RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手想學玩F1 [打印本頁]

作者: Kenneth3903    時間: 2015-6-14 23:35
標題: 新手想學玩F1
各位C hing, 想請問如新手想玩F1用咩車架好?可以用像真殻嗎?用咩摩打好?有無邊隻車架可用回普通方電?因為有幾舊電啊。不好意思咩都唔識。

作者: ben276611    時間: 2015-6-15 08:46
Xray 應該係現時最好嘅車架,伹係用唔到像真殻。如果想玩像真殼,又多零件的話可以考慮Tamiya F104, 但如果想再正啲的話可以買Tamiya TRF101 or TRF102(但零件唔多)
作者: brianych    時間: 2015-6-15 09:09
你想用返長 Lipo ? Xray X1 係用唔到,你可以玩 VBC LightingR 同 TRF101/102
作者: ralphli    時間: 2015-6-15 11:44
X1 同TRF 102呢期二款大熱、車款
作者: bsbteam    時間: 2015-6-15 13:19
你講既方電姐係咩電?如果係nimh電你要用返雙星既車
作者: Kenneth3903    時間: 2015-6-15 15:18
謝謝各位師兄意見,我指的方電是長Lipo用於Touring 車的。 如果TRF101/102 和VBC lighting R。邊隻會易set 易玩?從前玩過雙星TT車系,好難玩得好啊。

作者: ICY    時間: 2015-6-15 16:51
都唔洗諗啦,星星係玩車,vbc係比車玩
作者: brianych    時間: 2015-6-15 16:52
TRF 102 就呢幾日先出,我覺得就有新買新,不過可以要食炒價同無貨。
作者: ben276611    時間: 2015-6-15 16:55
TRF10101/102應該易set啲,因為頭擔比較簡單!
作者: Kenneth3903    時間: 2015-6-15 19:31
謝謝各位C hing. 相信應該都係選TRF102啊。
作者: ALEXANDER    時間: 2015-6-15 22:58
102公價幾錢?
炒又炒到幾錢呢?
作者: GRAIL    時間: 2015-6-16 19:18
ALEXANDER 發表於 2015-6-15 22:58
102公價幾錢?
炒又炒到幾錢呢?

炒到1800

作者: 車の達人    時間: 2015-6-16 23:20
已經有得賣?
作者: tre036    時間: 2015-6-17 07:11
我都系上周先出部102
作者: ivan仔    時間: 2015-6-17 15:42
TRF102, 如果撞爛野, 出面買唔到的話, 可以上STELLAMODELS.COM 佢地有代訂零件, 爛咩零件都唔怕, 雙星多數可以訂到
作者: 車の達人    時間: 2015-6-17 20:27
系邊買架102?
作者: ivan仔    時間: 2015-6-17 22:28
車の達人 發表於 2015-6-17 20:27
系邊買架102?

上網搜尋 TAMIYA TRF102 一定幫到你

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2