RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 1:16 坦克紅外線對戰 ? [打印本頁]

作者: sunday    時間: 2010-6-1 00:30
標題: 1:16 坦克紅外線對戰 ?
多吳多玩家玩紅外線對戰 呢 ?
作者: Evo露筍    時間: 2010-6-1 09:54
我果架panther G係紅外線版, 不過就冇配個對戰器.....
因為自己得一架紅外線對戰坦克,配多舊野, 真係幾法國大餐
而且出親去玩,都係幾部坦克行下走下, 大家傾下d坦克o既野咁影下相拍下片
而且.....點對戰丫......1:16 對1:8,1:6,1:4.........
唔駛開炮轆過都嬴晒~~
作者: po2    時間: 2010-6-1 12:09
我架4號係紅外線版,可對戰....
作者: RCman    時間: 2010-6-1 12:15

我只玩過tamiya 的infra red 版
當時四部tamiya tank一齊在沙地玩。
計有King Tiger, Tiger 1, M26, M4
tamiya 的infra red plug入唔同tank會應到是那種類型的tank
比如M4 light tank, 射中2野會KO左...成部車會停頓。
如King Tiger呢D 重型車,要射4野至KO到。
而且,每射中一次,它的行走能力會減底(即會減慢部車的時速,真正有比例性減低其戰鬥能力)
樓主喜歡俄國tank, KV-2都唔錯!

作者: whathefool    時間: 2010-6-1 13:01
我只玩過tamiya 的infra red 版
當時四部tamiya tank一齊在沙地玩。
計有King Tiger, Tiger 1, M26, M4
...
RCman 發表於 2010-6-1 12:15

係呀, 我去WAIGO都係咁同我講, 話佢玩SHERMAN屬細TANK,俾T1射兩野就死, 不過SHERMAN發炮快....個IR對戰真係好正~
作者: TigerI2010    時間: 2010-6-1 23:12

我都念過要買infra red配件

但沒有为對手,沒用

暫時不

Thank

TigerI2010

作者: po2    時間: 2010-6-2 12:51
可能少人玩紅外線版,我架四號玩紅外線版主要玩佢炮管可伸縮同炮管加了高壓閃燈像真D
作者: TigerI2010    時間: 2010-6-2 20:47

有机会的话,日后打兩嘢

Thanks,

TigerI2010

作者: SSD    時間: 2010-6-2 21:27
你地都唔使等好耐,
星星出1/35版紅外線對戰,
有興趣入去睇睇,去日本tamiya的英文版就見,
http://www.tamiya.com/english/
See the live product demo at the Shizuoka Hobby Show!

products/48209panther/index.htm
作者: TigerI2010    時間: 2010-6-3 13:55

Very GOOD

有避震装置望重

Thanks,

TigerI2010

作者: hatakashi    時間: 2010-6-3 17:44
仲紅外線?
http://www.youtube.com/watch?v=v7Ymzr6fXcQ&feature=channel
作者: SSD    時間: 2010-6-3 22:42
打paintball,好正!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2