RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 快到識飛........識飛既truck [打印本頁]

作者: xlarge    時間: 2007-11-27 12:09
標題: 快到識飛........識飛既truck
都唔知應該post係咩版.......
識飛既truck
http://www.metacafe.com/watch/916620/truck_air_race_action/
作者: hino121    時間: 2007-11-27 12:16
師兄:呢架係乜嘢?好好玩!
作者: 丘引    時間: 2007-11-27 12:28
原帖由 hino121 於 2007-11-27 12:16 發表
師兄:呢架係乜嘢?好好玩!

類似拖頭飄移比賽
作者: Brushless    時間: 2007-11-27 12:33
點解識飛呢,仲可以飛咁耐同安全降落,有冇師兄可以解釋一吓
作者: fireblade    時間: 2007-11-27 12:35
有鬼呀     
作者: hino121    時間: 2007-11-27 12:35
係邊道有得買?好好玩!
作者: Brushless    時間: 2007-11-27 12:37
我諗係DIY嘅
作者: WallaceNg    時間: 2007-11-27 12:46
我覺得係拖頭飛行比賽!根本就係拖頭樣的飛機
作者: hino121    時間: 2007-11-27 12:47
無得買 要自己DIY整
作者: AlexFiona    時間: 2007-11-27 12:47
跟本果架就吾係RC Car, 其實係RC Plane來的, 佢果4個轆係冇動力, 架"車"識得"行"只不過係鏍旋獎推力不足以令佢飛起, 淨係可以係地面度拖行噤解
作者: Brushless    時間: 2007-11-27 12:50
標題: 回復 10# 的帖子
i c i c
作者: ALEXANDER    時間: 2007-11-27 12:54
呢d咪好像之前果d海陸空船果d咁囉,不變左拖頭樣同加左四個轆之麻~
作者: WallaceNg    時間: 2007-11-27 13:01
睇落好似一撞就KO咁
作者: WallaceNg    時間: 2007-11-27 13:03
死啦,去車場會唔會比佢玩曬架,飛一飛就跳過曬
作者: auy3030    時間: 2007-11-27 13:17
嚇我一跳~拖頭會飛耶!!
作者: Brushless    時間: 2007-11-27 13:19
放心,係香港D場都未飛得起就被高手(射擊界)射死,罪名係,你做咩咁慢或你架嘢有保護色
作者: khock    時間: 2007-11-27 14:07
好相很好玩
不懂如何造的
作者: billy86che    時間: 2007-11-27 15:50
I've seen something similar but it was a boat/plane. Still, it is an impressive idea.

I'm looking forward to an RC Macross Plane able to fly and transform and an RC Optimus Prime transforming from a truck to a robot fighting and jumping (if not flying).
作者: jackyming.    時間: 2007-11-27 19:20
勁...................
作者: mk9001    時間: 2007-11-27 19:33
Truck F-1
作者: 大力神    時間: 2007-11-27 23:33
wa~~~少林功夫拖頭勁~~!!話飛就飛~
作者: tg10    時間: 2007-11-28 00:34
wa.........Great!!
作者: cyken2512    時間: 2007-11-28 00:53
好似系加佐薄胶片造拖头壳既飞机喔~~~D飞机翼折埋佐~变佐只拖头...........D人真系犀利~~~
作者: 毛    時間: 2007-11-29 01:00
勁呀. 好似之前睇過有一段片係快艇. 玩玩下飛起....
作者: 烈火之魂    時間: 2007-11-29 01:16
個源理似哥架水陸空好似快艇既物體~~~

作者: 毛    時間: 2007-11-29 01:21
哦....明白...但係真係好得意. 但係我覺得睇就好似好易咁. 但係要著陸就好易K.O.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2