RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 試改「大」轉向 [打印本頁]

作者: ryanlee09    時間: 2011-4-21 10:27
標題: 試改「大」轉向

唔知大家仲記唔記得我啦, 我部R470已經放o左1年4個月…(2009年12月尾買)
係呢段時間入面部車係   冇店過...直至今日部車都冇加過野,包括新燈

見今日開始放假, 想試下改大轉向, 今朝search下「大轉向」
改完望落冇問題, 但好似太少(大概40度…原本大概25度)
仲有冇方法呀...?
定係差唔多架啦?我見Qsir個部又好似差唔多…
===================================
頭先用手推試玩咗陣

登錄/註冊後可看大圖
, 其實改同未改差好遠
唔打算再改啦,唔該哂上面的師兄
===================================
[attach]486987[/attach]

[attach]486983[/attach][attach]486984[/attach]

[attach]486985[/attach][attach]486986[/attach]

[attach]486988[/attach]
[attach]486989[/attach]
只係用咗10分鐘改...
file:///C:/Users/TOUCHS%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-15.pngfile:///C:/Users/TOUCHS%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-16.pngfile:///C:/Users/TOUCHS%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-17.png
作者: ccwong    時間: 2011-4-21 10:32

角度都好大下,再大d會唔會hi到葉片彈簧?
作者: ryanlee09    時間: 2011-4-21 10:36
回復 ccwong 的帖子

我都驚會,圖一我預鬆左少少位
再大就hi到架啦…
作者: ccwong    時間: 2011-4-21 10:43
係囉,如果再大d就會摑到車呔,咁都幾好喇,其實係點整到角度咁大?
作者: ryanlee09    時間: 2011-4-21 10:54
回復 ccwong 的帖子

我跟呢篇文改
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... thorid=0#pid1813199
作者: BMW2011    時間: 2011-4-21 11:21

回復 ryanlee09 的帖子

在頭令加入幾磈界子可减小hi到葉片彈簧機會
作者: ryanlee09    時間: 2011-4-21 11:31
回復 BMW2011 的帖子

係咪加咗之後可以再加大少少轉向?
作者: BMW2011    時間: 2011-4-21 11:51
回復 ryanlee09 的帖子

只係冇敢易hi到葉片.....
作者: ryanlee09    時間: 2011-4-21 12:04

頭先用手推試玩咗陣, 其實改同未改差好遠
唔打算再改啦,唔該哂上面的師兄
作者: 宅男    時間: 2011-4-23 20:37

唔錯喎,估唔到唔改係只轉得咁細既. . .
作者: 宅男    時間: 2011-4-27 12:32
師兄,車完成了沒有???
作者: ryanlee09    時間: 2011-4-27 12:36
宅男 發表於 2011-4-27 12:32
師兄,車完成了沒有???

改大轉早就完成了, 10分鐘完成
作者: s064206511    時間: 2011-4-29 17:02
ryanlee09 發表於 2011-4-27 12:36
改大轉早就完成了, 10分鐘完成

巴士都改得?
作者: ryanlee09    時間: 2011-4-29 17:21
s064206511 發表於 2011-4-29 17:02
巴士都改得?

道理上可以
(如果你係用貨車頭擔)

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2