RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7591|回復: 55
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手出車M05pro定VM-II?

清清 發表於 2009-11-10 11:12:05 | 顯示全部樓層
M-05玩呔配搭玩死人改裝費高玩唔到高速,
VM II 原裝車接近全改操控容易玩快玩慢都得~
清清 發表於 2009-11-10 11:35:06 | 顯示全部樓層

虛位其多,但有其樂趣!
清清 發表於 2009-11-10 15:31:31 | 顯示全部樓層
好野~M05PRO 同 VM-II 唔駛決鬥 ~ VM-II以速度屈機勝出
GOGOGO~
jypepe 發表於 2009-11-10 15:26

何只直路快過佢,灣都贏佢九條街
清清 發表於 2009-11-10 15:35:38 | 顯示全部樓層
無錯...VM-II...係正D喎...不過又問吓
有D人會用雙星PARTS, 係唔係VM無咩PARTS...
popcornboom 發表於 2009-11-10 15:31

除油壓有小部份人會改雙星M車果set其它無咩改!
清清 發表於 2009-11-10 23:10:35 | 顯示全部樓層
咁即係vm2買返唻咩都唔駛改就玩得?
係就抵玩過m05pro喎~~~
rabbitmomo 發表於 2009-11-10 17:14

M-05改齊料貴過VM II 好多!
清清 發表於 2009-11-11 11:29:57 | 顯示全部樓層
都話咗 M-05 不須要改齊料, 大多數係冇用
我以前玩 m-03 現在 a210 前驅同四驅兩種車都要玩
Andrew168 發表於 2009-11-11 10:52
星星 M 系車不須要改齊料, 大多數改料係冇用, 對架車冇幫助, 唔好浪費金錢
Andrew168 發表於 2009-11-11 10:56

油壓有無用?批pin有無用?金屬六角有無用?萬向有無用?金屬摩打座又有無用?
唔使多就上面五樣你計計要幾多錢?
清清 發表於 2009-11-11 11:31:40 | 顯示全部樓層
m-03 同 m-05 實際上只係改低重心小小, 其他改動對車行走特性沒有改善,
都係跟 m-03 差不多
Andrew168 發表於 2009-11-11 10:59

你有無玩過架?兩架車重心完全唔同,咪老吹喎!
清清 發表於 2009-11-13 10:47:57 | 顯示全部樓層
1. 想玩M05pro或VM-II之外仲有無其他  (Active 210)
2. M05pro要$860淨車,咁VM-II跟的咩,有無電子野,咩價錢 (VMII, 車架only, $16XX, 殼都無)
3. 係車架上同性能上有咩好壞處,如虛位 (M05Pro, 好多虛位, 但前 ...
beebone 發表於 2009-11-13 08:07

M-05pro都無車殼跟仲要膠油壓、無萬向、金屬六角、金屬摩打座…等等!
VM II 有晒上面無,d o野好易甩?ok啦,我用六草換晒d波蓋攪掂晒,
Toe in左右不一好多車都有,唔係做咩要有set架,架架M車都用短彈弓架啦!