢囉,到最後咪又喺俾番代理
作者: RCandylau    時間: 2014-1-9 14:39
你直頭講緊KWS Andy佢爛面方國耳後見腮又爛口又臭串佢係老細,佢個款擺明唔優做架啦,3點先開, 我地慣左啦,你唔好問佢咁多,問一句頂你9句,你最好鎖定目標俾錢快走人,
佢地咁把炮基於價格平D,好在D伙記都算係人,唔係kws佢算平,如果有第間比佢平你睇下佢可唔可以咁臭串吖
有時心諗睇佢幾時執,點知佢又坐大,鬼咩,其他果幾間又唔爭氣
為左平....忍下啦...唔通貪佢好態度呀
作者: soup_soup    時間: 2014-1-9 14:46
可能我比你好彩,我覺得佢地全部都幾有禮貌,有啲重好肯解釋一啲關於貨品上嘅疑問,試過有一次我買件野本身有問題,佢重好樂意借個地方比我放件貨喺度,等代理更換。

有時啲野就係人夾人緣,真係覺得唔開心嘅,咪去過第二間買囉,買野玩求開心,唔洗太在意的,Goodluck !
作者: AMAT    時間: 2014-1-9 15:06
呢間又話黑店,果間又話老闆串,成日都咒人几時執…唔怪之得廣華街啲鋪越執越少…遲啲大家上網買啦
作者: soup_soup    時間: 2014-1-9 15:35
有時上網買都可以出問題的,我試過上網睇到有存貨,明明落晒單,話明幾時去攞,去到先話你知有啲野無貨......不過我都無投訴,有時買野就係講彩數

其實去舖頭買永遠都係最好,睇啱,價錢覺得 OK,就買,唔洗估估下

希望大家都能夠多啲包容,唔好搞到第日全部變晒上樓舖,大家行起上嚟都唔方便啦~
作者: an400s    時間: 2014-1-9 16:40
RCandylau 發表於 2014-1-9 14:39
你直頭講緊KWS Andy佢爛面方國耳後見腮又爛口又臭串佢係老細,佢個款擺明唔優做架啦,3點先開, 我地慣左啦,你 ...

話需如此, 除左偉高, kws可以比車友入舖 window shop既, 好似都無咩邊間...sosad
作者: 鴨比    時間: 2014-1-9 16:50
wa原來咁多人受過佢氣我強調成間鋪得佢一個態度差  有個後生仔staff好好人  比錢買野都要無啦啦受咁多氣  講出黎等佢自己檢討下都應該  如果佢識反省既話  我本身都係鍾意去鋪頭多過網上買  始終有人情味d  但我去對面出名黑店個間  個老闆都唔會無啦啦黑我面啦下wa
作者: lf2c    時間: 2014-1-9 16:57

我鍾意迎合佢舖名宗旨,系事前做足功課,之後即刻衝入去掃心頭好吾好咁多野問,到時佢又吾會煩你,你又吾會受氣,雙贏
作者: 鴨比    時間: 2014-1-9 17:11
哈哈  原來個名係咁解   對唔住我錯鳥
作者: Chungyin3610    時間: 2014-1-9 17:18
鬼叫的野平牙
作者: RCandylau    時間: 2014-1-9 17:23
其實同佢無仇, 我仲成日去,不過係提下D新人入去買野问野找呀dick ,比錢就比Andy, 問野唔好問andy

作者: RCandylau    時間: 2014-1-9 17:29
街市友幫年後又變上樓舖啦,皆因貴
樓上舖都好吖,起碼吾使同佢交貴租
作者: kevin-ysl    時間: 2014-1-9 17:41
遙控街實在名存實亡!!!
變成行內人先會上樓搵嘅RC玩意!!
呢個玩意如何發展???
作者: soup_soup    時間: 2014-1-9 17:47

