RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 求教 - 2PL控setting問題 [打印本頁]

作者: Evo露筍    時間: 2007-4-4 17:53
標題: 求教 - 2PL控setting問題
支2PL個頻係AM27.045
我其他車都係AM27.xxx
想問係唔係可以一支控記晒d車呀?
如果係應該點set呢?說明書好似冇乜點講.....
定係我要買返幾粒AM27.045頻o既晶體呀?
作者: kachunsky    時間: 2007-4-4 17:59
好似要買返am27.045 ..
指係佢十個set 車既記憶
姐係轉向既力阿..個d
作者: rk2    時間: 2007-4-4 18:22
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-4 17:53 發表
支2PL個頻係AM27.045
我其他車都係AM27.xxx
想問係唔係可以一支控記晒d車呀?
如果係應該點set呢?說明書好似冇乜點講.....
定係我要買返幾粒AM27.045頻o既晶體呀?

記幾多部車 同 頻率係2 件事喎 !!
作者: kachunsky    時間: 2007-4-4 18:25
RK2 快d去睇下我個個電變咩死因...
作者: rk2    時間: 2007-4-4 18:27
原帖由 kachunsky 於 2007-4-4 18:25 發表
RK2 快d去睇下我個個電變咩死因...

簡單d 講, 未係燒野羅 !!
作者: kachunsky    時間: 2007-4-4 18:29
但係...無未架BO..
作者: Evo露筍    時間: 2007-4-4 18:49
咁即係點呀??有冇人答到我呀??
電變o既野返返去你個post先講啦~~
作者: ivanyuen02    時間: 2007-4-4 18:53
ban要一樣先用得
可以記十部車
說明書點會冇講呢=.=
右手邊個制,按幾下按到有no. 1,2,3咁可以set啦
作者: rk2    時間: 2007-4-4 18:55
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-4 18:49 發表

你要用相同頻率的晶體架, 即係 am27.045羅 ! 如果你有第2部車你用 am27.123 (舉例) , 你又要用 am27.123 但要轉支槍去 car no. 2 咁羅,
作者: kachunsky    時間: 2007-4-4 18:57
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-4 18:49 發表

我去左...我係到講..唔好意思
作者: kachunsky    時間: 2007-4-4 18:58
原帖由 rk2 於 2007-4-4 18:55 發表

你要用相同頻率的晶體架, 即係 am27.045羅 ! 如果你有第2部車你用 am27.123 (舉例) , 你又要用 am27.123 但要轉支槍去 car no. 2 咁羅,

我都想咁講...
但係唔知點話佢知...
作者: frienddicky    時間: 2007-4-5 22:43
你用一粒晶體都得既,你想用邊架車咪將粒band插邊架車囉,然後係支控load返嗰個車既setting出黎咁囉,係麻煩d啫,不過若你一次用一部車都吾怕既。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2