RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7353|回復: 45
打印 上一主題 下一主題
收起左側

M05 JDV場setting

zivtong 發表於 2010-11-14 15:22:53 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
應該用咩車軚?
前後咩彈弓?
油壓用幾多度油?
tamiya 壓油 應用長波link扣定短扣?

實再太易反車了....
 樓主| zivtong 發表於 2010-11-14 19:31:55 | 顯示全部樓層
10.5T 好慢下..
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-15 08:33:44 | 顯示全部樓層
老實講
係JV玩
太多快車
我用10.5T NOW,冇車好地地,有車會好煩
成日比人撞PAT PAT

如直路尾,有一定距離,前車突然收慢,比後車撞都算啦,係合理
D"快車高手" 直路頭尾,出彎入彎,跟著你尾,無啦啦可以比大油一野撞你PAT PAT的
經常有依個問題,慶慶地,有時真係想大大聲話,手車唔掂就唔好揸快車啦 !!Crazy
都唔知係D人過度興奮亂比油定特登撞慢車,
試過1次直路中,大家行緊,跟著尾好貼唔會睇唔到,連撞幾下,撞到你射出街為止
咩態度..
我覺得JV場,D人一旦遇普個好好火既,遲早有流血事件,D人實在太黑人憎
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-15 22:12:24 | 顯示全部樓層

唔好話高唔高手丫,正常人都會係後面等機會先過車ga ma
咁簡單既道理都唔明
其實睇多d真賽車比賽就明啦
依班jv “快車高手“如果比佢地揸f1 就死得
今時今日既f1, 爬頭難過登天
比佢地揸 佢地實撞pat pat撞天光都似
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-15 23:51:33 | 顯示全部樓層
咁係咪玩m05我選錯左??>.
winsonyip 發表於 2010-12-15 22:31

其實都係架
我相信玩頭駒車,玩ff03 ,sakura ff等,點都好過m車....
老實講丫,工房來講,真係冇人講m車啦
好少update,技術post又唔多
反映m車少人玩....
我反轉由頭睇到尾m車區,講真,都冇咩得著
發現去睇http://rc-evo.com主頁setting仲多野睇,但係又係冇人再update...
有好幾篇話有代續,跟本冇出到
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-16 00:06:23 | 顯示全部樓層
回復  zivtong

-_- 我篇VM2血淚史算唔算

我經常在星期五晚在佐谷玩真係少見c hing 玩M車, ...
lingryan 發表於 2010-12-15 23:57

M05 冇咩人講啦...
佢部係M05 (我都係M05)
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-16 00:08:14 | 顯示全部樓層
另外我都開始有d頂唔順a場快車...
問題係快得來係都要撞人果下黑人憎...仲要惡人先告狀
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-16 12:54:39 | 顯示全部樓層
等睇有幾勁.好想知有幾勁
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-21 00:10:46 | 顯示全部樓層
我都想問下M05 跟車果D有刷ESC 最快可以用邊個有刷MOTOR?

又= 冇刷既幾多KV OR TURN?
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-23 14:57:24 | 顯示全部樓層
winsonyip
如果買既就一套過買HOBBYWING算啦
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-24 10:12:56 | 顯示全部樓層
why tell me pls^^
winsonyip 發表於 2010-12-23 21:04

因為車仔未興無刷時,直昇機已經快車仔幾年時間
HOBBYWING,好早就有出直昇機無刷ESC,MOTOR
佢既技術係分分鍾好過來老野
甚至其實來老野都係佢代工都唔定
咁駛鬼買孖星牌既無刷咩.....
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-24 12:13:38 | 顯示全部樓層
例:有刷20T=無刷10T
yung2yee 發表於 2010-12-24 10:41

依條數點計出來?
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-31 08:29:57 | 顯示全部樓層
去過JV咁多次, 又無乜見過特登射人

D 3.5, 4.5T CHing就好禮讓, 直路剎停讓我呢D safety car, XD
seven 發表於 2010-12-30 23:34

我去咁多次,
次次都實有一兩個特登射人!!!!