RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 船用萬向節 [打印本頁]

作者: TRANSFORMERS    時間: 2012-9-7 01:22
標題: 船用萬向節
我呢隻船改想用萬向節,請問各位師兄衣家邊道仲有得買呢?

作者: ar-    時間: 2012-9-7 02:32

亞苦睇吓丫,好似50幾蚊兩個,
作者: ar-    時間: 2012-9-7 02:34
你隻船如果用万向靜好多
作者: 138168    時間: 2012-9-7 05:34
咁簡單,我自己車,
作者: siukeung1972    時間: 2012-9-7 09:00
ar- 發表於 2012-9-7 02:34
你隻船如果用万向會靜好多

配埋ㄚ苦賣緊三舊水嘅外国葉仲更加如虎添翼!
作者: TRANSFORMERS    時間: 2012-9-7 14:32
siukeung1972 發表於 2012-9-7 09:00
配埋ㄚ苦賣緊三舊水嘅外国葉仲更加如虎添翼!

咁請問師兄你所講嘅外國葉又可以響邊道買到呢?
作者: siukeung1972    時間: 2012-9-7 22:48
在香港賣外国葉的店舖已小,之前有德昌,大利行甘!但巳成過去!現啟航歐老闆還有存貨,袁兄推介訂DEANS MARINE 車葉,我稍後試下訂.現丫苦塑膠船類別就有一隻賣緊三舊!
作者: siukeung1972    時間: 2012-9-7 22:59
TRANSFORMERS 發表於 2012-9-7 14:32
咁請問師兄你所講嘅外國葉又可以響邊道買到呢?

剛睇過三舊水嘅外国葉已吾見咗,吾知是否有知音人買咗!
作者: Pollux袁兄    時間: 2012-9-8 00:29
siukeung1972 發表於 2012-9-7 22:48
在香港賣外国葉的店舖已小,之前有德昌,大利行甘!但巳成過去!現啟航歐老闆還有存貨,袁兄推介訂DEANS MARINE  ...

小強兄, E間仲多嘢揀, 不過我未試過買, 但就用過.
遲d 會試一試

http://www.prop-shop.co.uk/
作者: siukeung1972    時間: 2012-9-8 08:21
Pollux袁兄 發表於 2012-9-8 00:29
小強兄, E間仲多嘢揀, 不過我未試過買, 但就用過.
遲d 會試一試

袁兄,又比你揾到間車葉專門店,這間好多款色車葉買.
我試買下,我最近入左隻42.
作者: Skipper    時間: 2012-9-8 08:34
如果有合用的萬向節, 麻煩知會一聲, 我都會買!
我度過吉拿的萬向節, 比原娤的長咗 5mm.
作者: Pollux袁兄    時間: 2012-9-8 16:53
siukeung1972 發表於 2012-9-8 08:21
袁兄,又比你揾到間車葉專門店,這間好多款色車葉買.
我試買下,我最近入左隻42. ...

小強兄, 你可以留意一下呢間 野 D 槳 唔係 燒焊 (WELDING/SOLDERING) 出黎, 而係 (CASTING)  鑄出黎。

一對42MM
登錄/註冊後可看大圖