RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6842|回復: 65
打印 上一主題 下一主題
收起左側

m 車選擇

kaho0338 發表於 2007-8-29 20:44:03 | 顯示全部樓層
都係睇你鐘意邊部, parts 供應大家都充足

講用料, 質素, 牌子 - 我會ABC
講FULL OPTION, 價$ - 我會XPRESS MINI

皮帶同軸自己想想吧, 兩部都有吸引之處
kaho0338 發表於 2007-8-29 21:07:35 | 顯示全部樓層

carbon底板 x1 $600
臂碼 x4 $360
SERVO 柱 $68
電池架 x 2 $2xx
油壓 $300

唔想改今多, 可買ABC Genetic Naked S:
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... p;highlight=genetic

ABC Genetic Naked S要full option 既有:
carbon底板 x1 $600
臂碼 x4 $360
電池架 x 2 $2xx

kaho0338 發表於 2007-8-29 21:18:12 | 顯示全部樓層
原帖由 長崎良尾 於 2007-8-29 21:12 發表

仲有 頭單......

頭單, 唔一定要用吧
睇自己姐
kaho0338 發表於 2007-8-29 21:36:55 | 顯示全部樓層
$2xx近300 吧
kaho0338 發表於 2007-8-29 22:49:54 | 顯示全部樓層
原帖由 Allan007 於 2007-8-29 22:30 發表
再貼過。(呢堆野,洗左530蚊。)107794

roll bar 一包幾$ 呀? 要2包先ok?
kaho0338 發表於 2007-8-30 00:22:01 | 顯示全部樓層
原帖由 Allan007 於 2007-8-29 23:32 發表
Roll bar 一包有三條,粗中幼各一,但 stopper 只有一 set。所以頭尾要買兩包,攪左六條出黎。一包盛惠$68。

師兄: 是否在快x 買呀? thanks
kaho0338 發表於 2007-8-30 00:24:00 | 顯示全部樓層
原帖由 Buildinglung 於 2007-8-30 00:16 發表
我就啱啱出左ABC Naked ,主要原因係因為佢係軸車,不過呢個原因好個人喜好。但個人感覺及以往印像(己前玩過舊Mini xpress),ABC物料上較好,較厚料耐用,Xpress底板同油壓板好似薄左D傘。玩比賽輕D梗 ...

正, 我都改緊我部abc .... 一步一步今改
kaho0338 發表於 2007-8-30 00:57:42 | 顯示全部樓層
原帖由 pug 於 2007-8-30 00:51 發表
個人意見,我都玩緊abc,乜都無改,好跑!我又玩過上一代express,膠料好差,炭板都吾同人地日本仔個0的(差),同0的人買左新express都話好多問題!

我想問abc 後面個design 好怪"用轉向杯(又唔係四輪轉向 =.="), 其實點樣攪到後面個虛位少d呢? 有冇可能唔用推杆呢? 固定得好d呢?
thanks
kaho0338 發表於 2007-8-30 02:54:20 | 顯示全部樓層
原帖由 pug 於 2007-8-30 01:01 發表
你想講邊個虛位,一般用介子就得

你指加係臂度? THANKS
kaho0338 發表於 2007-8-30 23:41:11 | 顯示全部樓層
原帖由 ALEXANDER 於 2007-8-30 17:29 發表

I SEE,THANKS~

black, gold, ssg also in same price >< $600
kaho0338 發表於 2007-8-30 23:51:44 | 顯示全部樓層
原帖由 pat1111 於 2007-8-30 23:49 發表

yes...........

Yeah Racing 都有出黑色比 ABC 用.不過唔知幾錢.

i have ask.... about $510...
and Yeah Racing = Xpress ....
so why don't buy abc  ?