好多行業都比自由行改變咗個生態,而家就連 KWS 都賣晒佢啲所需品,遲啲RC野真係全部變晒上樓舖
作者: AMAT    時間: 2014-1-9 18:28
即係咁講,我未搞工房前去晒咁多間“所謂黑店”或黑面口店鋪,從未發生呢啲事。更唔好講宜家啲人認得我。最重要問題係,唔好講玩車,就算附近啲槍鋪都有類似情況,就係缺件或態度等。缺件原因好多時係賣貨時客想要乜,未有,就拆另一件貨出嚟俾人。所以有時搞到再賣時缺咗件,人地都唔係特登。第二,態度,的確唔可以用你去百老匯或連鎖店心態,另外有時人忙緊又可否忍耐下等等。仲有一点,問價,你問完就算,無謂話對面点点賣几錢…你都唔會走去百佳話惠康平你几多啦,鋪又唔多,唔啱咪唔好買囉,冇人逼㗎。
作者: AMAT    時間: 2014-1-9 18:32
我自己唔係老闆,但我有時都會坐係啲遙控車鋪到幫下手…我都見唔少大爺買嘢係真係…當然,老闆係會對一啲一味問又唔買嘅人黑面,我都同意。不過咁你唔鍾意咪唔好買囉,仲有樓上鋪上網賣㗎。你又要幫襯,又要話人黑面,咁幫你唔到唧~
作者: ckcgary    時間: 2014-1-9 18:34
an400s 發表於 2014-1-9 16:40
話需如此, 除左偉高, kws可以比車友入舖 window shop既, 好似都無咩邊間...sosad

其實呢個都幾重要,而家啲舖仔滿晒嘢,特別係對我呢啲新手嚟講幾唔方便,因為有時唔係真係有嘢買,睇入去睇下學下,認識下啲實物,入到去老闆已經問你要乜.......去嘅時間都會有其他真係買嘢嘅客,咁好似阻住人地做生意咁......

買嘢其實都係見實物摸摸下買好,有選擇嘅都會去舖買,貴十幾廿蚊唔大問題,但如果比錢要受無謂氣嘅就真係要諗諗......
啲人係咪走晒去上網買都好睇服務嘅,唔係平就大晒.....(呢句唔係指某啲舖講嘅,只係個人 overall 嘅睇法)......

作者: TIERIA    時間: 2014-1-9 19:48

可能人緣掛,我又覺得Andy冇乜野,我而家先知佢係老細,開始係會比佢串下既,日子耐左都領悟倒少少相處之道。
我有個建議比新手,如果想搵好似孖星,yokomo呢d大牌子野,可以去左偉高八下件先,唔一定要問價,因為九成都係極速平過佢。
到你要買,咪直接問ANDY有冇果件野,有就比錢,冇就唔好多口。
偉高D人唔會話你唔買野就黑面,放心參觀。
極速始於空間有限,人多果陣問得多當然會燥燥地。
我都算係問題少年啊!但至少唔覺有邊間既老闆對我黑面。
重有一點就係唔好問d問題令佢覺得係問黎都多餘既就得啦!

