RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: NEW!!!TAMIYA TA05-VDF2絕密曝光,已加圖 [打印本頁]

作者: s.y.kwok    時間: 2012-4-11 21:17
標題: NEW!!!TAMIYA TA05-VDF2絕密曝光,已加圖

轉載自TAMIYA個BLOG:
RC TA05-VDF2 (RC Limited)
2.5mm carbon lower deck was a bold new shape is without meat cutting,
aluminum motor mount configuration and design of the new design in pursuit of the upper frame is flexible, such as mosquito change significantly from VDF and single.
Specifications belt drive system with 3 position to bring down the spar that was on the motor, you place the center ball diff belt before, after direct. Drive ratio is around 37T, 18T center
Short Ribasasu enhanced steering equipment, such as the TRF damper is possible
Tire, wheel, motor items also sold separately Limited mosquito
Ackermann grip by reclassification of the link specification.

六月上市
TAMIYA官方定價49800YEN

睇住少少先啦

相片經特別處理,因為不能太清楚,請見諒

登錄/註冊後可看大圖

大約個layout應該睇到喇

現訂購價最平見過29800YEN

作者: Nicvic    時間: 2012-4-11 22:03
想睇相多D
作者: doubleman    時間: 2012-4-11 22:04
無錯..師兄有冇相睇
作者: s.y.kwok    時間: 2012-4-11 22:07
媽星呢次收得好埋呢......
作者: 小朋友    時間: 2012-4-11 22:54
s.y.kwok 發表於 2012-4-11 21:17
轉載自TAMIYA個BLOG:
RC TA05-VDF2 (RC Limited)
2.5mm carbon lower deck was a bold new shape is with ...

有無網址睇下??
作者: s.y.kwok    時間: 2012-4-11 23:09
小朋友 發表於 2012-4-11 22:54
有無網址睇下??

官網都係得以上戈段英文昨
作者: gary    時間: 2012-4-11 23:24

咁快有新車??
作者: s.y.kwok    時間: 2012-4-12 02:08
對上部vdf都夠一年喇,
係時候出啲新野
作者: nikeid    時間: 2012-4-12 10:40
上一代VDF 係咪貨源好少呢??  好似一下子就賣Q晒
作者: crazyn    時間: 2012-4-12 15:11
nikeid 發表於 2012-4-12 10:40
上一代VDF 係咪貨源好少呢??  好似一下子就賣Q晒

不是!!只係佢同大部分玩具一樣!!頭批貨係會小一點!!

我本人最高峰試過同時有三架
作者: nikeid    時間: 2012-4-12 15:20
回復 crazyn 的帖子

易唔易買到parts ?
作者: RC886    時間: 2012-4-12 16:00
TA05-VDF2  又来拉 等相
作者: 539444    時間: 2012-4-12 17:52
放相睇下點~
作者: crazyn    時間: 2012-4-12 21:38
我暫時知道既係新車係三皮帶設計!!
作者: nikeid    時間: 2012-4-12 23:01

3皮帶俾我既感覺係麻煩D
作者: s.y.kwok    時間: 2012-4-13 02:01
crazyn 發表於 2012-4-12 21:38
我暫時知道既係新車係三皮帶設計!!

打咗格仔嘅cad圖唔知怕唔怕呢
作者: colorswan    時間: 2012-4-13 17:53
幅圖係用咗鐵血戰士模式影?
作者: s.y.kwok    時間: 2012-4-13 17:55
colorswan 發表於 2012-4-13 17:53
幅圖係用咗鐵血戰士模式影?

o係電腦亂整等佢唔清楚,唔知係乜effect呀...
作者: s.y.kwok    時間: 2012-4-13 17:59
唔駛怕大減頂住車殼鳥
作者: 榮~    時間: 2012-4-13 23:30
s.y.kwok 發表於 2012-4-13 17:55
o係電腦亂整等佢唔清楚,唔知係乜effect呀...

有無清d既相睇下?
作者: s.y.kwok    時間: 2012-4-14 04:30
榮~ 發表於 2012-4-13 23:30
有無清d既相睇下?

