RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 德國貓 [打印本頁]

作者: wbn    時間: 2008-6-24 22:18
標題: 德國貓
有時間幫d坦克影相,Tiger 1,架車在野外都行左約五、六個鐘,有d小裝飾都比樹枝、長草整甩左。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: wbn    時間: 2008-6-24 22:21
而家整緊架Panther G,剛整好下車身行動部分,上車身會慢慢來,睇下可以點整仔細d。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: wbn    時間: 2008-6-24 22:33
原本跟來車身後備履帶吾多好,試下自製。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: hatakashi    時間: 2008-6-24 22:37
正...有無打算加 after market metal parts? 或者 upgrade suspension?
作者: noble    時間: 2008-6-24 22:37
[quote]原帖由 wbn 於 2008-6-24 22:18 發表

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

與〝周兄〞一樣同門派!
「福麵」
作者: wbn    時間: 2008-6-24 22:42
標題: 回復 4# 的帖子
一直想找engine grill,但係找吾到。試過自製,但吾理想。有無人知除左上網,香港買吾買到?
作者: hatakashi    時間: 2008-6-24 22:43
除左 engine grille 外仲有好多架
http://www.tankzone.co.uk/cart/tz_panther.htm
作者: wbn    時間: 2008-6-24 22:46
標題: 回復 5# 的帖子
據稱(吾記得出處)當年國民黨請左好多德國軍官去敎國軍,d德國軍官後來帶左我地中國“福到”呢個象徵返去,有無人可以證實下?
作者: 周百通    時間: 2008-6-24 22:57
原帖由 noble 於 2008-6-24 22:37 發表
[quote]原帖由 wbn 於 2008-6-24 22:18 發表

登錄/註冊後可看大圖

與〝周兄〞一樣同門派!
「福 ...
兩部都係孖星,睇吓轆有三層既 恆龍兩層!

登錄/註冊後可看大圖

作者: 周百通    時間: 2008-6-24 22:59
歡迎又多一位坦克車長
作者: noble    時間: 2008-6-24 23:01
原帖由 wbn 於 2008-6-24 22:46 發表
據稱(吾記得出處)當年國民黨請左好多德國軍官去敎國軍,d德國軍官後來帶左我地中國“福到”呢個象徵返去,有無人可以證實下?

哩個問題,我問過周兄﹙周百通﹚!!

作者: 周百通    時間: 2008-6-24 23:02
大車大你想噴Tiger 1既花,有得跟喇
作者: 周百通    時間: 2008-6-24 23:04
原帖由 noble 於 2008-6-24 23:01 發表

哩個問題,我問周兄﹙周百通﹚!!
衰仔 又玩我
我都唔清楚喎!
作者: ShipKing    時間: 2008-6-24 23:05
WOW!!! Friend! 你d tank 都好有水準噃!
不個收埋係冇用架, 要攞出泥參戰先過隱架ma~
光頭山一戰預埋你架!
作者: 周百通    時間: 2008-6-24 23:08
原帖由 ShipKing 於 2008-6-24 23:05 發表
WOW!!! Friend! 你d tank 都好有水準噃!
不個收埋係冇用架, 要攞出泥參戰先過隱架ma~
光頭山一戰預埋你架!
乜你突然快得咁交關
作者: wbn    時間: 2008-6-24 23:30
標題: 回復 9# 的帖子
好眼力,周兄你對d1/16遙控坦克都好有研究。

我當時念買日本車定大陸車都念左好耐,因爲大陸tiger 1都做得吾錯,而價錢就1比5!不過後來發現大陸車原來d轆係如此,所以最後都買左日本車。

其實兩種車係操控方面有咩分別,我知大陸車smoke & sound果級都係可以控制吾同快慢及轉向,咁同日本車操控質素有咩分別?(吾計電子零件耐用性)
作者: wbn    時間: 2008-6-24 23:46
架tiger用呢種迷彩,因爲佢都幾適合香港野外環境。

登錄/註冊後可看大圖

作者: hatakashi    時間: 2008-6-24 23:51
你第一張相令我諗起這架....完美!!

登錄/註冊後可看大圖

作者: hatakashi    時間: 2008-6-24 23:51
原帖由 wbn 於 24/6/2008 03:46 PM 發表

登錄/註冊後可看大圖

咁我個3色迷彩係香港死硬....
作者: 周百通    時間: 2008-6-25 00:05
原帖由 hatakashi 於 2008-6-24 23:51 發表

咁我個3色迷彩係香港死硬....

願主祐你
作者: hatakashi    時間: 2008-6-25 00:07
睇黎又要擺好多樹葉樹枝係架野上面....

係呢周兄有無諗過開個香港坦克會??
作者: 周百通    時間: 2008-6-25 00:11
原帖由 wbn 於 2008-6-24 23:46 發表

登錄/註冊後可看大圖
哩隻花咁順眼,早知就噴綠唔噴啡

登錄/註冊後可看大圖

作者: 周百通    時間: 2008-6-25 00:15
原帖由 hatakashi 於 2008-6-25 00:07 發表
睇黎又要擺好多樹葉樹枝係架野上面....

係呢周兄有無諗過開個香港坦克會??
閒雲野鶴就啱我,哩D咁既野,都係等你番泥攪啦
作者: noble    時間: 2008-6-25 00:29
[quote]原帖由 周百通 於 2008-6-25 00:11 發表 [url=http://bbs.rc-evo.com/redirect.php?goto=findpost&pid=893299&ptid=85519][img][/img]/url]
哩隻花咁順眼,早知就噴綠唔噴啡

個個都噴埋同一樣花色,咁就沉悶及行貨咗嗱!
作者: wbn    時間: 2008-6-26 00:58
原帖由 hatakashi 於 2008-6-24 23:51 發表
你第一張相令我諗起這架....完美!!

登錄/註冊後可看大圖

嘩,你呢架,淨係d upgrade都爭得遠,點有得比。

架panther問題多多,淨係搞佢d問題都用曬d空閒時間。想問下有冇人整過tamiya panther g?可以請教下。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2