RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11391|回復: 68
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想入手Capricorn LAB-C801 1/8 ON-ROAD

victor1997621 發表於 2012-9-23 19:15:17 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想入手Capricorn LAB-C801  1/8 ON-ROAD. 尼部車噶膠件精度超高!!!金屬件,碳纖件,工藝,設計真係頂呱呱!!!有冇C-hing玩過尼部車? 尼部車有咩優點同埋缺點? 會唔會有咩設計缺陷??唔該曬!
Capricorn LAB C-801 http://www.rctech.net/forum/nitr ... c801-1-8-scale.html
 樓主| victor1997621 發表於 2012-9-24 13:56:41 | 顯示全部樓層

I will think about it. But probably i would chose Serpent 1/8 on-road~~ Cause new Serpent OEM Factory makes amazinag products and have good quality!!!   
 樓主| victor1997621 發表於 2012-9-24 17:49:29 來自手機 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-9-24 14:46
haaaaaaaaa? Serpent new OEM factory? This is not news, move the production from EU to China.
Bett ...

甘你就有所不知喇~~蛇仔以前代工係委托某某公司負責生產嫁。后未蛇仔系2011年開始自己開廠生產蛇仔車架。2011年出產的733蛇仔同2011年前的733蛇方面完全係兩回事!新車747都好襟玩!上孖速后撞墙,條胎熬晒,車架都冇事!只係甩推杆野!車架灣反應好快,容易調教。新車的确好易揸~~~ 新版966TE version.2 唔out嫁~~ Sthe設計碼大件左,上搖臂更短,加上flex system966都好正嫁!!966絕對唔會輸比意大利羊仔!各有不同,優點都各有不同。不过過宜家的蛇仔嘎優點係:車架平,零件平 ,設計G唔錯~~新蛇仔膠件almost接近歐洲制造品質。所以我會買大蛇~~
 樓主| victor1997621 發表於 2012-9-24 20:27:57 來自手機 | 顯示全部樓層
NTK 發表於 2012-9-24 18:30
你既然心有所属,何苦又咁多心呢?

有時甘多女比你拣,總會有"15/16"嘎時候吖嘛~~
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-1 23:21:57 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-9-25 11:03
J, 同呢d人講多o徒氣. 想買C801又講到條大蛇識飛咁.
什麼車架唔同人操都唔同, 操好手車先啦. 上孖速后撞 ...

你都識講呢度係討論區,我一陣睇中C801,宜家又覺得蛇仔正D,你都吹我唔脹嫁啦! 唔like咪收嗲咯!
人玩車你玩車,意見唔同咪收線lor!你條友係都中意小人幾句,我頂,我中意蛇仔,自然就會覺得蛇仔係一部好車。唔中意C801咪唔買距咯!心水轉咗舦,甘又如何呢? 操好你手車先講啦!我可以同你講我會合埋把口然後好好甘去練車,跟住再黎出聲。 唔似得你,講就天下無敵,做就無能為力!!!
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-2 16:35:56 | 顯示全部樓層
lingchun 發表於 2012-10-2 10:20
其實你甘有錢又21 KEEP ON 又 747 點解唔買哂兩架呢?
整個CRASH TEST 放上呢,比我們大飽眼福仲好喇係唔係 ...

係為拎到部出廠日期同自己生日日期一樣,開心所以咪整個POST分享下咯。
C801都係算喇,我呢度冇人玩,我幾中意“紅鐺鐺”一片嫁~夠激情
可惜PARTS好貴同埋難搵啦!
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-2 16:37:02 | 顯示全部樓層
tllau 發表於 2012-10-2 10:25
重講! 條契弟又會含住你唔放架, "那那淋" 插完就算啦!, 比佢自己係度 "打X機" 打到死咪算囉  ...

由距啦,還掂大家都係吹下水姐~唔使太認真~~
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-3 12:42:21 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-10-2 21:23
細路仔, 咩叫哂命咩叫分享, 呢樣唔怪你.  
年中有幾多膠人什麼都要貴貨最後都係放棄油車.
識買唔等於識 ...

見仁見智咯
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-3 16:45:06 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-10-3 13:20
慢慢成長呀, 車壇新星.

C-hing 你部RX-8係咪2012版?
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-3 17:52:24 | 顯示全部樓層

有冇相睇?
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-4 00:11:19 來自手機 | 顯示全部樓層
tllau 發表於 2012-10-3 22:39
屍骸喎! 重要睇 ?

Xray車仔出名硬淨,冇甘易爛吖…
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-4 00:14:32 來自手機 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-10-3 23:28

介唔介意整幾張高清相黎睇下?~
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-4 11:24:35 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-10-4 09:56
介意喎, 車點會跟身. 買架玩下就知同其他有咩唔同,
舊設計, 全塑膠波箱, 問題極力子, 問題孖速, 仲有咩 ...

個張AMB記錄。。。。TOP SPEED 得果50-60km/h....係咪電車啊?
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-4 11:26:23 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-10-4 09:56
介意喎, 車點會跟身. 買架玩下就知同其他有咩唔同,
舊設計, 全塑膠波箱, 問題極力子, 問題孖速, 仲有咩 ...

RX-8就係MRX-4舊款設計。全塑膠波箱。。。。甘唔搵陣吖。。。極力子換其他牌子或者冇野姐。。。試問孖速又有咩缺陷??
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-4 11:30:07 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-10-4 11:28
劉公子係咁, 公子梗係要遊車河, 太快會傷車,去o太喎.

50%油門甘行???但係甘樣咪傷極力子咯?
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-4 17:54:24 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-10-4 11:28
電車top speed都70幾80啦. 不過劉公子係咁, 公子梗係要遊車河, 太快會傷車,去o太喎. 做咩要同班老粗鬥快o ...

係咪人地新引擎落地溫機咋???
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-4 21:09:44 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-10-4 20:25
鬥緊O黎溫機?!?!?!

下。。。。距咩車極速去到60咪???FW06??
 樓主| victor1997621 發表於 2012-10-5 20:17:08 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2012-10-5 08:25
講多無謂, 今日入去傾O下.

好煩吖你地~~~ 唔使甘多野講,直接入TRACK片車好過啦~~~
唔拘整埋個video黎睇下你地點樣斗車o咼~~~