RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: KT8 [打印本頁]

作者: herbertluk    時間: 2012-3-1 22:13
標題: KT8
我今日買左套KT8 RTR SET返黎,但係粒電應該點駁既呢?T_T
作者: lewislee    時間: 2012-3-1 22:16
Rtr跟車係用白插,你舊電係用乜插?
作者: herbertluk    時間: 2012-3-1 22:40

登錄/註冊後可看大圖

係未要改D野先用到架...@@
作者: lf2c    時間: 2012-3-1 22:52
herbertluk 發表於 2012-3-1 22:40
係未要改D野先用到架...@@

改正負極果邊果舊先岩
作者: bbqdennisbbq    時間: 2012-3-1 23:00
白色lee個插唔係, lee個插係可以用0黎充電, 你可唔可以映埋另外果條線0既插頭, 因為本身 rtr 架車係用細插.
作者: herbertluk    時間: 2012-3-1 23:22

登錄/註冊後可看大圖

應該要點做呢
作者: 一匹狼    時間: 2012-3-1 23:40
將RTR的電變改做T插(公)
作者: bbqdennisbbq    時間: 2012-3-1 23:43
Ching...你lee個係T插...只有兩個方法. 1) 將舊電0既T插改為細插. 2) 將電變0既插 (即係插電果個插)改為T插. 記得電變果個既插 (即係插電果個插)係[公]插. 如果怕錯, 就帶埋出去配插. 咁就萬無一失.
作者: herbertluk    時間: 2012-3-1 23:54
THANKS.....等我試試~!
作者: haeconelson    時間: 2012-3-1 23:58
c hung 你買rtr how much?
作者: herbertluk    時間: 2012-3-2 00:47
$988
作者: joesham    時間: 2012-3-2 12:56
師兄邊間買
作者: herbertluk    時間: 2012-3-2 21:43
係極X到買~~RTR版都唔算慢!~~好玩~!!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2