經開旺角,買支烏龍茶比我
作者: 榮~    時間: 2012-4-14 08:45
s.y.kwok 發表於 2012-4-14 04:30
經開旺角,買支烏龍茶比我

成交
作者: 榮~    時間: 2012-4-14 08:56
nikeid 發表於 2012-4-12 23:01

3皮帶俾我既感覺係麻煩D

我都覺得三皮帶設計唔係太討好。
作者: nikeid    時間: 2012-4-14 08:58
回復 榮~ 的帖子

換皮帶都要換多人一條啦
作者: 榮~    時間: 2012-4-14 09:03
nikeid 發表於 2012-4-14 08:58
回復 榮~ 的帖子

換皮帶都要換多人一條啦

我覺得個佈部好複雜咁!唔似VDF咁簡簡單單
作者: nikeid    時間: 2012-4-14 09:14
回復 榮~ 的帖子

等睇下真車出場先再考慮啦   不過我成日都覺得孖星車雖然OP平D易搵D,但係原裝車要改既野都好多(可能係我屎忽鬼鍾意狂改啦)   反而"肉都冇DRB"就差唔多全金屬件咁滯  
(如果你將架車OVERDOSE-zation另計)
作者: 榮~    時間: 2012-4-14 09:22
nikeid 發表於 2012-4-14 09:14
回復 榮~ 的帖子

等睇下真車出場先再考慮啦   不過我成日都覺得孖星車雖然OP平D易搵D,但係原裝車要改既野都 ...

Yokomo唔係唔好!但佢出新車比較密,零件又偏貴仲要得一間有!
作者: 榮~    時間: 2012-4-14 09:34
nikeid 發表於 2012-4-14 09:14
回復 榮~ 的帖子

等睇下真車出場先再考慮啦   不過我成日都覺得孖星車雖然OP平D易搵D,但係原裝車要改既野都 ...

同埋玩車o係要有野改下先開心!其實DRB要成$5xxx,我覺得好車奢!一架x ray都係$3xxx!
作者: 榮~    時間: 2012-4-14 09:35
留左句:Yokomo fans 不喜勿看
作者: nikeid    時間: 2012-4-14 09:39

回復 榮~ 的帖子

yokomo出新車算密咩??  我覺得孖星仲密啦   Yokomo DRB雖然入手果下貴,但如果你咩都唔改都OK好玩,孖星D車你要改到好似YOKOMO DRB咁全金屬件的話,我估條數亦差唔多係一架DRB
BTW,X-RAY件好似得1/F有賣咋嘛,以小弟所知,有錯請指正
作者: 榮~    時間: 2012-4-14 09:45
nikeid 發表於 2012-4-14 09:39
回復 榮~ 的帖子

yokomo出新車算密咩??  我覺得孖星仲密啦  

師兄:算了吧!我們都離題了!
作者: nikeid    時間: 2012-4-14 09:49
okok !  不過睇相入面既格局,可能可以改到超大轉向呀
作者: 榮~    時間: 2012-4-14 10:08
nikeid 發表於 2012-4-14 09:49
okok !  不過睇相入面既格局,可能可以改到超大轉向呀

係咪超大轉向咁就唔知!不過知道係三皮帶之後令我卻步!
作者: 榮~    時間: 2012-4-14 10:10
電池架好似無變!
作者: s.y.kwok    時間: 2012-4-14 12:36

見過佢幅轉向圖,
原裝車唔係大轉向,
應該唔係未盡呔呱.......
作者: TRF418    時間: 2012-4-14 12:53

TA05又再添一員 , 果然係大家族 , 唔知幾時先有TB03 VDF2呢 , 玩開軸車有感情
作者: gary    時間: 2012-4-14 18:44
比一張您地睇住先............

作者: sogood    時間: 2012-4-16 00:35
好車一部,幾錢?
作者: lung_zmc    時間: 2012-4-17 02:58
媽星野出完又係 唔出其他件
作者: EG_CIVIC    時間: 2012-4-20 23:52
More photos
http://driftmission.com/tamiya-ta-05-vdf2/#more-9839

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2