作者: lf2c    時間: 2014-1-9 20:06
鴨比 發表於 2014-1-9 17:11
哈哈  原來個名係咁解   對唔住我錯鳥

咁又吾洗對吾住,只系我本身買野都吾鍾意問人太多野,只有岩就買,吾岩咪去第間囉
作者: solaris8x86    時間: 2014-1-9 20:19
其實佢… 對臉孔較年幼嘅師弟,會有啲大佬款,對住年齡較大嘅客人,會比較有禮貌,如果你有一頭白髪走入去,佢可能會更有禮貌㳟候… 我見過...就係咁樣….
作者: 遙控少女    時間: 2014-1-9 20:51
原來Andy哥哥系甘尊敬大過自己的客人o既^o^
作者: shing317    時間: 2014-1-9 21:03
死喇!尋日我仲係新人區同新人講    「食粥是間好好的模型店,可以慢慢睇慢慢揀」 要盡快D通知番佢先得。
作者: Allan007    時間: 2014-1-9 21:07
其實N-Dee係一個好典型既香港舖頭仔老闆,錢想賺,耐性無乜。老實講,如果一個新手諗住袋住一疊銀紙入去由乜都唔識問到識再買齊哂D野,揾佢真係唔係好岩。但係佢做生意算係好老實,雖然做人誠實係應該,但係呢家野今日響香港唔係間間舖頭做到。
作者: kelvinayhh    時間: 2014-1-9 21:21
我入去又冇咩野喎, 買一百幾十都開口埋口多謝
利申:中學生
作者: nick0080    時間: 2014-1-9 21:38
係咪收錢果個 、我買完野俾錢都講多謝、不過我好小起入面睇野、成日眼望望!
作者: soup_soup    時間: 2014-1-9 21:52
我覺得大多數人對 Andy 可能有少少誤解,我平時都唔多出聲,自己好靜咁睇野,唔多唔少都會留意到佢同啲客人之間嘅談話,其實佢份人無乜野,只不過係鍾意講笑串下人咁,起初我都覺得佢幾難相處,但原來呢啲係佢同客人溝通同相處方式,其後習慣咗就唔覺得係咩一回事,的確有啲人唔熟佢時,第一個印像係唔好嘅,我好明白,起碼我以前都有咁嘅感覺,但識得耐咗就知係誤會。

呢間舖真係算唔錯架喇,最初幫襯時嘅印像好深刻,果時佢重係單邊舖未擴充,我入去睇野,入面長期都人頭涌涌,睇咗一陣間野最終只係買咗支 $1X 嘅鑼絲膠,但佢都同我解釋呢支野係點用,怕我買錯,直到而家,我間中入去買野可能都只係幾十蚊或者十幾蚊都有,Andy 都無話黑過面,重多謝前多謝後。

點都好啦,總之人嘅相處,好多時都會產生誤會,好多野了解清楚就會得啖笑,都係果句,選擇你自己鍾意嘅舖頭買野咪得囉~
作者: Allan007    時間: 2014-1-9 22:48
soup_soup 發表於 2014-1-9 21:52
我覺得大多數人對 Andy 可能有少少誤解,我平時都唔多出聲,自己好靜咁睇野,唔多唔少都會留意到佢同啲客人 ...

呢幾年其實已經收斂左,以前響細舖真係仲癲呀。同D熟客真係用粗口溝通(其實佢D粗口麻麻),搞到其他客真係幾尷尬,星期日又例休息。

搬左大舖可能一闊三大啦,依家星期日都要開,又賣多好多玩具級貨品,始終揾錢係最重要,阿dick最近又啤左件出黎。

作者: bigcow    時間: 2014-1-10 02:38
以前覺得axxx好串,原來誤解了他,不要在放工人多時候買嘢,3-4pm無乜人,他是幾肯吹的,講真,依家的鋪租咁貴,一定要支持下,總之極X係幾有heart的店鋪,希望他們越做越好
作者: Kevin8933    時間: 2014-1-10 04:31
鴨比 發表於 2014-1-9 16:50
wa原來咁多人受過佢氣我強調成間鋪得佢一個態度差  有個後生仔staff好好人  比錢買野都要無啦啦受咁多氣   ...

黑店老細緊係唔會對你黑面啦 黑走你仲邊有人做水魚ND份人冇乜嘢嘅,你去熟咗有時仲會話你知有其他比你要果啲仲平仲好用嘅比你
作者: ckcgary    時間: 2014-1-10 04:36
Allan007 發表於 2014-1-9 22:48
呢幾年其實已經收斂左,以前響細舖真係仲癲呀。同D熟客真係用粗口溝通(其實佢D粗口麻麻),搞到其他客 ...

我唔係成日去都成日聽到爆粗架啦.......

