RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[電變專區] HOBBYWING 好盈電子變速器玩家專區:

auaxq 發表於 2013-6-17 08:22:27 | 顯示全部樓層
請教各位師兄,在下個好盈150A唔知點解中位點set都係前後正反轉相反,set極都跟唔到槍嘅方向,想問下可唔藍線同燈線對調架?
auaxq 發表於 2013-6-17 08:29:42 | 顯示全部樓層
現在是,A,B,C線正接中,是否需要接成A.C-B.B-C.A呢?
auaxq 發表於 2013-6-17 10:40:16 | 顯示全部樓層
張電線A接C,B接B,C表A,電變正反轉正常,但電變紅綠燈同步閃又係咪正常呢?
auaxq 發表於 2013-6-17 20:37:57 | 顯示全部樓層
auaxq 發表於 2013-6-19 01:54:37 | 顯示全部樓層
再問各位師兄。
第一,個1:8thXerun嘅好盈150A用於GT8LE到底第幾項係Set Turbo 定係冇黎個工能?
第二,點解行行下試完幾圈(約五分鐘,氣溫約28)睇到個電變長閃紅綠燈?係咪過熱?因為熄左再開就冇事再試車又長閃紅綠燈,因為學識有限懇請師兄們指教。
第三,最貪心嘅諗頭重有D過份嘅要求Set車咭我腦所下載嘅程式係亂碼睇唔明(英文程度低)所以用中文,有冇師兄可以講下一至十三項係咩野呢?(跪求)同埋張Set咭係咪所有好盈都啱用架?因為我有好幾個電變都係好盈有冇感防水80A(註:條線要插入電變哥種)有冇感60A,有有感120A同埋個150A,問題太多多謝師兄不厭其煩為在下解答。