RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 剛買了PHANTOM 2 VISION PLUS [打印本頁]

作者: roysing    時間: 2014-6-22 15:18
標題: 剛買了PHANTOM 2 VISION PLUS
剛在旺角買左PHANTOM 2 VISION PLUS雙電套裝,試玩了一陣很難操控
要一段時間學習另想問一下我買了$10000算平嗎???因我見周圍都賣10600有D11XXX都有,呢間$10000我搵左好耐
想問下大家有咩野要注意下??真係好難操作好驚趺落黎

作者: arigato    時間: 2014-6-22 16:00
買左,就吾好再問平貴了.多軸機其實好定,你可先理解左右掍分別做什麼動作,建議可先把油門推到50%,先等部機升到一個高度,再慢慢試左右,動作放慢要柔,吾好大上大落,同埋比D信心,放鬆小小,機壞爛有限錢,傷人事大.如果不幸有槳打中物件,就要仔細撿查有否損壞,一發現隻槳有裂,就好立刻換吾好再用.

作者: rcracing    時間: 2014-6-22 19:12
接上GPS之後部機係好定架!上到人頭甘高放手郁都唔郁!
作者: @nson    時間: 2014-6-22 21:56
如果第一次玩,我建議睇熟說明書同搵一位老手帶你出去飛一轉
作者: teamlosi    時間: 2014-6-22 22:19
在那裏買一萬咁平啊
作者: ryankam    時間: 2014-6-22 23:44
我都係新手~約放機~
作者: 一飛衝天去    時間: 2014-6-23 12:59
一萬平呀!那裏呀!
作者: roysing    時間: 2014-6-23 15:27
arigato 發表於 2014-6-22 16:00
買左,就吾好再問平貴了.多軸機其實好定,你可先理解左右掍分別做什麼動作,建議可先把油門推到50%,先等部 ...

多謝CHING指教我今朝玩左1個鐘,好似熟左少少,我會試下的

作者: roysing    時間: 2014-6-23 15:29
一飛衝天去 發表於 2014-6-23 12:59
一萬平呀!那裏呀!

你有興趣買你PM我,我話你知係邊,間野賣相機的

作者: roysing    時間: 2014-6-23 15:29
teamlosi 發表於 2014-6-22 22:19
在那裏買一萬咁平啊

你有興趣買你PM我,我話你知係邊,間野賣相機的

作者: tom    時間: 2014-6-23 16:22
我知chic之堡,我都在那買,但是水貨機是無問題的$10000包兩電ok是正貨
作者: roysing    時間: 2014-6-23 17:56
tom 發表於 2014-6-23 16:22
我知chic之堡,我都在那買,但是水貨機是無問題的$10000包兩電ok是正貨

係啊~我係E到買啊,佢唔係水貨機來的,佢維修都係大彊原廠維修

作者: tom    時間: 2014-6-23 18:15
他不是從香港兩間代理取貨的,所有DJl正貨大彊都會維修的不過要寄上去或者親自上維修
作者: roysing    時間: 2014-6-23 18:29
tom 發表於 2014-6-23 18:15
他不是從香港兩間代理取貨的,所有DJl正貨大彊都會維修的不過要寄上去或者親自上維修 ...

我問過香港是沒有維修店,一樣是拿到大彊修理

作者: LamaV3    時間: 2014-6-23 19:13
雙電套裝$10000, 抵玩啦!
但........"試玩了一陣很難操控" <----無可能喎!!我過手比六歲姪仔都一樣玩得掂, 你試下係空曠地方接電後唔
              好移動佢, 等到你電話顯示收夠至少8粒星先起飛, 升起到心口咁高基本上可以放晒手飲杯野
作者: roysing    時間: 2014-6-23 19:20
LamaV3 發表於 2014-6-23 19:13
雙電套裝$10000, 抵玩啦!
但........"試玩了一陣很難操控"

我以家玩熟好多,不過都有D驚,去左D水塘上面有D驚

作者: raytang    時間: 2014-6-24 00:04
水塘以後D水清唔清潔睇你地喇!
作者: kinkin8888    時間: 2014-6-24 00:45
送一架比我....包教十小時................

作者: ck6118ck    時間: 2014-6-24 04:31
入來TKO大把老手教你玩!!!
作者: Gainax    時間: 2014-6-24 10:12
我成日搵空曠地方放機都比人趕..

東九龍有咩地方放機正?
作者: ng3c    時間: 2014-7-7 10:35
東九龍可以去郵輪碼頭或者調景嶺港鐵站對面馬路空地
作者: Phantom玩家    時間: 2014-7-8 09:55
東九新手問下郵輪碼頭係咪俾玩架?
有無高手約玩?
作者: ng3c    時間: 2014-7-8 12:02
郵輪碼頭外面有空地嘛

登錄/註冊後可看大圖

作者: Phantom玩家    時間: 2014-7-9 23:31
原來幾架vision+係唔可以一齊飛,個FPV會jam埋定左睇唔到,只有最後開機果個先睇到。。。。
作者: ng3c    時間: 2014-7-9 23:35
我架機是 2 vision  不是  2 vision+。唔知會唔會撞
作者: Phantom玩家    時間: 2014-7-10 00:39
咁可能幾架vision一齊飛試下先知?
作者: DW0216    時間: 2014-8-11 22:37
roysxxg會員又會咁q同chic x堡間野fb page個admin rxxsing一樣名嘅?
作者: Gainax    時間: 2014-8-14 09:27
ng3c 發表於 2014-7-8 12:02
郵輪碼頭外面有空地嘛

呢度環境唔錯wor , 要的士直入嗎?

作者: ng3c    時間: 2014-8-15 09:12
Gainax 發表於 2014-8-14 09:27
呢度環境唔錯wor , 要的士直入嗎?

德福花園有綠Van去的

作者: surviver    時間: 2014-8-24 22:37
小弟新手, 都想買Vision2+, 見到YAHOO賣緊9350, 唔知信唔信得過.
樓主可否都PM我你在那買的, 謝謝
作者: piscesh    時間: 2014-8-25 22:59
樓主可否都PM我你在那買 THX
作者: hkrml    時間: 2014-9-10 19:30
TKO 邊到有得玩~
作者: ng3c    時間: 2014-9-11 17:20
TKO調景嶺港鐵站向海直行,有幾處空地,再出D就可以在海邊飛

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2