RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Dji Inspire 1 [打印本頁]

作者: software2    時間: 2014-11-13 22:18
標題: Dji Inspire 1
Dji Inspire 1 好勁,滿足晒大部分願望!!!

http://www.dji.com/cn/product/inspire-1

作者: solaris8x86    時間: 2014-11-13 23:35
好!! 而且真係好很好!!!! 好Q過AR Drone 3.0好很多!!! 大家必買!!!真正有創意!!

作者: intellicc    時間: 2014-11-14 00:02
係好正,不過幾貴,如果又自已走佬(返廠?)都幾傷
作者: software2    時間: 2014-11-14 03:12
solaris8x86 發表於 2014-11-13 23:35
好!! 而且真係好很好!!!! 好Q過AR Drone 3.0好很多!!! 大家必買!!!真正有創意!!

價錢都唔同,冇得咁比較,如果想入門,我覺得買 AR Drone 3.0 試試,再上都未遲!起碼飛走都冇咁傷!

作者: isaac006    時間: 2014-11-14 08:12
呢架野大隻過AR Drone好多喎
作者: isaac006    時間: 2014-11-14 08:12

DJI Inspire 1:http://youtu.be/s65nx63o51E
作者: kay1926    時間: 2014-11-14 09:11
睇完短片,無野講,等出雙糧買。
作者: Gainax    時間: 2014-11-14 09:57
其實佢個超聲波定位Ar drone 幾年前已有..
原理重要一模一樣

作者: solaris8x86    時間: 2014-11-14 10:43
AR Drone 3.0只有一個真正好處,夠輕。飛起嚟無乜壓力。但DJI今鑊搞得好,架嘢有時代感。缺點係太大架。可以比你夠瞻飛嘅地方有限。
作者: ckuen2004    時間: 2014-11-14 11:16
睇完片真係要拿拿林賣晒手上D 4軸 , 然後買呢隻野仲正 !!!
作者: ng3c    時間: 2014-11-14 11:45

好有時代感動同好似好PRO............正!如果愛來搵食就應該買!

作者: starboy    時間: 2014-11-14 17:06
2萬幾蚊,緊係好啦
作者: byuen    時間: 2014-11-14 23:28
呢部嘢真係諗得過, Sony cam, h3-3d 雲台, Lightbridge 圖傳, A2 飛控, 點計都要過兩皮啦!  
作者: Gainax    時間: 2014-11-15 00:15
byuen 發表於 2014-11-14 23:28
呢部嘢真係諗得過, Sony cam, h3-3d 雲台, Lightbridge 圖傳, A2 飛控, 點計都要過兩皮啦!   ...

呢部係第一個yaw軸可控雲台一体機,比H3-3D好得多了,亦是此機最大賣點

hov機狀態下能360度自由取景,可以拍出的效果以前真係要超操控先勉強做到..

作者: pbus    時間: 2014-11-16 09:20
so nice

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2