RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手買油車, 鋪頭很少 [打印本頁]

作者: raycity    時間: 2013-1-12 10:08
標題: 新手買油車, 鋪頭很少
各位ching, 我只在旺角見到有油車賣, 但得兩間, 還有無其實地方賣呢? 我見好多都賣電車, 元朗shop 有無一間賣油車呢? 其他地方也可。好少選擇。

<a href=http://download.cnet.com/YouTube-To-MP3/3000-2071_4-75810474.html >youtube to mp3</a>
作者: valklai    時間: 2013-1-12 10:35
有用既...一問都已經很夠,
其實仲有兩三間係樓上鋪,可以上去睇睇!!
作者: raycity    時間: 2013-1-12 11:22
可否pm我講講邊到樓上鋪? tks ching

<a href=http://download.cnet.com/YouTube-To-MP3/3000-2071_4-75810474.html >youtube to mp3</a>
作者: RCandylau    時間: 2013-1-12 12:01
想買咩車?
作者: raycity    時間: 2013-1-12 12:10
想買D READYSET, KYOSHO 咁

作者: RGear    時間: 2013-1-12 12:51
On road ? Off road ? Monster ?
作者: raycity    時間: 2013-1-12 13:21
主要想玩OFF ROAD,跳下野咁,有冇好介紹呢?
同埋油車選擇不太多咁,如果玩電,一排電又可以玩幾耐呢??
作者: RCandylau    時間: 2013-1-12 13:22
raycity 發表於 2013-1-12 12:10
想買D READYSET, KYOSHO 咁

大把啦廣华街
作者: raycity    時間: 2013-1-12 14:39
就是只得廣華街兩間有賣油,越野油只得幾款,又比人賣埋,唔番貨,咁叫大把?如大把選擇,就唔駛上來問啦
作者: KEI_RRR    時間: 2013-1-12 18:37
有無去過馬會對面商場一樓
作者: bear_cat_x    時間: 2013-1-13 16:17
which buggy do you want ar Ching?
作者: DicksonGlacier    時間: 2013-1-13 22:00
煙廠街 9號 1/f 、 行入d又有一間
廣華街街尾 16/ f  、 22/f  ,廣華街地下有三間 最頭果間就唔好啦!
好景商場內有一間
作者: sam0724    時間: 2013-1-15 02:54
DicksonGlacier 發表於 2013-1-13 22:00
廣華街街尾 16/ f  、 22/f  ,廣華街地下有三間 最頭果間就唔好啦!
好景 ...

最頭果間即是?
作者: DicksonGlacier    時間: 2013-1-15 11:26
周圍真係冇啦!先去
作者: 銅鑼灣大帝    時間: 2013-1-15 14:20
DicksonGlacier 發表於 2013-1-13 22:00
好景 ...

頭果間專賣星星,而家服務態度已經好過之前幾年
作者: echofox    時間: 2013-1-17 01:34
銅鑼灣大帝 發表於 2013-1-15 14:20

Yes, 最頭果間超柒串,試過一次已後唔幫襯!
作者: whogetit    時間: 2013-1-24 08:55
銅鑼灣大帝 發表於 2013-1-15 14:20

即係由街尾搬咗街頭嗰間呀...
作者: 銅鑼灣大帝    時間: 2013-1-25 01:07
智落?
作者: addy6157    時間: 2013-1-27 14:17
銅鑼灣大帝 發表於 2013-1-25 01:07
智落?

串星
作者: mr03    時間: 2013-2-23 16:06
同意,果粒鴻x,真系verY inch 。煙廠街又有地舖,廣發及興發有樓上鋪
作者: cyberkohk    時間: 2015-1-18 19:44
串星全世界無車賣都唔會去鴻x買
作者: jun9999    時間: 2015-1-18 20:10
鴻星已定為垃圾級別, 永不錄用.
作者: beebone(real)    時間: 2015-1-18 22:06
cyberkohk 發表於 2015-1-18 19:44

串就唔會咁多客啦,食粥究有人話串咪一樣咁多人!!!
仲有邊間唔串又有油車嘢賣呢?介紹吓?

作者: beebone(real)    時間: 2015-1-18 22:09
jun9999 發表於 2015-1-18 20:10
鴻星已定為垃圾級別, 永不錄用.

唔好講得咁死,分分鐘冧嘢佢地會幫到你手........

作者: hotelnissan    時間: 2015-2-5 01:09
cyberkohk 發表於 2015-1-18 19:44

串星全世界無車賣都唔會去鴻x......................... i agree.....

作者: pui    時間: 2015-2-5 07:50
可能有料先至串得起,講油車可能佢最齊
作者: rickyballball    時間: 2015-2-5 09:56

我唔覺得x星零件特別齊,我唔敢話人地態度差.但面口叫你絕不好受
油車零件上金水買啦,無貨anthony會幫你攞過兩天就有啦
去雷達行有油又有engine買
上網冬菇都有油車零件
大把選擇駛乜去一D連基本禮貌尊重自己和別人都不懂的店舖受氣呢?
作者: jun9999    時間: 2015-2-5 10:06
AGREE
無謂貼錢買難受, 佢當佢D野全世界得佢一個有咁
睇下幾時收皮

作者: hotelnissan    時間: 2015-2-5 12:39
大拿拿幾千銀,重要貼$買難受?一定吳再去紅X!我去左萬X!搞定!不知幾好
作者: 965    時間: 2015-2-5 13:16
萬x係?  

Sigh... 真係好…懷念以前日日去d RC shops 坐幾粒鐘,佢地又教我 銲電,match 電,磨銅頭,繞麼打, 去德保度又包整呢整路(性梁?) .. 而家?一係十問十吾應,一係就串到你冇晒心機買,講真,好多客可能識野過佢地,但係串番佢又冇引,買野都係想大家開心 jei....

其實地鋪d租咁Q貴,點解佢地好似唔至在?一味自己係度吹水 ...  真係有時候貴小小去 RC mart 冇咁嬲... 不過最衰吾見咗個靚姐姐 ....

重有,呢個星期 HobbyKing huge sale, $700 有套 1/10 油車...1/10 SCT 油車都係800.... 我啱啱千幾蚊 (with shipping) 買咗... 部1/8 Nitro Buggy 成套都係好似千二..... 上網訂完自己去牛頭牛攞,比多一百幾十買 parts... 我諗住訂爆佢,下個月揸架 Van 去 pick up ga la....
作者: pui    時間: 2015-2-8 19:28
幾仟蚊玩油車,只係好小錢咋。唔好以為好多。有D師兄買件,完全講唔出要咩件,叫人點幫你。
作者: pui    時間: 2015-2-8 19:36
紅星油車件唔最齊邊間齊D?
作者: yuenwai    時間: 2015-2-17 17:21
吾关整吾整, 係講緊態度問題。
作者: pui    時間: 2015-2-17 17:43
整唔整?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2