RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 31243|回復: 214
打印 上一主題 下一主題
收起左側

山豬出嚟啦!小心!

longman0072 發表於 2012-2-1 14:50:34 | 顯示全部樓層
1半都要成 5000 港幣~~~
longman0072 發表於 2012-2-1 15:03:05 | 顯示全部樓層
部車幾重料吓.........如果3k半 有交易都考慮入........
longman0072 發表於 2012-2-1 15:31:58 | 顯示全部樓層
4500 以上都貴..........入部Tundra 都係2.8k 到.......
longman0072 發表於 2012-2-1 16:42:28 | 顯示全部樓層
longman0072 發表於 2012-2-1 16:44:41 | 顯示全部樓層
zozo 發表於 2012-2-1 16:23
估佢唔到,諗住佢唔會出咁即係物車都會番出!最好出返959

禾刀想ar , 買o黎做景品都抵~~~
longman0072 發表於 2012-2-1 17:11:55 | 顯示全部樓層
成架都重金屬.......真係好 "序手"
longman0072 發表於 2012-2-1 22:52:05 | 顯示全部樓層
科技真係一日千里.......當年果舊係6V Nicd, 得1500mAh 到, 你咪?? 而家相同 size Lipo 至少 3 Cell (11.1V)........點都有5500mAh 左右....... Double Power 都唔止.......
longman0072 發表於 2012-2-1 22:53:20 | 顯示全部樓層
科技真係一日千里.......當年果舊係6V Nicd, 得1500mAh 到, 你咪?? 而家相同 size Lipo 至少 3 Cell (11.1V)........點都有5500mAh 左右....... Double Power 都唔止.......
longman0072 發表於 2012-2-2 11:40:35 | 顯示全部樓層
kit1938 發表於 2012-2-2 10:49
嘩!成盤水一部?!媽星搶錢呀!佢個波箱同F350咪基本一樣,係頭尾担改咗少少之嘛!F350又可以& ...

kit 師兄既講法都有d 道理........理智話比我地聽玩同類車買 Hilux, Tundra, F350 甚至 SCX10......但感性好多人節衣縮食都想入部山豬.........孖蒸 market 班友咪捉到晒呢d 心態 law......
longman0072 發表於 2012-2-4 11:44:27 | 顯示全部樓層
cfchung 發表於 2012-2-3 23:34
不過好似有幾粒細嘅冇得配。

我估差唔多任何size 都有, 上網check article#, 然後去新填地街 / 廣東道 間九龍啤呤~~~

香港最多人用的2 個brand:

架仔:
http://www.nsk.com/

德國佬:
http://www.fag.com/content.fag.de/en/index.jsp

不過最好唔好夜晚7點後 行新填地街 / 廣東道, 因為好多五金十色既招牌 開左燈, 比人以為去搵 "朋友" 就唔係咁好