RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 越野車去邊度玩? [打印本頁]

作者: 阿邊個    時間: 2013-10-28 11:25
標題: 越野車去邊度玩?
在此係指short course, buggy 之類 (唔包攀爬), 如果唔入倉, 響香港既處境, 會有乜野地方可以玩? 請各區ching 指教提供地點.
作者: soup_soup    時間: 2013-10-28 11:45
我都好想知!
作者: 1BM    時間: 2013-10-28 12:08
有人會去南生圍
作者: choyip    時間: 2013-10-28 12:57
除左地盤, 想搵沙地泥地飛下車, 真係好難!....
作者: 阿邊個    時間: 2013-10-28 13:11
地盤都落晒閘放埋狗
作者: hungbobby    時間: 2013-10-28 14:08
我間中會去數碼港海濱公園放,貪地方大,有草地,最緊要係少人,唔見有保安驅趕。我亦看個公園入口指示牌,冇提到唔准放遙控車。
作者: tsfai    時間: 2013-10-28 18:00
Want to know too. SO difficult to find a proper place to play buggy aroung HK nowadays.
作者: death0    時間: 2013-10-29 02:02
我係D冇人冇車既錶位玩
作者: deviljones    時間: 2013-10-29 11:41
我會去沙灘或者上山玩.....
作者: sam529    時間: 2013-11-1 11:55
數碼港應該可以玩,其實都有人踏單車,外面門口都寫咗唔比踏。不過係冇寫唔比放遙控車。到了冬天草會更加短,沙地就會再出現,到時仲好玩。不過這公園有好多小朋友同baby 會落地玩,太多人時都係唔好玩車住了!
作者: sam529    時間: 2013-11-1 11:57
見過有㗎buddy 因為失控直衝落海!車主追都追唔切!
作者: FZERO    時間: 2013-11-4 17:45
天冷去沙灘玩... 去JV又無引.
作者: MTAM    時間: 2013-11-19 10:52
南生圍是–處好地方
作者: choyip    時間: 2013-11-19 20:00
沙灘好玩, 但一定防水, 因為玩完唔用水沖, 包你玩車一分鐘, 洗車一個鐘
作者: python    時間: 2013-12-16 12:55
欣澳站出便個草地
作者: r470620    時間: 2013-12-16 15:06
我有架 油 TRAXXAS T-MAXX 2.5 大腳, 都唔知邊度可以玩
作者: agentjerry    時間: 2014-2-1 16:51
有狗屎
作者: miniz    時間: 2014-2-4 12:53
hungbobby 發表於 2013-10-28 14:08
我間中會去數碼港海濱公園放,貪地方大,有草地,最緊要係少人,唔見有保安驅趕。我亦看個公園入口指示牌, ...

but there have so many dog bubu >.<

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2