RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ngwinghynn
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買車

fai_1116 發表於 2012-8-10 01:12:45 | 顯示全部樓層
我想問~行左一轉KWS 見到有大約1200-1300就有1 set~ 超新手...甘樣買一set 抵唔抵?
fai_1116 發表於 2012-8-11 13:13:23 | 顯示全部樓層
資金就....希望一開始唔放太多錢住~千5-2千內
但係唔多識得砌野....唔係太難都應該冇問題
甘樣係唔係應該執張清單逐件買?
fai_1116 發表於 2012-8-12 13:03:43 | 顯示全部樓層

我睇貼睇到有位師兄post 左張清單~
係唔係可以跟E張list 做藍本~搵下資料甘

自行組裝(入門級 - 較好車架性能):
車架:3 Racing Sakura Zero SPORT:$680.00
遙控器:FlySky FS-GT3B 2.4G : $360.00
伺服器:Tower Pro 輝盛 MG2143:$160.00
電子變速器、馬達:TeamPowers XPS SPORT V1.1 Combo  連 8.5T 有感馬達:$890.00
馬達齒:3racing 48P 21T:$30.00
車殼:PROTOFORM LTCR:$140.00
充電器:G.T.Power C6D DUAL POWER : $380.00
電池:ZOMBIE 4200MAH 40C 7.4V : $360.00
輪呔:TeamPowers 40 Combo:180.00
fai_1116 發表於 2012-8-12 16:23:56 | 顯示全部樓層
飛時卜 發表於 2012-8-12 14:34
以上價值,已經可以買部Xray T3...
試問一般中學生何來那麼多資金,況且可能得三分鐘熱度,玩兩三次就厭...
玩 ...

其實我....係踏單入黎E個post問...小弟而家都算有份正職...而且有幾強大玩車的興趣
我而家除左車架知道新手可以買 zero s 之外
其他part 完全冇idea....
有冇咩recommendation 俾小弟~