RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: lung1
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[電變專區] ~~~~~ Team Powers 新款Radon Pro V2 電變討論區 ~~~~~

arto6 發表於 2015-7-30 17:46:00 | 顯示全部樓層
lung1 發表於 2015-7-6 21:04
琴日ACO 比賽 Modify A1 Thomas Hui setting:
G1: Running mode          for / brake G2: Low Voltage cu ...

電變昨天到手,我手痕爆開離睇,手工及造工真係一流,排線次序又順又整齊, 可惜昨天落巨雨,試唔到手感如何,希望下次好天再試。請問ching有無13.5T setting提供給我抄考呢?
arto6 發表於 2015-7-30 21:35:25 | 顯示全部樓層

衰人,你已經快到無影啦,比個機會我見到你車尾啦
arto6 發表於 2015-7-31 11:01:47 | 顯示全部樓層
rc.explorer 發表於 2015-7-31 09:47
可以用以下設定先開始

Plutonium V2 13.5T(3100kv) setup:

感謝
因為之前用嘅電變係用轉數去TRIGGER 個boost界入,請問trigger lv 我應該點去理解呢?
arto6 發表於 2015-8-3 15:55:56 | 顯示全部樓層
rc.explorer 發表於 2015-8-2 21:12
trigger lvl 你可看為數字越大, booster 在越早油門切入.  如數字越少,booster 就越遲油門才切入.
...

感謝解答
arto6 發表於 2015-8-6 01:00:26 | 顯示全部樓層
今日試完13.5設定,感覺十分之流暢跟手,由其係起步再boost介入再turbo 介入接得好順,就算落完雨後無乜grip出灣比油都唔會好易打滑(用咗10k度尾牙油), 不過要再摸索下drag brake, 因為 set到20% 都好似感覺同HW SET 1% 差唔多,  同埋回中後drag brake介入後 跟住覺得架車嘅drag brake會減小力度,攪到架車小小衝咗向前嘅動作暫時未能適應。
arto6 發表於 2015-8-10 20:08:27 | 顯示全部樓層
rc.explorer 發表於 2015-8-10 18:52
可到www.team-powers.com下載 v2.1 firmware, 這版本拉油門和剎車會再跟手一點和已過ROAR 認証. ...

多謝幫忙, 我隻電變已變比昌哥update咗SANWA M12 VERSION, 唔知個E 個板本個drag brake會有這樣的反應呢 ?
arto6 發表於 2015-8-10 21:30:46 | 顯示全部樓層
rcoolman 發表於 2015-8-10 20:45
M12 ver , 在官網下載??

我早一星期前up,  果時官網未有,可能現在E個就係真正改良板,真係要一試,堅跟手咗好多
arto6 發表於 2015-8-10 22:17:35 | 顯示全部樓層
rcoolman 發表於 2015-8-10 20:45
M12 ver , 在官網下載??

我早一星期前up,  果時官網未有,可能現在E個就係真正改良板,真係要一試,堅跟手咗好多