RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有無師兄試過自己溝油 [打印本頁]

作者: cedricho    時間: 2011-1-23 11:50
標題: 有無師兄試過自己溝油
有無師兄試過自己溝油, 我自己有好多2T油.
油車D油係吾係都係用電油溝2T油架?
如果買現成邊度會平D呢?
THANKS. 吾該曬.
作者: cedricho    時間: 2011-1-23 11:54
因為自己係新手, 買左架雙星READY SET果架TNX 3.0.
$2300, 自己換左2.4G控.
而家仲有無人玩油雞..............
我見好似好少.
作者: move    時間: 2011-1-23 12:15
油車D油係吾係都係用電油溝2T油架.......吾係
作者: BLS    時間: 2011-1-23 12:20
唔識溝會整死engine, 勿亂試
作者: cedricho    時間: 2011-1-23 12:21
油車D油係吾係都係用電油溝2T油架.......吾係
move 發表於 2011-1-23 12:15

I SEE. THANKS.
咁師兄, 邊度買油會平D........
如果我架18級ENGINE, RUN IN 用咩油好.
THANKS A LOT!!!!!!
作者: yeeha0518    時間: 2011-1-23 12:54
easy break engine,be careful!
作者: 車仔同學會    時間: 2011-1-23 14:52
因為自己係新手, 買左架雙星READY SET果架TNX 3.0.
$2300, 自己換左2.4G控.
而家仲有無人玩油雞......... ...
cedricho 發表於 2011-1-23 11:54

雙星油車
小心小心
作者: oscarchoi    時間: 2011-1-25 14:36
有無師兄試過自己溝油, 我自己有好多2T油.
油車D油係吾係都係用電油溝2T油架?
如果買現成邊度會平D呢?
...
cedricho 發表於 2011-1-23 11:50

油車用D油成份是消酸乙米+甲醇+潤滑劑
電油+2T油只可用在氣車引擎內請勿敗錯
很久前都玩過溝油的,但如無經驗不可意的,這樣好容易另引擎GAME OVER
如果買現成邊度會平D呢? 友X模型
作者: cedricho    時間: 2011-1-25 19:34
尋日買左油. run車的. 200蚊---1卡, 3.78l.
普通油, 195蚊--4l, 25%, 韓國做, 吾知算吾算平......
作者: ky    時間: 2011-1-25 22:56
差不多....
作者: cedricho    時間: 2011-1-27 08:03
反而上網買仲貴, yahoo有條友賣大陸油, 180-200, 4L. 吾抵
作者: tiger1    時間: 2011-2-9 07:48
試過自己溝油?

油就冇啦, 以前溝女就試過
作者: msl    時間: 2011-2-11 08:50
回復 1# cedricho

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=145638&highlight=
作者: cedricho    時間: 2011-2-11 16:19
回復  cedricho
msl 發表於 2011-2-11 08:50

OH, THANKS.
師兄你好有心機wor
作者: janson    時間: 2011-4-15 22:13
我聽的老友講唔識真係易game over的引擎
作者: 亞男    時間: 2011-4-19 16:16
亂溝會唔會爆炸???

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2