RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: fw-05可唔可以用到18級或以上的手拉engine呢? [打印本頁]

作者: hungm55hk    時間: 2011-5-24 00:54
標題: fw-05可唔可以用到18級或以上的手拉engine呢?
請問各位ching~~
1. fw-05可唔可以用到18級或以上的手拉engine呢?
2. 1/10 gp touring car 最多可以用到幾多級的engine呢?
作者: sdan321    時間: 2011-5-24 03:09
1. fw-05可唔可以用到18級或以上的手拉engine呢?........18級最盡,旦用番12級機可以快啲啵
2. 1/10 gp touring car 最多可以用到幾多級的engine呢?............同上,21機size放唔落
作者: hungm55hk    時間: 2011-5-24 04:13
sdan321 發表於 2011-5-24 03:09
1. fw-05可唔可以用到18級或以上的手拉engine呢?........18級最盡,旦用番12級機可以快啲啵
2. 1/1 ...

THX~ ching解答~~
但係點解用12級機會再快d呢?
油車ge engine唔係月高級就月快咩?
作者: cpkd    時間: 2011-5-24 10:47
可能因為太快, 控唔到. 所以慢咗...
作者: hungm55hk    時間: 2011-5-24 10:52
cpkd 發表於 2011-5-24 10:47
可能因為太快, 控唔到. 所以慢咗...

言之有理~~ like!!
作者: 幾粒審    時間: 2011-5-24 13:21
回復 hungm55hk 的帖子

原裝偈~~~操車玩樂唔會曳.
十二偈~~~升級力水冇問題.
十八偈~~~整車爛晒好閉翳.
作者: hungm55hk    時間: 2011-5-24 19:02
幾粒審 發表於 2011-5-24 13:21

好詩好詩~~ thx~ ching^^
作者: wcsly04    時間: 2011-5-24 20:05
I use 18 engine is ok!
作者: camcam888    時間: 2011-5-24 20:58
幾粒審 發表於 2011-5-24 13:21

Haha.. 講得好!
作者: kuen    時間: 2011-5-24 21:14
os 15級手拉引擎都ok 呀
作者: hungm55hk    時間: 2011-5-24 22:27
15級的確都唔錯~~ 不過我就想知道下仲有冇進步ge空間~~
作者: coronafans    時間: 2011-5-27 19:51
可用Kyosho GXR18 engine

作者: hungm55hk    時間: 2011-5-27 20:18
coronafans 發表於 2011-5-27 19:51
可用Kyosho GXR18 engine

THX~ CHING~~
15級同18級速道差幾遠呢其實??
作者: 車仔同學會    時間: 2011-5-28 17:22
可以用RB T10
作者: kuen    時間: 2011-5-28 18:34
十多年前,我玩京商的  Super 10,用OS 15級手拉引擎加上用雙速和大死氣喉,速度都很快
作者: Madbull    時間: 2011-6-4 13:16
kuen 發表於 2011-5-28 18:34
十多年前,我玩京商的  Super 10,用OS 15級手拉引擎加上用雙速和大死氣喉,速度都很快

請問ching好快即係大約快呀? THANKS!
作者: kuen    時間: 2011-6-4 14:30

當年沒有測速度,但相比原本(根)車的12級手拉引擎快多近40%左右以上.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2