RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kaka820
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MMS 換完毯!!

Sunday_Driver 發表於 2012-3-19 14:02:57 | 顯示全部樓層

Tat-tat 兄,

請問海棉胎由亞國引進G*, 一直有 C Hings 使用不短時間, 冇大問題, 何解條Track Condition 特然由某時開始就有急遽變化呢?
Sunday_Driver 發表於 2012-3-19 14:27:16 | 顯示全部樓層
Tat-tat 發表於 2012-3-19 14:21
我都有幾年, 少則三, 四年, 長則五六年冇玩, 早幾個月先玩翻, 我又唔覺條 Track 既 Traction 有好大變化喎 ...

講開, 一果直路頭, 一果尾, 死位用乜胎都係咁
Sunday_Driver 發表於 2012-3-19 14:43:38 | 顯示全部樓層
Tat-tat 發表於 2012-3-19 14:40
MMS? CT?
MMS 既直路頭, 我覺得係有時 D 車從傍邊走翻出來既時候, 將 D 塵帶左出來, 所以有時怪怪地.
...

你真係有觀察力ge 車手
Sunday_Driver 發表於 2012-3-19 15:28:53 | 顯示全部樓層
3wy2h 發表於 2012-3-19 00:53
其實我個人也不怎麼喜歡海綿胎,因為
1,海綿胎無膠胎咁多選擇來適應唔同ge跑道,唔同ge天氣,同一條跑道唔 ...

C Hings 以上理論是從何來?

你有冇見過跑12仔世界賽係用舊地毯的?
Sunday_Driver 發表於 2012-3-20 11:43:01 | 顯示全部樓層
feihung 發表於 2012-3-19 22:53
哦,如果玩膠胎時比棉胎過就吾開心,玩棉胎比膠胎過就更吾開心?

C Hing 我就係用棉胎都跑輸比好多用膠胎ge C Hings

但我一樣玩得好開心
Sunday_Driver 發表於 2012-3-20 13:45:05 | 顯示全部樓層
Sorry 各位C Hings, 小弟只係 Technical discussion, 乜野利益關係真係完全唔知 ga
Sunday_Driver 發表於 2012-3-20 13:49:08 | 顯示全部樓層
sr20ken 發表於 2012-3-20 12:42
吾知大家有無念過如果今次係吾卑玩膠呔,成個post係咪會正反雙方對換。如果係的話,再去吾去MMS應該係睇下自 ...

C Hing 講有車場唔比加 fet 玩的一點, 係真ga..........

最後連車場都 .....