RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 鐵佬
打印 上一主題 下一主題
收起左側

猛虎之咆哮(VOLVO OLYMPIAN II-YN3RC18Z4 (S3V 11M)1/10/07更新 吼.................

樓主| 鐵佬 發表於 2007-4-28 22:40:18 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

昨天拿了膠板,返到屋企就開始封邊,拍住個車陣開始有點像樣......................

樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-1 11:04:43 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-2 06:26:44 | 顯示全部樓層
原帖由 alexppo2002 於 2007-5-1 23:23 發表
實在太肥美喇!

大家一齊努力吧!!!
好痛苦........我架水車.......一個又一個問題出現。
     最初選物料,雕塑,打磨........再補沙洞,再打磨,度位,膠片................. 呀............ ...

係好苦,頭一次整簡直係想死,進度又好似蝸牛咁慢,整完又拆完又整.
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-3 21:55:21 | 顯示全部樓層
原帖由 dalelee 於 2007-5-3 21:48 發表
我都係ar
整整下停晒工
想放棄

hahahaha唔好放棄呀,你都做到八成啦,8月的大賽要見到你的作品呀...........................
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-4 10:17:14 | 顯示全部樓層
想問下各位,我lee部巴士呢,如能及時趕到8月巴模大賽,而車花用上香煙廣告,唔知可唔可以參加比賽呢,而家政府係禁止有香煙廣告的,對於參賽唔知有無問題?
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-4 19:19:55 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

今日成日只係整左小小野,唉..............................好辛苦呀......................
可惜下層車尾窗介大左,煩緊點樣修補,先可封膠邊...............

樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-6 07:29:38 | 顯示全部樓層
原帖由 alexppo2002 於 2007-5-6 00:55 發表

當做太平門。唔知可唔可行呢?!

唔明,什麼做太平門呢?
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-6 07:32:08 | 顯示全部樓層
原帖由 efinityessn 於 2007-5-5 23:44 發表
可唔可以話我知引擎位個蓋既關節係邊度買到?

係用BENZ-1850L的貨櫃門較做的,一開二的,都幾冒險,衰左就無嫁啦.
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-6 13:45:39 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-13 16:30:20 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

睇起上黎有點似3ASV

樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-14 06:19:08 | 顯示全部樓層
原帖由 kaho 於 2007-5-13 23:19 發表
睇上黎個車身好似低左d喎,,如果咁既高度出街玩好易撞車頭
定係未裝好嫁

未裝好的,車身真係底左,要換過d硬身避震,希望可以無咁坐咁底.
haahhha出街玩,我諗唔會啦,lee嫁野完工後放一次車後會收起.....................
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-14 21:05:42 | 顯示全部樓層
無計啦,車身單薄,而且有好多缺點,完工後打算同大家見一見面後就收起啦,跟住有時間至會整第2部.

死人頭dalelee,咁耐都0比電話我呀,比個幾個sms你都唔回...............><"
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-15 06:19:32 | 顯示全部樓層
原帖由 carlos1215 於 2007-5-14 22:44 發表
gd try....u will make S3V wt??       those special S3V ?  GK2671?     GK9112?

到時應該會係S3V  X或S3V,唔會有號碼.即係唔會代表任何路線,而照現在進度,10月左右起貨,8月大賽應該趕唔到LU.
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-15 20:40:02 | 顯示全部樓層
原帖由 dalelee 於 2007-5-15 09:29 發表
鐵佬
i can't receive the sms la
please use 60201961
thx

唉..................暈啦@@"
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-19 18:22:12 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-19 21:44:02 | 顯示全部樓層
原帖由 HF3648 於 2007-5-19 21:13 發表

大賽??上年唔係最後一次咩?

係咩....................................
唔係嗎,係的話我唔洗咁趕啦,仲以為今年有.....................
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-20 14:04:52 | 顯示全部樓層
原帖由 HF3648 於 2007-5-20 13:35 發表

早排講左今年唔搞

唉,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,幾時講嫁佢地,我上次去展覽都無聽到消息............................失望
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-20 16:41:35 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-27 18:30:28 | 顯示全部樓層
原帖由 queen 於 2007-5-27 01:19 發表
好利害呀!
你會唔會做廣告車花呀?定係巴士原色?

登錄/註冊後可看大圖

想用LEE個廣告做車花

樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-28 06:20:43 | 顯示全部樓層
原帖由 dg8380 於 2007-5-27 23:48 發表
唔知道你部巴士既極速幾多?
S3V在我心中係一部高速巴士等同ME
唔知道你部車會唔會可以行得快過我?

ahahhahahah應該快唔過你啦,部車會幾慢下的...........