作者: 新人    時間: 2014-1-10 07:15
佢對啲中學生又好有禮貌既,。。有時行出去既時候多謝晒
作者: cc4321    時間: 2014-1-10 11:04
係佢度買唔過小野,不過一直都係搵肥仔,係收錢先同佢講兩句,有時佢把口係串d,但收錢都會講多謝,講得好聽就同聲同氣,唔係你就會覺得佢好臭串,如果你買野要有大公司服務同禮貌,食粥就唔係咁適合你,貪平就要接受下喇
作者: sakata    時間: 2014-1-10 14:10
其實大家都係做生意 唔鐘意咪第二間 港RC car鋪其實還算多
老闆都係人 自己執生啦
作者: rikuchoi    時間: 2014-1-12 06:41
我玩左唔耐.但所有野都係係ANDY到買,我覺得Andy冇乜野,我反而仲應為佢好好人,
有時有D問題問佢,佢都會解釋,DICK仲教左我好多野,次次味入門口(食煙),ANDY,DICK都同我打朝夫,
可能大家只係應為佢講野直掛
作者: d.s    時間: 2014-1-12 10:35
亞的同安迪真係冇乜嘢,正常廣華街式待客態度,反而果位四眼哥仔店員就認真趕客,有次人多入到去,逼唔到入孖星parts櫃,見佢又問我有乜需要,咁好啦,我講佢聽我要乜嘢parts,佢諗都有諗就話冇,我再問有冇某種工具,佢同様答案,我覺得有D奇,我要嘅只係大路嘢,黑到要乜冇乜?
卒之我決定逼入去親眼望,最後係我要的全齊……
而家我去親都係等佢兩老有空先買嘢,亞的有時會示意我可以揾四眼哥,我有再試過,但效果依舊,好求其………
作者: hellowong    時間: 2014-1-12 12:14
現今社會,又平又有禮貌才是皇道,希望d老闆明白這才是零售業嘅趨勢
作者: kclam    時間: 2014-1-12 12:42
我平均三次入去只買野一次,未有對我黑面.
作者: 鴨比    時間: 2014-1-13 03:03
上面講得岩  而家咁多選擇上網買又得  上樓買又得  行遠D又得
我而家都習慣左去第間買  費事開名以為我打手
睇完咁多留言  人夾人緣啦  佢做到咁大當然有一大堆熟客幫親啦  個到咁貴租
只能說我有過不快經歷  我自己就點都唔會再去極X
作者: qazxcvb24    時間: 2014-1-13 08:12
我覺得andy係玩果隻串姐   我成日都係咁同佢串幾咀  佢係細鋪果陣我成日都問佢野既  都冇黑我面   
作者: wellhope    時間: 2014-1-13 08:20
有人就有是非,好似有位C兄所言,玩車求開心,平常心處理。
作者: lf2c    時間: 2014-1-13 11:17
鴨比 發表於 2014-1-13 03:03
上面講得岩  而家咁多選擇上網買又得  上樓買又得  行遠D又得
我而家都習慣左去第間買  費事開名以為我打手 ...

雖然你有吾開心既經歷我都明白
但佢有D車仔同相關parts(e.g. :VM2)真系得佢一間獨家有得買,假設你咁岩又超鍾意某款佢獨家既車仔
而同時你又話點都吾會入去,咁冇理由下下叫fd幫你入去買咁瘀皮架
所以都系留返少少底線比自己會好D,不喜勿插
作者: timothychoy    時間: 2014-1-14 23:29
其實講真果句ANDY又唔係真係發老脾鬧人,so far由一年幾前新手識佢到宜家,幫趁開都無咩野,最多都係講笑惡D串下我同D fd咁,粗口就實有一兩句架喇,都係普通傾計有意無意一句半句咁姐,有次咁岩有個鬼佬係到佢地又搞唔掂佢都有開聲叫我幫手問兩句睇下個鬼佬要咩,其實又無大家講到咁黑人憎姐,如果要用阿的同個後生仔比既話態度就實無咁好架喇,但又未至於相處唔到既,平時入去傾計吹水都無咩野,不過講到底,幫趁得最多最抵既都無可否認係食粥
作者: blackshark3    時間: 2014-1-16 14:28
個人感覺,Andy冇乜嘢,係講嘢有時串啲但都係講笑嗰隻。我大部份嘢都係去佢度買,我找數永冇問價錢,因為我信Andy同Dick自動波俾靚價我,就算我買貴都冇乜所謂因為我喺佢度買得開心。講服務我試過件嘢有問題或買錯,Andy即換仲say sorry,好態度喎。我夠試過去上樓好似唔休做街客嗰間舗買兩㗎車因為Andy冇貨又抽起條根要買,最後一㗎漏咗嘢,個老細就好似我呃佢咁問3問4,我即刻俾錢買番嗰件嘢,之後上去買嘢問佢,仲好似阻佢同朋友吹水西晒面問句搭句,我從此冇幫襯。講到尾,係人夾人緣啫。
作者: 遙控少女    時間: 2014-1-16 14:40
blackshark3 發表於 2014-1-16 14:28
個人感覺,Andy冇乜嘢,係講嘢有時串啲但都係講笑嗰隻。我大部份嘢都係去佢度買,我找數永冇問價錢,因為我 ...

