RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請問漂移的基本設定 [打印本頁]

作者: bob488884    時間: 2007-4-23 11:32
標題: 請問漂移的基本設定
漂移新手一個,請問各位師兄,車應該點set?大概嘅設定理論就可以啦,唔該!
作者: 小dede    時間: 2007-4-23 11:34
我自己個人就覺得 4條呔打直 好漂d (我用ta05+02呔)

但yokomo車 應該就係要 八字咁set
作者: bob488884    時間: 2007-4-23 11:39
0甘差速呢?軸車
作者: 甩尾王    時間: 2007-4-23 11:51
原帖由 bob488884 於 2007-4-23 11:39 發表
0甘差速呢?軸車

你個部咩車先??
作者: bob488884    時間: 2007-4-23 12:23
車未定,我只系想了解下基本設定的理論,教程裏面又勿關于漂移嘅野
作者: iketani    時間: 2007-4-23 12:29
http://www.rc-evo.com/m_newhand/hand016.html
作者: 小dede    時間: 2007-4-23 12:43
原帖由 bob488884 於 2007-4-23 12:23 發表
車未定,我只系想了解下基本設定的理論,教程裏面又勿關于漂移嘅野

如果有錢 買yokomo會容易set d

不如你買左車 之後再問我地

我好樂意教你的
作者: bob488884    時間: 2007-4-23 13:12
哎,我就系因爲無錢先0甘煩~~呵呵,唔該各位師兄~~

可以分享下各位嘅setting嘛?
作者: 小dede    時間: 2007-4-23 13:35
原帖由 bob488884 於 2007-4-23 13:12 發表
哎,我就系因爲無錢先0甘煩~~呵呵,唔該各位師兄~~

可以分享下各位嘅setting嘛?

冇錢可以買部tt01玩住先

一樣漂到
作者: frienddicky    時間: 2007-4-23 16:40
原帖由 小dede 於 2007-4-23 12:43 發表

如果有錢 買yokomo會容易set d

不如你買左車 之後再問我地

我好樂意教你的

我有部yokomo cgm,想問問setting...............
請問係咪前後 chamber 要 -2? 前後轆又可toe in 又可以吾toe? thx
作者: 長崎良尾    時間: 2007-4-25 01:59
用02呔..chamber  -2頭尾...前轆又可0..後轆又可+3....
作者: mac1167    時間: 2007-6-1 00:51
新手玩飄移,請問TC4 SSG應怎set,有冇師兄用TC4來drift呢.
作者: Fanta    時間: 2007-6-1 02:03
原帖由 長崎良尾 於 2007-4-25 01:59 發表
用02呔..chamber  -2頭尾...前轆又可0..後轆又可+3....

前轆又可0..後轆又可+3<-------我想問呢個咩野黎架,同toe in有咩野分別呢

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2