RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kim2002
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買MR03

casper 發表於 2012-9-25 09:12:34 | 顯示全部樓層
我自己就覺得買最平果 set 車 (around 9xx 連殼), 雖然殼唔會係現時最好跑既, 但多個殼冇壞呀!! 再買 set bearing 同呔就跑得, 呔就當然睇番你去邊個車場跑啦~

試左之後, 如果覺得唔夠跑, 改尾 motor 座, 查查, 快 motor... 再未夠就要加 fet, 再快既motor.

之後就開始諗諗車頭份野, 最後... 結果.... 就係成架車改晒 @_@
casper 發表於 2012-9-25 10:16:13 | 顯示全部樓層
有budget 就當然買新 1 仔啦, 車場用過新 1 仔既都已經返唔到轉頭, 但就個人覺得比較貴. 如果二手 Eurus 連902 module, 你預1500 - 1800 啦.

車就我個人唔會諗二手, 除非好熟同係車場玩開既師兄, 至少你知佢玩法同睇過或試過佢架車.
casper 發表於 2012-9-25 10:44:23 | 顯示全部樓層
好似講左年尾唔會出冇刷住啦~~
casper 發表於 2012-9-25 10:51:10 | 顯示全部樓層

哈, 我身邊個個都有支二手 Eurus 連 902 module 等住放, 如果你話認真玩, 我諗你都係認真諗諗買 Eurus 定 新 1 仔啦~~ 我身邊由只得一個人用新 1 仔變到依家已有七個用緊了 >_<
casper 發表於 2012-9-26 09:27:00 | 顯示全部樓層
恭喜晒~~~ 我估你好快就會有第二架, 第三架... 祝你買極都唔完, 愈買愈開心~~