RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: wah2320
打印 上一主題 下一主題
收起左側

2009火車城終於通車啦

Hokuriku 發表於 2009-9-9 18:13:10 | 顯示全部樓層
23# JR100
如果可以好似外國啲火車會有個大場景, 編好曬列車班次及時間表.
, 會員可以帶自己心愛火車去玩就好喇.
可能只係天馬行空既想法!
fyin 發表於 2009-9-8 11:44

其實好困難......

香港太多人係三分鐘熱度,場景好多時起好左就fix死,好難keep住新鮮感
Hokuriku 發表於 2009-9-17 19:47:23 | 顯示全部樓層
其實這裹己經有好多火車熱愛份子,不一定是天馬行空,只要找到一個方便大家的地方如空置工業便能成事。再加一個小水池便更加精彩。
楠 發表於 2009-9-16 23:20

其實我朋友就整緊,不過整左好耐都都整得好

再講有時好多問題唔係唔容易
Hokuriku 發表於 2009-9-17 19:49:33 | 顯示全部樓層
還沒有, 日本要12月先有(不過以kato往績, 都係等2010年啦)

雖然工廈多, 但始終租金係個不小的數, 每人每月要近千元開支, 還要持之以恆...... 所以個人認為可以先攪"組合式"的景板, 一人一塊, 再慢慢發展租工廈 ...
JR100 發表於 2009-9-17 19:07

"組合式"的景板唔錯ga,係日本唔少鐵路會都係咁做
主線就定左軌距,再板上其它空間可以自已發揮,
靈活性又高
Hokuriku 發表於 2009-9-24 22:02:33 | 顯示全部樓層
係另外買,好似每款扭疍火車都有特定改裝動力,主要是車身長度不同,但我貪平加了KD-25動力架,短了一點,未試車所以唔知順唔順暢,可能JR兄可解答。
楠 發表於 2009-9-24 19:38
kd25=TM02