RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: ka0206
打印 上一主題 下一主題
收起左側

del................

樓主| ka0206 發表於 2011-4-21 11:59:16 | 顯示全部樓層

個撻箱係咪裝係車到外置咁用???...我見到都幾大舊...
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-21 11:59:39 | 顯示全部樓層
DicksonGlacier 發表於 2011-4-21 07:42
回復 ka0206 的帖子

主流的確係2.4G 但我見不少師兄都用緊FM。我自己大陸控2.4咋

未解決/...=.=
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-21 12:57:33 | 顯示全部樓層
Andrewkwan 發表於 2011-4-21 12:21
回復 ka0206 的帖子

長玩2.4G ,不用想.

咁大陸仔gt3b點....用呢個粗用得唔得
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-21 12:58:43 | 顯示全部樓層
joengai625 發表於 2011-4-21 12:19
部車放係撻箱上面,但係你要睇下底版極力子個度有冇位比你撻,我之前部05就有

明解...但係咁出去玩咪要帶多舊野...手拉唔係方便D咩...淨係帶要火咀X
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-21 14:07:34 | 顯示全部樓層
joengai625 發表於 2011-4-21 13:59
到部車溫順左一拉就著,新車引擎未磨合好好難拉,有冇跟說明書溫車?

Gt3b絕對夠用,我宜家都仲用緊

無乜點睇說明書....我睇YOUTUBE 同上RCFAN睇....RUN車係咪整高佢 或者等佢跑下...得閒放大油 得閒怠速行下..等佢機件磨好D咁解
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-21 15:43:56 | 顯示全部樓層
Andrewkwan 發表於 2011-4-21 15:35
不如用回AM .

WHY ....AM係點

但我覺得而家大陸仔 既2.4G既野 CP值算高...3幾百蚊算交足貨仔...

千幾2千蚊控我又唔係太想放落架車仔到....我寧願買塊 相機filter,,,話說我個閃光燈飛燈器都係大陸仔2.4G,,,,但接收距離都起碼100米....

樓主| ka0206 發表於 2011-4-23 00:46:08 | 顯示全部樓層
COLT仔 發表於 2011-4-23 00:03
玩車係咁嫁la~~
不停買野,不能自拔...
我架雖然玩左2,3次,但都改左好多野.

買野就預左...但成日左一件買右一件買..雖則唔貴....但總覺得買下買下好唔爽....唔同我買鏡,,,,一獲碌一皮....枝鏡即刻比到無限驚喜....
 樓主| ka0206 發表於 2011-5-2 21:14:32 | 顯示全部樓層

話說今日發花癲...落左D無咁平既石路始試下點SET好部車啦....
首先...有時一開始比油起步好勁揪...但之後無力??.較大D主油針好似無乜用...要較小油針...但又易搞到死火.....

然後玩左成粒鐘......部車開始戰績出現....想問下而家FW06仲有無零件買...

因為而家前後呔收晒皮,,,崩巴...個綿   .......無咁忽....加上夾住崩巴個舊膠..磨到簿晒...仲有幾粒纙C有無得買....因為都有幾粒咬左.........呢D而家仲有無得換呢.........

最後....想換埋枝控....而家比較想換MT4..因睇過POST GT3B一般...雖則平,..但始終接收做工方面麻麻...同咁個接收係咪連埋一齊...同埋係咪可以改用5000MHA既電....因為今日個原廠雞控好快無電
 樓主| ka0206 發表於 2011-5-2 21:15:29 | 顯示全部樓層
Andrewkwan 發表於 2011-4-27 16:04
如果諗住碌一皮野....就吾應該買FW 06 啦.
去模型 Shop 一次過豪出去,應該會比到你要Feeling ....
現在 ...

等我玩爛呢部車應該上部勁野...而家學下野先.....
 樓主| ka0206 發表於 2011-5-2 21:29:57 | 顯示全部樓層
jimmy2662 發表於 2011-5-2 21:20
油車--->麻煩

set engine既時間都用左1/3缸油

同意....個時岩岩想買問意見...有師兄都叫我玩電車先...而且唔似油車SET乜SET乜...
但我一意孤行...所以某程度都幾後悔..但始終油車D呯呯聲電車又比唔到我....
而家我部車落街玩左次...都搞到7勞8傷...因為要搵D少人既地方去比較爛地玩唉....
如果電車我可以落籃球場玩...又唔會騷擾人