講的是樓上cat shop ?
作者: blackshark3    時間: 2014-1-16 14:59
遙控少女 發表於 2014-1-16 14:40
講的是樓上cat shop ?

一流嗰間
作者: 遙控少女    時間: 2014-1-16 15:05
blackshark3 發表於 2014-1-16 14:59
一流嗰間

未上過 , 乜佢服務態度甘唔乖架><
作者: sakata    時間: 2014-1-16 15:29
遙控少女 發表於 2014-1-16 15:05
未上過 , 乜佢服務態度甘唔乖架>

一樓果間個老闆淨係識同人吹水 埋去問佢野又 下?下?喔? 咁= =
無咩野應該都唔係幾想再上一樓

作者: 遙控少女    時間: 2014-1-16 15:39
sakata 發表於 2014-1-16 15:29
一樓果間個老闆淨係識同人吹水 埋去問佢野又 下?下?喔? 咁= =
無咩野應該都唔係幾想再上一樓
...

甘佢開間KWS-RC聯誼會 , 只限吹水 , 絕不收水 , 不做生意 , 唔識佢的人不準問 , 只準聽 !  唔好問 , 只要信 ^^

咩人泥架 ! 邵逸夫 二百歲唔死一樣有新聞
作者: sport    時間: 2014-1-16 19:18
solaris8x86 發表於 2014-1-9 20:19
其實佢… 對臉孔較年幼嘅師弟,會有啲大佬款,對住年齡較大嘅客人,會比較有禮貌,如果你有一頭白髪走入去 ...

咁真係要似老賣老先得

作者: mkevin    時間: 2014-1-16 22:54
solaris8x86 發表於 2014-1-9 20:19
其實佢… 對臉孔較年幼嘅師弟,會有啲大佬款,對住年齡較大嘅客人,會比較有禮貌,如果你有一頭白髪走入去 ...

我就是第三類人啊!見得多你就了解他的為人。他喜歡說笑而已。但有時十分粗口!

作者: hotelnissan    時間: 2014-1-18 05:55
萬x 会吾会好態度小小? 謝
作者: botaebi    時間: 2014-2-22 16:16
hotelnissan 發表於 2014-1-18 05:55
萬x 会吾会好態度小小? 謝

唔止小小,係好好多.

作者: leungwang    時間: 2014-2-23 17:36
好睇佢心情,佢覺得你係幫趁咪面口好d,佢覺得你似淨問唔幫趁就敷衍了事
作者: blanka-hui    時間: 2014-2-23 19:30
鴻星,1/f , 極速,三間一樣臭格 ,有睇的店主請好好改善吧 !
作者: blanka-hui    時間: 2014-2-23 19:36
我黎駛錢,吾係借錢 。
何況依家你去借錢,D sale 都當你神咁拜。
昂高個頭做生意,吃 X 啦 !
作者: blanka-hui    時間: 2014-2-23 19:45
如果你當講粗口係一種文化,咁就要記得教育你下一代同媽咪講,調理農務化學系囉 !
作者: blanka-hui    時間: 2014-2-23 19:51
同女朋友個父母講,我依家因為要 X 你個女 ,所以鍾意你個女,坦白D,
作者: blanka-hui    時間: 2014-2-23 20:01
總之我使錢,我就係大爺,家家有求,你冇理由請個賓妹惡過你,佢訓床你訓地,就係咁解。
作者: blanka-hui    時間: 2014-2-23 20:17
總之我入黎就係老細,吾該你地D店舖請定個人開門,吾好理我睇定買,這才是服務性行業的正確態度。
作者: hkh1994    時間: 2014-3-3 13:47
blanka-hui 發表於 2014-2-23 20:17
總之我入黎就係老細,吾該你地D店舖請定個人開門,吾好理我睇定買,這才是服務性行業的正確態度。 ...

