RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3783|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

可能係全香港第一架Team Vkar(維卡) 1/10 SC 開箱文

Evo露筍 發表於 2012-5-24 14:14:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

好一貫國產車包裝

登錄/註冊後可看大圖

支控係唔係好熟面口呢, 咪就係FS支GT2 lor~

登錄/註冊後可看大圖

電子野, 原裝45A無刷電變配3650 3000KV無刷摩打

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

好多金屬野, 包括金屬直濕, 前後金屬油壓避震, 金屬C座

登錄/註冊後可看大圖

重要有埋防塵罩

登錄/註冊後可看大圖

送埋4000MAH 25C鋰電一排

登錄/註冊後可看大圖

車底一覽
略嚴SERVO SAVER唔係金屬......玩住先, 遲D換鬼埋佢

登錄/註冊後可看大圖

同埋隻轆竟然要用六角批先開到.......

登錄/註冊後可看大圖

額外再買左D補品同SPARE零件

希望今晚有時間噴埋個殼, 星期六可以入倉返工順便試車~~

如果對架車有興趣, 可以去下面條LINK
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=253738

euro614 發表於 2012-5-24 14:22:03 | 只看該作者
厘架係唔係就係傳聞的A貨Slash 4x4?
 樓主| Evo露筍 發表於 2012-5-24 14:27:47 | 只看該作者
euro614 發表於 2012-5-24 14:22
厘架係唔係就係傳聞的A貨Slash 4x4?

唔知呀.....只係知呢間廠架廠車o係瑞士“Team Orion Offroad Islikon Masters”2次冠軍
http://v.youku.com/v_show/id_XMzU4OTkwODQ0.html
euro614 發表於 2012-5-24 14:37:00 | 只看該作者
用六角上轆,即係焗用佢出的轆.. 五百蚊套你都要買..
steventong 發表於 2012-5-24 14:59:59 | 只看該作者
Ching 好靚喎
樂樺 發表於 2012-5-24 15:18:02 | 只看該作者
同Slash 4x4噶主體結構很相似!但系可調教噶地方多好多.....戰鬥力比Slash 4x4要強估計!

支控就真系好國產!
angryboy 發表於 2012-5-24 15:21:02 | 只看該作者
回復 Evo露筍 的帖子

有人試過一炒就散
fr888 發表於 2012-5-24 15:22:57 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

tiger1 發表於 2012-5-24 17:29:47 | 只看該作者
靚仔車車
excel 發表於 2012-5-24 18:16:43 | 只看該作者
A nice car
22年 發表於 2012-5-24 20:59:01 | 只看該作者
筍兄架車真係幾筍~~ 唔理襟唔襟一於玩過先?有機會星期日借黎試下!!
成日要你執車的22上
tonglau2000 發表於 2012-5-24 21:50:33 | 只看該作者
我鐘意個浴帽

其實推呔係車底有乜好處?
piscesh 發表於 2012-5-24 23:33:43 | 只看該作者
nice car
 樓主| Evo露筍 發表於 2012-5-25 00:20:24 | 只看該作者
快手快腳, 噴埋隻殼~~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

不過噴衰左......原本打算係鮮黃色,而家變左鴨屎綠....
ford 發表於 2012-5-25 00:28:03 | 只看該作者

nice car 感覺不能用筆墨形容

有得玩是最快樂的:victory:

tonykeroro 發表於 2012-5-25 02:00:38 | 只看該作者
回復 Evo露筍 的帖子

係米因為算溜左克色托底尼~不過而家都一樣好睇牙
nice car
 樓主| Evo露筍 發表於 2012-5-27 23:14:19 | 只看該作者
岩岩呢2日入倉小試左部車, 整體表現唔錯....
不過略嚴轉向拉桿個波頭一跳就鬆.....好彩自己有D星星SPARE零件岩用
另外RTR跟果支OEM GT2會令到轉各不足.....
不過我換左支GT3之後, 情況有大大改善~~
因為我唔係太多時間去摸熟同控掂架車.....
所以暫時我都只係跑左10圈內.......
始終我入倉係返工唔係玩車.....
fung2010 發表於 2012-7-4 18:29:52 | 只看該作者
SERVO SAVER咁安排,跳台未壞SERVO ?
ooo000 發表於 2012-7-4 19:39:04 | 只看該作者
nice car