RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我兩架車^^ [打印本頁]

作者: kaikaism    時間: 2009-5-6 15:27
標題: 我兩架車^^
我想問依兩部V ONE S係唔係已經好舊?依家香港重有冇零件搞依家車?同埋有冇CHING有玩氮氣架?
架車係我呀叔比我玩既....佢話OS果部有支黑色既野係氮氣黎...會勁D..其實加左依支氮氣架車會勁幾多?同埋係點運作嫁?

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: kelvin_shum    時間: 2009-5-6 15:51
小弟見識少.........RC有氮氣???????
作者: chacha    時間: 2009-5-6 16:10
零件廣華街鴻X同萬X應該重有
作者: Ronald    時間: 2009-5-6 16:21
會唔會睇得戲多呀?
作者: chacha    時間: 2009-5-6 16:28
1# kaikaism

如果要勁 D ,我會換計先
作者: kaikaism    時間: 2009-5-6 16:36
V1我有玩       你紅色果個引擎我都有........你拉車係米都有食唔實個單向xD
dennis_wong 發表於 2009-5-6 16:00

咩叫食唔實個單向?
作者: Ronald    時間: 2009-5-6 16:36
各師兄...
小弟白痴一問....如果似樓主講加氮氣
究竟個司傘...雞肶頂唔頂到呀
作者: kaikaism    時間: 2009-5-6 16:37
咁睇黎香港應該冇人用氮氣瓜.....因為係我呀叔係日本帶返黎既
作者: haley1200cc    時間: 2009-5-6 17:19
加氮氣是油雞最犀利武器,但需自行改裝化油器速度可以加快車速,每次玩都十分危險需义氣
作者: INEO    時間: 2009-5-6 18:15
其實rc 燃油中所含的 硝基甲烷 的化學成份已經包括
作者: COLT仔    時間: 2009-5-6 18:43
1# kaikaism

如果要勁 D ,我會換計先
chacha 發表於 2009-5-6 16:28

再加個孖速
作者: kaikaism    時間: 2009-5-6 20:40
咁其實依家兩架車會唔會太舊.....同依家d新車差唔差得遠?
作者: boboling128    時間: 2009-5-6 22:38
美國有人裝RC飛機噴射器在車上咪重快好用過氮氣,時速可去380公里。必勝、必勝
作者: sdan321    時間: 2009-5-7 01:28
14# kaikaism

會太舊喇,差得好遠.....自巳一條友玩吓,就冇所謂,一拍其它新款車比較時,就高下立見
作者: move    時間: 2009-5-7 01:53
唔係氮氣黎嫁....
作者: sport    時間: 2009-5-7 11:42
14# kaikaism

會太舊喇,差得好遠.....自巳一條友玩吓,就冇所謂,一拍其它新款車比較時,就高下立見
sdan321 發表於 2009-5-7 01:28

v-one-s如果同級車比05t 06t v-one-s3都有得同佢地比併
作者: Ronald    時間: 2009-5-7 16:38
但係v-one-s部原裝機比唔上05t 06t v-one-s3部原裝機呢
作者: COLT仔    時間: 2009-5-7 18:03
v one s1 雖然舊,但我個人認為好玩過FW-06,
我架抄到上半空落地都冇事,而06就斷PIN 又爆油艙,
成架散曬,FW-06用料真係叉要強化,
有時玩車唔一定睇副計,自己開心最緊要
作者: COLT仔    時間: 2009-5-7 18:06
但v one s1 快冇零件,如果想玩落去
儲定錢換新車 nt1
作者: kaikaism    時間: 2009-5-8 14:26
遲d如果架車真係唔掂...買fw06好唔好....因為見兩手岩我價位

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2