比錢就大爺?唔該你番大6啦
有個臭錢就財大氣粗

作者: blanka-hui    時間: 2014-3-4 01:05
啱喇,你D咁嘅漢奸,望你有日去到酒樓餐廳,冇人招呼個陣,你到時咪財大氣粗,叫人睬你 。我諗你到時先知道咩叫貼錢買難受,港燦 !
作者: blanka-hui    時間: 2014-3-4 01:12
你做得服務性行業,你就要本着服務為先,為什麼要消費者每次入黎都要睇你心情,賭自己運氣,混帳 !
作者: blanka-hui    時間: 2014-3-4 01:21
對呢個又話吾同,對個個又話冇咩野,咁同黑店有咩分別 !
我吾只話一間,食粥,閣樓,海鮮,3間一樣,吾該自我檢討一下自己服務嘅態度有冇問題先,
作者: RX78amuroray    時間: 2014-3-4 10:07
原來零售業係服務性行業, 小弟真係才疏學淺
作者: george519    時間: 2014-3-4 10:24
我去到邊間, 我覺得D老闊都ok喎, 唔通要求唔同?
比完錢就走.....等咩呀?
過年前去極X入山豬(好平), 羅住$4000仲寸佢, 快D啦~~我唔想買豬送牛(肉乾)
作者: jj2006    時間: 2014-3-4 11:01
第日啲模型鋪要裝櫈仔,搵人drum 茶先至得,如果唔係會滿足唔到啲個别人事!搵兩餐都咁難!
作者: hkh1994    時間: 2014-3-4 16:10
blanka-hui 發表於 2014-3-4 01:05
啱喇,你D咁嘅漢奸,望你有日去到酒樓餐廳,冇人招呼個陣,你到時咪財大氣粗,叫人睬你 。我諗你到時先知道 ...

我發覺你有病
“入舖 唔該我要一件呀 比錢 走人 ”
點有服務性呀
仲有漢咩奸你真係有病
唔好似住自己去洗錢就高人一級先啦
搞清楚係比錢買服務定買件先啦!
作者: sakata    時間: 2014-3-4 17:22
呢位師兄一定上深圳上太多
什麼都要有服務性

作者: hkh1994    時間: 2014-3-4 17:45
blanka-hui 發表於 2014-3-4 01:21
對呢個又話吾同,對個個又話冇咩野,咁同黑店有咩分別 !
我吾只話一間,食粥,閣樓,海鮮,3間一樣,吾該 ...

你唔好發神經啦
一間店你同佢熟唔熟已經對你唔同啦
即係咁三狗唔識七同你吹水都覺有問題啦
你話”對呢個又話吾同,對個個又話冇咩野,咁同黑店有咩分別 !“熟既講多兩句唔熟既冇野講買完走有咩問題姐
作者: Jagdtiger1944    時間: 2014-3-4 19:17
情況同你老闆每月出幾多人工比你一樣...  同你三唔識七當然一分錢一分貨,  賺你多錢叫番你老闆跪你都No problem, 冇錢比佢賺鋪面叫你過主都見唔少, 世界好現實, 未出來見過世面既先會拎住 "服務態度當大爺" , 全部野都係利益行先
作者: A85wah    時間: 2014-3-4 20:43
blanka-hui 發表於 2014-2-23 20:17
總之我入黎就係老細,吾該你地D店舖請定個人開門,吾好理我睇定買,這才是服務性行業的正確態度。 ...

