RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5677|回復: 40
打印 上一主題 下一主題
收起左側

關於而家d巴士post

MRX-2 發表於 2010-7-4 08:59:19 | 顯示全部樓層
師兄, 咁又唔好咁講, 各人手法, 程度及觀點都唔同, 整巴士的版友可能係年紀很少, 經驗不足, 製作手法比較簡單, 以致製成品效果不太好, 而令其他版友有激烈反應.....
其實大家應該用平常心去對待, 不要因效果唔好就去攻擊, 如果對方係初中學生or小學生, 有咁的成品, 小弟已經非常佩服; 回想當年自己係咁 o既 年紀, 肯定仲係一舊飯咁唔認整....
小弟都明白每次見到d極品真係好震撼, 不過最重要係要有進步, 今次比出一次好, 就已經足好好啦...
有勇冇謀 發表於 2010-7-4 00:51

咁樣我建議整巴士既朋友出post時要post埋自已既真實年齡,好讓大家作出適當既反應及回覆。
MRX-2 發表於 2010-7-4 09:09:34 | 顯示全部樓層
真係忍唔住要講!點解而家關於d巴士post全部都咁白痴架,同以前d認真製作真係差得遠~
搞到見襯d post 有"巴士"兩個字都有D驚~!點解會咁架????????
7428 發表於 2010-7-4 00:29

只怪佢地整巴士既知識同性知識一樣一知半解....

見到人地整巴士佢又話整,事前有無爬下文先呢?係咪好多野可以邊做邊學呢?有D野整錯左可唔可以改到呢?自已對巴士既結構、動力及縣掛運作原理有無了解過呢?

咩都做左先算咪同攪大人地個肚一樣有排攪囉。