RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: hellboy
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F103GT setting & parts 问题

courel500 發表於 2006-8-23 23:06:22 | 顯示全部樓層
motor 座你係用 tamiya 定其他廠先 ?
servo 點樣貼唔正 ? 你係 cut 走晒凸出來既野之後係玻璃面貼就一定正 , 除非你玻璃吾平 !
courel500 發表於 2006-8-24 13:00:08 | 顯示全部樓層
原帖由 觀星是答案 於 2006-8-24 09:02 發表

膠座都唔係唔用得, 3Racing 同孖星都有出 F103GT 用 metal motor mount
3Racing 唔算難搵

你如果 cut o左 servo 隻耳之後怕唔平, 可以用沙紙磨平佢

唔該師兄 !
courel500 發表於 2006-9-11 11:17:15 | 顯示全部樓層
原帖由 hellboy 於 2006-9-10 12:51 發表
嘩! 好靚! 不過錢從何來呢?!

天跌落來 ...
唔一定要全改呀 ! 你可以每次改 2-3 樣野 , 去玩幾次都齊晒料啦 ! ( 我都係咁 )
courel500 發表於 2006-9-11 11:24:59 | 顯示全部樓層
原帖由 ming 於 2006-9-11 11:21 發表

每次兩三樣又係全改,一次過又係全改,咁有咩分別,又話唔一定要全改,你講緊乜呀
不過我覺得呢部車個摩打座係一定要改,如果唔係就..............

咁佢話錢從何來嗎 , 每次少少改無咁肉赤嗎 !
如果唔係就.............. , 你唔係話邊個呀 ?
courel500 發表於 2006-9-11 11:29:34 | 顯示全部樓層
原帖由 ming 於 2006-9-11 11:28 發表

除左你,我仲會話邊個

你一定有你心目中既人選既 , 如果唔係.....
courel500 發表於 2006-9-11 11:53:29 | 顯示全部樓層
原帖由 ming 於 2006-9-11 11:33 發表

佢用3RACING嗰個都正呀,實淨好多,嗰個位唔改唔得

唔係呀 ! 我聽有個爛左原裝膠motor座既師兄講(邊個就唔好講啦) , 佢話 3 racing 收實 motor 個邊好似好薄弱 , 一撞就爛啦 , 所以我都諗緊用返原裝個件膠 motor 座 !
courel500 發表於 2006-9-11 17:15:37 | 顯示全部樓層
原帖由 dandan 於 2006-9-11 16:49 發表

咁原裝tamiya果個會唔會好d呀 ?

咁唔知啦 , 因為我無用過 , 但有一樣野可以肯定 , 就係我之前用 3racing 鈦軸 , 兩野之後就曲左 , 但曲之餘都無話間接整爛個 motor 座 , 所以暫時都叫 ok !
courel500 發表於 2006-9-12 23:23:36 | 顯示全部樓層
原帖由 dandan 於 2006-9-12 23:18 發表

我都賣左條鈦軸,因之前條軸比粒基米蝕死左 !!!
0物鈦果條唔系堅硬過原裝果條架咩 ?!!:Q:Q

你是否買左 3 racing 個條 , 如果係 , 因為本身物料無乜問題 , 最主要係佢偷輕位太狼啦 !
courel500 發表於 2006-9-12 23:34:41 | 顯示全部樓層
原帖由 dandan 於 2006-9-12 23:31 發表

yes !
唉 ! 原裝tamiya又唔出依支軸 !
:'(

無呀 ! 除非 3 racing 佢出過第二款 , 如果唔係為有用返原裝個條 , 要輕 D 為有換其他野先咋 !