RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8288|回復: 62
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問i-charger差機

piano 發表於 2012-4-25 22:46:40 | 顯示全部樓層
算把啦,比得咁嘅價錢買hyperion啦,話晒間公司做開全部搖控有關嘅野,哩部i-charger深圳廠做開電子門鎖咋
piano 發表於 2012-4-26 20:41:55 | 顯示全部樓層

Ching 你唔洗理我先前講乜,你都用緊咯梗係你最清楚啦,我都認為樓主聽你講應該都唔錯得去邊,因為你用緊都覺得佢好嗎,我嗰啲全部都係道聽途說,算把啦,咩道聽途說?話說因工作關係識倒條友喺深圳福田間俊思做,俊思咩黎?哦哩度http://www.jun-si.com/products.asp 或者哩度 http://company.ch.gongchang.com/info/120880_c056/ 跟住問佢公司隻差機好唔好,點知佢話咩差機呀,我話icharger喎,佢先哦,我公司主要做ic 卡,打卡鍾呀,電子門禁嗰啲架,i-charger買啲公板、公display、公program呀再加d減d改d咁咯,我話唔係呀馬!夠竟你係迷真係喺嗰度做架?跟住又話唔知呀都唔係我負責,咁你又話你公司得十零人敢都唔知,佢又講第樣。聽完佢講再無意中睇倒哩兩張相,飽左。不過,最重要係你都用緊咯梗係你最清楚啦,徐子淇夠屋邨妹啦,最重要你覺得好用馬,咪理我亂嗡,sorry!
piano 發表於 2012-4-26 23:41:55 | 顯示全部樓層
tarotrex 發表於 2012-4-26 21:06
我用緊!超級好用!賤放730i!樓主先了解你想要乜!有興趣可PM我

我要730i請pm想同賤價
piano 發表於 2012-4-26 23:50:25 | 顯示全部樓層
TigerI2010 發表於 2012-4-26 22:04
回復 AVO 的帖子

用緊306B,平衡做得幾準,可以測量電池內阻,Run in有刷馬達。

請問可否run in無刷摩打
piano 發表於 2012-4-27 00:23:23 | 顯示全部樓層
嘩!邊條茂利話我英文好架,我梗係唔明啦,英文我識.....兩個sorry 同埋ching
piano 發表於 2012-4-27 00:50:09 | 顯示全部樓層
sorry 貴過LRP 又或者一樣,不過都係嗰句啦,最重要你覺得好用馬
piano 發表於 2012-4-27 10:54:08 | 顯示全部樓層
tarotrex 發表於 2012-4-27 08:48
回復 piano 的帖子

話明賤賣$850 走左喇吾通要寫明:賤賣ed

嘩!八舊半係好抵呀!ching 仲有冇friend用緊爛鬼730i 就叫佢地快八舊半賣埋佢換晒做 i-charger啦,勁咁多、好咁多,唔得閒啦,要拿拿聲捕住個二手區執番幾部八舊半730i。
piano 發表於 2012-4-27 23:33:50 | 顯示全部樓層
其實無刷摩打係唔洗run in 嘅,大車冇乜人玩有刷,得番mini-z先有用
piano 發表於 2012-4-28 00:21:16 | 顯示全部樓層
wave 發表於 2012-4-27 15:45
例如5000mah =5a
如果你义5000mah 用3C义
即是 5a x 3 = 15a

ching你自己話兩舊6cells3300但係又見倒係兩舊3cells3300跟住你又教人計并聯,即係并定串呀?你講清楚咪害死佢呀,真係爆架!先假設你係串聯,你部 i-charger只可以有一個setting,即係要部差機當佢係一舊6s 22.2v黎差,亦即係一定要用過千銀嘅DC24v牛input,一路差直至部機detect倒peak 25.2v左右先會cutoff,但實際你係兩舊3s 3300串聯,咁如果一舊得10%滿,另一舊70% 滿,你都係要等到約25.2v peak先有電玩,而且肯定差得耐過兩舊電都係一樣容量嘅時候差,仲要24v牛入,你又唔係平過人,加三舊倒就可以買部720duo,兩組獨立output,兩組獨立program行,12v 24v 牛都得,70%嗰舊好快差完以經出左去同人皮緊。玩串聯并聯仲有兩個port你玩,拉到牛河咁長仲得添,請賜教
piano 發表於 2012-4-28 00:44:26 | 顯示全部樓層

仲有,啱啱諗倒,我地宜家喺大車版唔係玩直升機,咁如果我一舊2s5000另一舊2s6500咁我用 i-charger應該串吖?并吖?買多部千九幾蚊嘅 i-charger吖?定加三舊幾買一部720duo呀?
piano 發表於 2012-4-28 02:50:45 | 顯示全部樓層
uchifong 發表於 2012-4-28 02:11
我是幾舊大小不同容量的電並聯去义的,如3舊分别3300+4200+5200mah的電並聯,然後set7.4v  13a ...

你三排電加埋係12.7A用13A差梗係冇問题啦,我地討論緊一部廠仔出既差機賣到貴過LRP同hyperion佢必須要有過人之處,靚仔?多數人唔認同。佢差出黎爆d?証據呢?720duo兩個port每個用12a差都仲得,大陸仔蚊廠3個獨立port每個8a差仲得,兩部都唔洗串唔洗并,唔洗攞計算機喺度加加減減計數,邊舊peak cut邊舊,咁你 i-charger貴喺邊吖?點解要狂讚呢?唔通又黎某人嗰招喺討論區玩廣告嵌入法?有人仲夠胆話情願八舊半賤賣730i都要買佢!叫佢賣比我咯又話賣左,我諗極都唔明。
piano 發表於 2012-4-28 02:58:02 | 顯示全部樓層
wave 發表於 2012-4-28 01:11
我不想作大多評論,這只是小弟大半年小小心得,只供各師兄參考之用,各位唔信亦都冇所謂,當然一定要同一樣 ...

你用24v牛係啱架啦,你到底知唔知用12v吾係話等佢升壓要差耐啲呀,係你升壓後輸出唔見緊截呀,所以你一抽牛河咁差你唔用24v牛唔得呀,明唔明唧
piano 發表於 2012-4-28 03:08:21 | 顯示全部樓層
teamlosi 發表於 2012-4-28 00:53
7乜鬼刁吖 UNA6有齊啦, 除非樓主鐘意貴又工能簡單

都話如果好似UNA6咁賣幾舊水梗係唔洗揀啦買硬啦,宣家係講緊一部貴過LRP / hyperion嘅差機又唔覺得佢好過UNA6呀,咁點解狂推人買呢?上堂瞓,落堂問
piano 發表於 2012-4-29 00:41:59 | 顯示全部樓層
不堪一擊,放你一馬。

温馨提示:煩請各商家不要於討論區內曲線銷售。