RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4833|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

华科尔 新款V450D03直升机

littlestep 發表於 2014-10-16 22:55:31 | 顯示全部樓層
DEVO10 冇問題, 但450 大把選擇, 最好不要買華記.
littlestep 發表於 2014-10-17 15:13:50 | 顯示全部樓層
foxHK 發表於 2014-10-17 11:36
歡迎又多位師兄加入電直大家庭,難得又多位師追求遙控世界最難既玩意。 樓主問得華記既V450D03應該係定位無 ...

大把TOROT 450 , 480 , DEVIL 450 480 係皮帶版.

真係唔好介紹新仔買華記直昇機啦...仲要係450級數
真係冇事搵事來煩, 450D03 呢類產品安全性好重要, 雖然450D03 未至於會自爆, 但呢個價錢跟一埋垃圾設備要黎做乜?

littlestep 發表於 2014-10-17 21:40:04 | 顯示全部樓層
foxHK 發表於 2014-10-17 17:09
小步師兄,飛越富麗等當然好啦,但新仔點識自己砌呢? 以我所知你介紹全都要自己砌,(Torot 仲慘去飛越網站 ...

明白你心意!!!
不過450 RTF 的確很大問題.
要入手450 學裝係必然要的
就算買到RTF 回來, 炒機也要修理, 所以問題一樣.

littlestep 發表於 2014-10-17 21:43:02 | 顯示全部樓層
foxHK 發表於 2014-10-17 17:30
師兄,飛越都差不多唔再玩電直,係逃保找唔到成set 套件賣,要自已執藥咁執,已經主力出多軸仲好揾,5imx那 ...

咁冇計O既, 上年德國EXPO 直昇機比多軸打到謝哂.
不過買450D3 來講,真係唔玩好過玩

其實最理想都係買返450L COMBO KIT.
當然隻3豬差同O的SERVO 都係......唉

littlestep 發表於 2014-10-17 22:30:56 | 顯示全部樓層
foxHK 發表於 2014-10-17 22:22
講開隻3gx 十個有九個話佢差,在下未用過的靚野,想問下師兄換隻kbar 有無著數呢?想感受下3gx 同kbar 既 ...

論手感VBAR 就真係無敵O既...三豬差就算了, 念起都有些氣憤難平....
念用亞拓咁大間野, 又賣咁貴點都唔會差....
一次入3隻.....

K8 有幾個VERSION 我都唔清楚點分, 只知有些在450上會金魚尾..有些不會.
正版VBAR 就未試過出事.
同時都裝過幾隻老番BREAST , 手感就一定冇V8 或K8 好架啦, 但就係易SET 同好穩咁.
而家用緊KDS EBAR V2 , 都唔錯....
littlestep 發表於 2014-10-17 22:32:44 | 顯示全部樓層
foxHK 發表於 2014-10-17 22:30
在下入魔未夠二年,因為要飬家無咩錢買靚機玩過,基本上唔夠小步兄認識咁多,正如小步兄所謂玩450級要自 ...

香港仲有O的幫人出機O既RC 鋪掛..?
比如你同中天買亞拓450L 加錢裝埋都得架...不過都幾貴.....