Blanka hui
我好多次幫襯極速,萬里,1樓,等等,都有講有笑,氣份和諧,本人不是佢地老顧客。係唔係你,又要最平,又服務好,又要同店員死講價呀,仲要砵蘭街價錢,澳門的享受呀,你估kinder出奇蛋珜,一隻蛋滿足你3個願望,不如你都檢討下自已。

作者: A85wah    時間: 2014-3-4 20:46
blanka-hui 發表於 2014-3-4 01:12
你做得服務性行業,你就要本着服務為先,為什麼要消費者每次入黎都要睇你心情,賭自己運氣,混帳 ! ...

你上網買呀

作者: A85wah    時間: 2014-3-4 20:52
blanka-hui 發表於 2014-3-4 01:05
啱喇,你D咁嘅漢奸,望你有日去到酒樓餐廳,冇人招呼個陣,你到時咪財大氣粗,叫人睬你 。我諗你到時先知道 ...

個個客都招呼,係無招呼你,你有咩問題??

作者: A85wah    時間: 2014-3-4 21:00
blanka-hui 發表於 2014-2-23 20:01
總之我使錢,我就係大爺,家家有求,你冇理由請個賓妹惡過你,佢訓床你訓地,就係咁解。 ...

嘩嘩嘩嘩,買遊艇,買飛機呀,超,買玩具車姐。

作者: hkh1994    時間: 2014-3-4 21:38
A85wah 發表於 2014-3-4 21:00
嘩嘩嘩嘩,買遊艇,買飛機呀,超,買玩具車姐。

佢去買模型車件一千幾百 比多啲都係一萬蚊
洗唔多錢鬼咬咁嘈又話呢間又個間唔好招呼
作者: ckcgary    時間: 2014-3-4 21:48
應該有人同 A 君討論過呢個話題,近排 A 加態度過得去丫,無幫襯都有問有答........
樓上師兄就真係諗多咗,會唔會係李剛富二代?
作者: hkh1994    時間: 2014-3-4 21:52
ckcgary 發表於 2014-3-4 21:48
應該有人同 A 君討論過呢個話題,近排 A 加態度過得去丫,無幫襯都有問有答........
樓上師兄就真係諗多 ...

富二代?我都想呀 唔洗做呀
不過有得玩車都好好啦!
作者: ckcgary    時間: 2014-3-4 22:57
hkh1994 發表於 2014-3-4 21:52
富二代?我都想呀 唔洗做呀
不過有得玩車都好好啦!

哈......師兄,放心,我係講緊樓上 B 君師兄......
作者: ericwu    時間: 2014-3-4 23:22
你個名好似係怪獸名?街霸隻綠色怪獸?
作者: ThomasZ    時間: 2014-3-5 03:00
我好欣賞ANDY的風格, 香港實在太多人欠吊的
作者: 大源佬    時間: 2014-3-7 00:24
blanka-hui 發表於 2014-2-23 19:30
鴻星,1/f , 極速,三間一樣臭格 ,有睇的店主請好好改善吧 !

鴻星我真係完全冇興趣入去,怪怪地咁D人
作者: 大源佬    時間: 2014-3-7 00:29
A L 佢不嬲都係咁架啦,我唔敢講佢D野好平.但就唔會點X人既,可能我都唔似善男信女掛,咁耐以黎佢都好客氣.不過咁.,佢係有D少爺仔皮氣.
作者: sykwok    時間: 2014-3-7 02:39
blanka-hui 發表於 2014-2-23 20:01
總之我使錢,我就係大爺,家家有求,你冇理由請個賓妹惡過你,佢訓床你訓地,就係咁解。 ...

