RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: HighLamb
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Mini-Z 電單車

kevt2005 發表於 2011-12-29 00:55:09 | 顯示全部樓層
不得了,完全打亂我嘅計劃。最少要買兩部!
kevt2005 發表於 2011-12-31 14:34:12 | 顯示全部樓層
Mini-Z Moto Racer 係用 3-Channel 2.4GHz FHSS KT-19 Remote Control, 係咪即係唔可以用 Ex-10 Eurus + 902SM 呢?
kevt2005 發表於 2012-1-14 12:39:24 | 顯示全部樓層
回復 pd 的帖子

噤唔知KO會唔會出支新FHSS support到mini-z呢?
kevt2005 發表於 2012-4-29 09:50:57 | 顯示全部樓層
尋晚試過喺地板同地毯玩,跣住喺地板玩好玩過地毯。正!
kevt2005 發表於 2012-5-4 13:39:39 | 顯示全部樓層

小弟的幾個comments:
1. 有師兄可能有小小誤會, 當你扭右時你會發覺車輪會向左 , 但車係會轉右, 所以控車轉向時同一般RC車無分別, 並不是你要反向來控.
2. 車身中央有一條幼金屬凸出, 兩頭有圓膠粒, 轉彎時如果車身太低, 用來承住車身, 好似單車輔助輪, 但最大問題是它不能轉動, 在地毯或咬的場地玩, 就會"kick"同跳, 難玩.  所以在滑地板會易玩, 加埋轉彎時drift drift地, 好玩又好看.  如果將來改成可轉動的輔助輪, 我相信在地毯就會好玩.
3. 出廠設定轉彎半徑較大, 我將金屬條稍為屈起, 彎可較細, 但車相對會較易跌低, 但可練技術.

日本京商試緊新設計, 將膠粒轉成bearings!
kevt2005 發表於 2012-5-4 16:17:26 | 顯示全部樓層
回復 casper 的帖子

正確來講係三輪車,因為最多只會三輪貼地。😉
kevt2005 發表於 2012-5-7 23:26:31 | 顯示全部樓層
回復 kelvin1024 的帖子

暫時係
kevt2005 發表於 2012-5-7 23:27:08 | 顯示全部樓層
回復 Iv_vi227 的帖子

唔可以
kevt2005 發表於 2012-6-27 10:47:40 | 顯示全部樓層
我估車場應該唔會有時間限制玩moto racer, 不過你可以打電話上去問問,你search下工房就有車場嘅資料。