RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 1:8 超巨型鏟土車, 成隻手臂咁長 [打印本頁]

作者: enginman    時間: 2007-7-25 13:52
標題: 1:8 超巨型鏟土車, 成隻手臂咁長
抓斗最高可升至40厘米的高度,強勁,各位有無興趣玩?

作者: anakin    時間: 2007-7-25 14:42
好正bo. . . .幾錢到^^. . . .
作者: bigben    時間: 2007-7-25 14:43
should be very expensive....
作者: enginman    時間: 2007-7-25 14:52
集體訂購價 HK$380 (要夠 5 部才這個價) 包運費到香港.
有興趣的我把架車的資料貼出來吧.
作者: smp    時間: 2007-7-25 14:54
interest......
作者: Evo露筍    時間: 2007-7-25 15:03
好似好好玩咁wor~~~$380價錢都唔係貴,可以諗諗
但係唔係又係硬塑胎先??係的話就唔諗lu.........

作者: enginman    時間: 2007-7-25 15:13
中空橡膠輪胎,有胎紋,大尺寸直徑喎~
作者: Evo露筍    時間: 2007-7-25 15:15
標題: 回復 #7 enginman 的帖子
咁就諗得過喇.....咁果架田螺車呢?
作者: bigben    時間: 2007-7-25 15:26
$380 !!! attractive wor.....

but no place to keep .....

can you post some more info.?
作者: enginman    時間: 2007-7-25 15:32
田螺車是硬塑胎, 因為單單架車已 1.5kg 重, 用塑膠胎在行走時不好.
一如真實工程車一樣, 現在大部份都改用實芯胎, 因為負重大無咁傷車.

以上係廠D人講的.
作者: anakin    時間: 2007-7-25 15:39
我有興趣丫. . .不過有幾大嫁@@. . .同埋係邊到做嫁???
作者: Evo露筍    時間: 2007-7-25 15:44
標題: 回復 #10 enginman 的帖子
ic.......咁架田螺又幾錢呀?
有冇拖車架?(其實我只係想要支拖車臂)
作者: enginman    時間: 2007-7-25 15:50
獨立遙控鏟抖!全功能動力遙控工程車

產品詳細描述

全新SPANNER超級1比8比例遙控工程鏟土王,動力強勁,超大尺寸,8通道全方向遙控,鏟抖可單獨電動遙控升降,升降自如,搖杆式遙控器操作,極其靈活方便(作為家居擺設絕對的精緻特別),耐撞,另外,車向前行駛時2個小前燈會亮。超長距離遙控,城市內一般情況下超過30米,空曠地方更可以達到50米以上。使用組合式充電電池,充電一次可使用45分鐘左右,可反復充電150次以上。
外銷德國的玩具,和SCREW超級工程田螺車、HAMMER超級工程挖地虎和CAMION超級工程載重卡車一起,4輛合為同一系列全套,最豪華的工程組,不管是愛好玩賞、禮品饋贈或者是收藏擺設,絕對物超所值!
包裝盒內有:遙控車一台,遙控器一個,車用可充電電池一塊,220V專用充電器一個,9V方電池一塊(遙控器專用),遙控器伸縮天線一根,接收電線護杆一根。
功能特點:
★規格:長58cm,寬19cm,高24cm,抓鬥最高可升至40cm的高度,重約1.5公斤。
★橡膠輪胎,有胎紋,大尺寸直徑。(好似都係塑硬中空胎)
★鏟抖可單獨遙控動作。
★電池倉有螺絲固定。
★驅動輪差速保護裝置(即萬一有一個動力輪被障礙物卡住,該輪即自動與主電機暫時切斷,動力由另一個輪子提供,待障礙物清除後又自動恢復,從而起到保護主電機的作用)。

作者: enginman    時間: 2007-7-25 15:53
補充: 國產出口貨. (如果唔係點會咁平)
架車好大, 足足成個卡通箱咁大.

** 你去ebay 睇下, 好似有人賣緊800幾.
作者: enginman    時間: 2007-7-25 15:56
原帖由 Evo露筍 於 2007-7-25 15:44 發表
ic.......咁架田螺又幾錢呀?
有冇拖車架?(其實我只係想要支拖車臂)

問左無做拖車.
田螺車係 HK$320 (P.S. 都係要集體買)
作者: anakin    時間: 2007-7-25 16:02
田螺車 有冇photo cc丫^^
作者: enginman    時間: 2007-7-25 16:05
請睇另一個POST....
作者: anakin    時間: 2007-7-25 16:06
同埋快唔快嫁  嫁車??
作者: enginman    時間: 2007-7-25 16:12
快~~ 實無RACING CAR咁快啦~
不過肯定好好撞
作者: anakin    時間: 2007-7-25 16:16
不過係硬tire. .咁未會甩尾囉???
作者: enginman    時間: 2007-7-25 16:21
等我去測試下先~~ 哈哈, 不過以我經驗, 玩呢 D 車係一班人組合起來, 整個模擬地盤來玩過引D,
不過現完要清潔.

(但最後大家影左D 相睇番好正)

* 我只有一部泥頭車. 現在都想買這架鏟土車, 如果有人一起買就好.
作者: jm144    時間: 2007-8-8 19:02
好正ar...
作者: 丘引    時間: 2007-11-7 04:06
原帖由 jm144 於 2007-8-8 19:02 發表
好正ar...

好似係廣洲都見到有得賣呀
作者: momo7932    時間: 2008-10-16 14:47
香港邊到有呀?????????????

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2