RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我的 awd [打印本頁]

作者: fbc14    時間: 2007-10-2 21:30
標題: 我的 awd
頭 atm 單向,尾 atm 合金珠差 atm awd 摩打!

未加 fet 唔夠快,過兩曰去加六粒先

test video.....http://youtube.com/watch?v=QQkEoUxba4g

作者: 亞渠    時間: 2007-10-2 21:46
ok ga..架定fet~~~架多隻stock R...咁就冇得顶la
作者: kelvinblstz    時間: 2007-10-2 21:56
玩快車係咪mr02會快d?
作者: fbc14    時間: 2007-10-2 21:56
原帖由 亞渠 於 2007-10-2 21:46 發表
ok ga..架定fet~~~架多隻stock R...咁就冇得顶la

用那個摩打好呢?同以下三集那個快啲?行車時間分別有幾長呢?
作者: 亞渠    時間: 2007-10-2 22:56
红色個就最怏ga...
不過如果最好玩就stock R<<姐係籃色>>
如果時間就stock R就最耐ga
作者: fbc14    時間: 2007-10-2 23:35
原帖由 亞渠 於 2007-10-2 22:56 發表
红色個就最怏ga...
不過如果最好玩就stock R

甘姐係stock R最好用?  红色那個會過快嗎?
作者: sfdo    時間: 2007-10-3 10:44
標題: 回復 6# 的帖子
红色o個隻 ,話講 好快死,玩唔過一百排電....
加 fet 後 或可考慮 手繞摩打......
作者: billy86che    時間: 2007-10-3 12:58
原帖由 亞渠 於 2007-10-2 22:56 發表
红色個就最怏ga...
不過如果最好玩就stock R

"Chili faster than T2?" Unfortunately I experienced the opposite.
作者: samy    時間: 2007-10-3 13:00
MAYBE YOU NEED RUN-IN THE MOTOR BEFORE YOU TEST IT
作者: billy86che    時間: 2007-10-3 13:14
原帖由 samy 於 2007-10-3 13:00 發表
MAYBE YOU NEED RUN-IN THE MOTOR BEFORE YOU TEST IT

I did for both. I just wish ATM could produce an even softer brush springs for the Chili because I guess that holds the answer to the problem. I understand the Chili runs faster directly taken out from the packaging but when both motors have run in, I usually find the T2 faster.

作者: fbc14    時間: 2007-10-3 22:08
原帖由 sfdo 於 2007-10-3 10:44 發表

唉!咁姐係買邊個好呀?

我玩awd無理由買 T2 姐...........

storc R 好定 紅色嗰個好呢?

有無人用過之道分別呀? help.............

作者: 亞渠    時間: 2007-10-4 00:30
storc R啦~~~~~~
作者: 椰禮    時間: 2007-10-4 00:33
如果普通咁玩飄移又使唔使換呢??
一個又耐用又平既摩打幾錢個呀??(比iw用)
作者: sumandy    時間: 2007-10-4 00:53
原帖由 椰禮 於 2007-10-4 00:33 發表

呀偉兄佢地玩飄用原裝麼打!!!
作者: sumandy    時間: 2007-10-4 00:54
awd無理由買 T2 ? 點解呢? 好多人用T2同Chill woo
你上CT睇下先..
作者: 偉記    時間: 2007-10-4 01:30
標題: 回復 14# 的帖子
我用kyosho x-speed(awd)
作者: WallaceNg    時間: 2007-10-4 07:01
原帖由 椰禮 於 2007-10-4 00:33 發表

iwaver有出四驅咩?講開iwaver個網唔係話出monster同buggy咩?點解個網幾年都係過d野?
作者: paulpoon306    時間: 2007-10-4 07:24
用手繞啦,勁快,但小心快到撞爛parts
作者: yatwaiso    時間: 2007-10-4 09:45
標題: 回復 7# 的帖子
死係係指個motor 定pcb?
作者: yatwaiso    時間: 2007-10-4 09:46
原帖由 sfdo 於 2007-10-3 10:44 發表

死係指個motor 定pcb?
作者: sfdo    時間: 2007-10-4 13:55
標題: 回復 20# 的帖子
  指 摩打    
作者: 椰禮    時間: 2007-10-5 17:07
原帖由 WallaceNg 於 2007-10-4 07:01 發表

iwaver有出四驅咩?講開iwaver個網唔係話出monster同buggy咩?點解個網幾年都係過d野?

我有部iw02,唔係出左iw awd.......
我想買過個摩打比iw02用,不過唔知最平買咩摩姐,唔使好快都得gala
作者: fbc14    時間: 2007-10-5 21:56
最後决定......紅辣椒!
作者: 椰禮    時間: 2007-10-6 06:59
250都好那差貴對我黎講
作者: fbc14    時間: 2007-10-7 18:46
巳成功加 FET 6粒!哈哈 留意我的報告吧!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2