RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: hugohugo321
打印 上一主題 下一主題
收起左側

dNaNo遙控車

photocatcher 發表於 2011-3-11 22:48:09 | 顯示全部樓層

唔會!佢好簡單的開始,但可以好pro,好靈敏!而且費用不多,由佢開始,再慢慢看,向1/12定1/10 pan car or 1/10 tour...車係有好好的幫助,因為玩dnano的ching,有好多都有玩大車,係玩咩大車的ching都有!玩咩控的ching都有!重有個個都好nice。
photocatcher 發表於 2011-3-17 22:21:43 | 顯示全部樓層
一開始係得的,再慢慢玩吓玩吓,所要再加碼也不是太多,如果本身有玩大車就重好,因為最貴係支控,但換pro控係好睇自己,有人鐘意用"ko pro" 有人鐘意用"三和"及其他band,有人鐘意用槍控又有人鐘意用棍槍,也有人用kt18都可以好勁手車,所以你話夠唔夠,在於開始來說,係ok,但就同gamakatsu 兄所講,慢慢改,唔好一次改完,因為可以從中發掘好多玩車的來趣,因為dnano就係以"細,簡,方便及像真"作出發,而結構好似pan car咁!
photocatcher 發表於 2011-3-18 00:25:26 | 顯示全部樓層
咁會唔會想大車,例如1/10 1/12 .... 咁dnano係操車操手指的其中一個好方法,以前用miniz ,現在dnano更方便,如果唔係的話用來娛樂吓,係公司一班朋友玩吓都唔錯,不過就速度就快咗少少,同靈敏咗d,同miniz比係貴多少少,但以電子嘢來講,越micro/細微的電子科技,係越貴的,不過見意上個場感受吓,再想一想下一歩點走。搖控車係最好試過,見過才知及發覺好唔好,又唔係無得take2,試吓無事,最多愛上玩車仔,比女友/老婆罵兩三句。
photocatcher 發表於 2011-4-22 17:48:45 | 顯示全部樓層
上來一齊玩呀!
photocatcher 發表於 2011-4-27 22:56:20 | 顯示全部樓層
在室內玩,可以舒舒服服,set車又有檯有位坐係都慢慢set。