RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Truggy 新手搵地方放車 [打印本頁]

作者: audioyiu    時間: 2014-1-5 22:45
標題: Truggy 新手搵地方放車
1/8新手想搵地方玩車,有咩好地方呀
作者: kelvinayhh    時間: 2014-1-6 03:01
lali XD
作者: 貓仙人    時間: 2014-1-6 06:58
無理由唔入倉試下。。。
作者: tsfai    時間: 2014-1-6 12:36
Ching,
any park in HK can play la.
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0105_00822_001.html

I will try this week in JV's big green place.
作者: cccan    時間: 2014-1-6 14:08
我怕新手入倉太慢比人鬧
作者: ckcgary    時間: 2014-1-6 14:50
tsfai 發表於 2014-1-6 12:36
Ching,
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20140105/bkn-20140105203623772-01 ...

JV 草地太多人,又多 BB 仔,唔係好適合飛車...

作者: tsfai    時間: 2014-1-6 15:14
weekday 冇乜人
作者: 貓仙人    時間: 2014-1-6 19:05
cccan 發表於 2014-1-6 14:08
我怕新手入倉太慢比人鬧

唔怕的。。我都係新手。。。D人都OK友善。。。我見過18仔同lunch box洛去玩都無人話。。。。

作者: 貓仙人    時間: 2014-1-6 20:41

。。。。。。。。
作者: audioyiu    時間: 2014-1-6 20:56
請問入倉truggy都玩到?
作者: ckcgary    時間: 2014-1-6 21:46
貓仙人 發表於 2014-1-6 19:05
唔怕的。。我都係新手。。。D人都OK友善。。。我見過18仔同lunch box洛去玩都無人話。。。。
...

18 仔?
之前見過舊 post 有師兄表示 12 仔或以下去 JV 場玩唔係幾好...比公入場嗰啲會唔會仲比人”關心”得仲利害?

作者: tomkwok110    時間: 2014-1-6 22:40
cccan 發表於 2014-1-6 14:08
我怕新手入倉太慢比人鬧

怕什麼

作者: 貓仙人    時間: 2014-1-7 03:51
ckcgary 發表於 2014-1-6 21:46
18 仔?
之前見過舊 post 有師兄表示 12 仔或以下去 JV 場玩唔係幾好...比公入場嗰啲會唔會仲 ...

係18仔shortcoures......我見佢都會讓大車行先。。。。你尊重人人地自然尊重你。。。。。

作者: tamiyarx    時間: 2014-1-7 12:59
南生圍啦,地大人少,任你full雞

作者: r470620    時間: 2014-1-9 10:27
tsfai 發表於 2014-1-6 12:36
Ching,
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20140105/bkn-20140105203623772-01 ...

CHING, 試完返黎包膠一下有無比看更趕, 我都好有興趣去JV大草坡飛車~

作者: 阿邊個    時間: 2014-1-9 11:14
個人認為, JV 大草地, 真係香港難得咁好既地方....

我都諗過帶部SC 去放, 但擔心,  會影響好多響度碌草地既細路, 坐草地既情侶, 同埋行草地既伯伯

不喜勿插
作者: euro614    時間: 2014-1-9 11:28
阿邊個 發表於 2014-1-9 11:14
個人認為, JV 大草地, 真係香港難得咁好既地方....

我都諗過帶部SC 去放, 但擔心,  會影響好多響度碌草地 ...

十分同意師兄睇法,一陣touch wood撞親人,又攪大件事,又全面禁止,就真係...

作者: euro614    時間: 2014-1-9 11:54
如果大家真係想玩草地,其實在九龍區有兩個共用棒球場,可以去果度放。
作者: DLAM    時間: 2014-1-9 15:05
euro614 發表於 2014-1-9 11:54
如果大家真係想玩草地,其實在九龍區有兩個共用棒球場,可以去果度放。

請問詳細地址?
作者: euro614    時間: 2014-1-9 15:29
DLAM 發表於 2014-1-9 15:05
請問詳細地址?

石硤尾配水庫遊樂場

作者: DLAM    時間: 2014-1-9 16:21
euro614 發表於 2014-1-9 15:29
石硤尾配水庫遊樂場

Thanks
作者: ckcgary    時間: 2014-1-9 16:40
euro614 發表於 2014-1-9 15:29
石硤尾配水庫遊樂場

記得個場都好似有人打下波咁,使唔使 book 場先入得去?唔該。

作者: ThomasZ    時間: 2014-1-10 20:09
公園可以玩唔代表球場可以玩喎?如果球場無人打波嘅時候可以玩咁就好啦。
作者: ktp11542    時間: 2014-1-12 17:20
但要帶架生去整jump 台先好玩, 全平地好快玩到悶
作者: asaq-wong    時間: 2014-1-21 16:32
請問星期六早上南生圍會唔會人多?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2