RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] Spec R R1 玩家專區

樓主| 清清 發表於 2012-10-9 23:39:07 | 顯示全部樓層

首先我最喜歡佢隻色,真的,我最愛呢隻紅色,
第二係價錢吸引,早兩年我玩過山寨416連碳板都無千二蚊油壓唔要得全車波頭波cap要換,
不喜歡呢…,波cap偏鬆但玩四五排電有碰撞都無甩出黎,油原桶望入去有輕微車刀(肯),
但砌出黎都順暢,油壓板偏高,最好出矮油壓板改用短油壓,其它有咩唔好要玩落先知道!
 樓主| 清清 發表於 2012-10-9 23:44:31 | 顯示全部樓層
呢個post講到呢度希望大家以真正討論心態去分享玩R1心得,
而唔係為針對一d已過去事情黎嘈交,我諗有好多玩家都有同感,
因為呢幾日我pm入面已收到好幾位R1玩家問題,佢地怕同人嘈交而唔敢響呢個post內發問!
 樓主| 清清 發表於 2012-10-9 23:48:04 | 顯示全部樓層
oolong_tea 發表於 2012-10-9 23:08
有時人地既setting只可參考,實際識唔識合要自己先知,上屈世界冠軍唔通抄上上上屈既世界冠軍咩! ...

講得無錯,所以呢個post叫"Spec R R1 玩家分享區",
你都可以買架R1分享師兄你個人心得同setting俾大家!
 樓主| 清清 發表於 2012-10-9 23:56:11 | 顯示全部樓層
oolong_tea 發表於 2012-10-9 23:50
駛乜分享吖,你post世界冠軍setting咪得lo!

師兄煩請睇返就呢頁你自己講過咩先?唔好自打咀巴,
零晨喇,小弟已訓覺喇,晚安!
 樓主| 清清 發表於 2012-10-10 22:44:09 | 顯示全部樓層
本人這文章已變成嘈交貼等刪文了,
這數天有心人士全都給我pm發問分享心得,
在此歡迎任何玩家與本人以pm交流心得,謝謝!
 樓主| 清清 發表於 2012-11-10 00:28:56 | 顯示全部樓層
尋晚約車友食飯,因開OT成九點先出到旺角,車友們唔俾我行廣華街直接去食飯,
點知食飽吹水時話我知有新野問我買未?有無攪錯,街都唔俾我行問我買未

樓主| 清清 發表於 2012-11-12 21:27:28 | 顯示全部樓層
龜速車手 發表於 2012-11-12 19:00
早個星期部S1玩左幾排電感覺唔錯,咁啱朋友想買就賣左比佢,即刻走去KWS入返部R1,問哂成條KWS得一間ONLY一部, ...

就好似睇電視要睇無線,一路睇一路鬧,越鬧越多人睇
 樓主| 清清 發表於 2012-12-2 22:19:08 | 顯示全部樓層
大野 發表於 2012-12-2 21:06
買部感受下最真。

無車無相無真相!
 樓主| 清清 發表於 2012-12-4 00:55:33 | 顯示全部樓層

果然有真相