RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2538|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EX-1問題!

chingwingtat 發表於 2006-6-14 23:36:52 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問下大家,如果futaba兩件頭可不可以用EX-1 mars R am module玩呢?
 樓主| chingwingtat 發表於 2006-6-15 07:17:09 | 顯示全部樓層
因為我是剛買回來的,所以未用過這些煩瑣的setting。

當我使用在mini-z就無問題,但轉回電單車就唔得,請問是否在開始設定時要有特別方法呢?

謝謝!
 樓主| chingwingtat 發表於 2006-6-15 23:58:32 | 顯示全部樓層
問題還未解決!當我調較好部mini-z是完全無問題的,所有設定都ok,但我用來操控電單車就一D返應都無。我用回原用的futaba槍控就無問題,真係要請高手幫一幫忙!
 樓主| chingwingtat 發表於 2006-6-18 16:43:17 | 顯示全部樓層
請問有什麼辦法呢?
是否一定要換電變、接收分開呢?
如果真的要換可否介紹一下給我呢?
我現時只知道KO 的KR301F & KR302F先可以對應到,除了這兩款還有其它選擇嗎?
在KO網頁真的說只能支援mini-z的MR02 & monster這兩款,今次真係買錯左啦!
 樓主| chingwingtat 發表於 2006-6-18 18:20:53 | 顯示全部樓層
三件頭有乜好介紹呢?
 樓主| chingwingtat 發表於 2006-6-21 21:08:51 | 顯示全部樓層
我想請教一下幾個問題!

1,我的控是EX-1 Mars R,可不可以用EX-1 FM RF-101F module呢?

2,如果我想買module是否可以使用EX-10的module呢?因我搵唔到forEX-1的,有沒有什麼注
   意的地方呢?

3,我依家想用EX-1 Mars R玩部dee,但我的控只有AM module & FM RF-101F module75mhz,
   現在我要點買佩件呢?係唔係可以買個 Ko 301 75mhz接收 + 電變就可以玩得到呢?

謝謝各位高手賜教!
 樓主| chingwingtat 發表於 2006-9-26 19:29:32 | 顯示全部樓層
pantherjovi 師兄

謝謝你的回覆,問題已經解決了!