去買嘢,放底錢,拎貨走,等價交換啫下嘛?
唔好講到自己蝕底晒咁.
做人嘅嘢,你點對人,人點對你,
如果有日你做得成老闆,
打你工啲人就pok kai喇.
收咗你人工,
男嘅要奶鞋底,
女嘅奶弟二度都似.
賓妹前賓妹後,
大概知你係邊種人啦
大爺喎

作者: georgej    時間: 2014-3-7 08:29

咁你洗得起幾錢呢,建議你開翻一間做褔我地一班發燒友。開舖做生意係服務性行業?咁你開舖做生意既開24小時,還要總有一間係我地左近喎。
作者: Allan007    時間: 2014-3-7 16:54
亂認大爺後果真嚴重
作者: ericwu    時間: 2014-3-7 23:10
andy 好人呀。我記得有次我走去買野點知冇貨佢又好忙  我去問佢野佢都冇時間理我
第二日我再去一入門口andy就同我講唔好意思 因為昨日太忙理唔到我
還有我每次有整車問題佢都會幫我解答 所以我覺得佢好好人
B先生係唔係一入去就唔尊重人呀 有錢唔係大哂  
我覺得你可能一入門就好似個土豪咁不可一世所以先會咁
作者: hotelnissan    時間: 2014-3-7 23:41
鴻星臭格 , 吃 X 啦. 極速 OK..
作者: ckcgary    時間: 2014-3-7 23:49
hotelnissan 發表於 2014-3-7 23:41
鴻星臭格 , 吃 X 啦. 極速 OK..

Red Star 就算無幫襯服務都好好喎.....

作者: beebone(real)    時間: 2014-3-9 01:26
AMAT 發表於 2014-1-9 15:06
呢間又話黑店,果間又話老闆串,成日都咒人几時執…唔怪之得廣華街啲鋪越執越少…遲啲大家上網買啦 ...

有O野咪消委會投訴囉, 間間都話有問題, 係咪咁多問題我唔知, 但消費者係咪有問題唔識問呢?
作者: gacktgackt    時間: 2014-3-9 01:32
都係果句,岩米買攞,加陣人地用支槍指住你咩
作者: hanswong    時間: 2014-3-9 09:56
我三間都有經常買野, 佢地三間各有特色. 而且人人各自性格唔同, 所以佢地俾到其他人既感覺都唔一樣.

食粥: Andy個人係串, 但我覺得佢係有料串, 而且佢個人其實無咩野, 一定唔係黑心個隻.
紅星: 佢地兩個人都幾搞笑. 開頭以為佢地D野貴, 原來唔係.
1/F: 正如有人話佢係有D少爺皮氣, 個人覺得都係. 但都係好人一個, 為興趣做生意, 又唔係欠左你既. 我去幫襯佢因為好多人話佢平, 的確係平, 但唔係絕對地全部都平.

你有時用同一個問題去問佢地三間會有唔同答案, 因為佢地係有各自個人睇法, 睇你想buy邊個人個套而已. 當然係一D common既knowledge上佢地都會俾差不多一樣的答案.
其實kws各間有各間既特色同定價既特點, 你行多左就會知. 佢地各自有佢地生存之道同Business Strategy.

作者: greenplace    時間: 2014-3-11 22:26
極速唯一只係平人地小小, 其他無一可取, 不知所為 !!
作者: neway_box    時間: 2014-3-12 00:07
串都還好,無價錢果d我直情唔會幫襯!!果d鋪鬼鬼地!!
作者: ckcgary    時間: 2014-3-12 00:18
neway_box 發表於 2014-3-12 00:07
串都還好,無價錢果d我直情唔會幫襯!!果d鋪鬼鬼地!!

有啲出名"賤"嘅,唔同人問海鮮價,同一個人問唔同衣著都唔同價(第一日真係問價,第二日諗住問下詳細內容準備比錢買,點知佢"好好服務"咁"自動"又報多次個"貴價",即時打消買嘅諗頭,呢啲咪鬼囉........

作者: hotelnissan    時間: 2014-3-12 00:45
哦系咪果間有個泉字店?取鞋音
作者: hotelnissan    時間: 2014-3-12 00:47
其實kws D店咁麻煩-,不如去rc 妈或者去冬菇買?特别品除外
作者: neway_box    時間: 2014-3-12 01:03
健全我好小入去間野又亂!!講真而家仲有d鋪要開口問先知價錢!!
作者: neway_box    時間: 2014-3-12 01:06
hotelnissan 發表於 2014-3-12 00:47
其實kws D店咁麻煩-,不如去rc 妈或者去冬菇買?特别品除外

師兄,冬菇??有無網址??

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2