RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 15904|回復: 115
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩火高手回歸油車界

joe2004 發表於 2013-11-20 01:07:31 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
玩火高手回歸油車界,大家小心為上,請將貴重財物拿回家中安放,切勿放在車場
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 12:36:53 | 顯示全部樓層
呢位帥兄,唔好成曰話扇風點火,有冇第二句呀?你燒得少姐,步唔步兵唔代表驚唔驚
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 12:39:03 | 顯示全部樓層

扇風點火係加鹽加醋、無中生有。唔通佢係你老死,一齊去曰本?
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 13:23:38 | 顯示全部樓層

首先;我咁內有冇嘈過(26號就一個月),第二;呢個post個標題係勿先,第三;係個人嘅事,
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 14:52:00 | 顯示全部樓層
ckl8964 發表於 2013-11-20 13:38
我地大部份人都私了,吾會係工房嘈的,免得應响到其它人

咦;你地私了?唔通枱底交易咗 ?所以晤會再係度說話?免得再枱底交易比其它人?
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 15:03:17 | 顯示全部樓層
arto6 發表於 2013-11-20 13:10
你幫佢都幫到出晒面, 佢嘅個人問題燒晒人地D野,唔say sorry 又唔解釋,佢大把水買新車買新介young, 短 ...

死得不明不白? 仲要若無其事
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 15:14:29 | 顯示全部樓層
ckl8964 發表於 2013-11-20 15:05
你又諗多了!倍你叫人㸃倍???上面講咗冇錢䬶倍償了,

我由頭到尾有無講過倍償?現在只有你講,而你易都代佢做咗代言人(唔知點解你咁有返應),莫非你又係佢黃紙兄第?
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 16:52:28 | 顯示全部樓層
ckl8964 發表於 2013-11-20 15:41
你㑖哀,咁你前世更係同佢撈亂骨頭,我地果班年幾大睇化了,最緊要冇人有事,車場冇事就好了, ...

我有幾哀?你講你睇化,唔代表我地呢D後生仔睇化,(你唔可以代表其他人的,你可唔出聲當睇戲)。(人冇事糸緊要,我認同,車場冇事,我都認同,如果唔係我晨早就大炒大鬧,追究到底),(至於你只係你個人睇法,你冇講有D人係全副身家,全部係用自已嘅錢買,而有D人係有贊助,燒左可以再攞過喎),我澄清,我係冇心得罪任何人,請不要見怪 ,至於當事人,拍下羅柚走左去,頭七都未到,就若無其事又蒲頭,咁你講句公道話喇
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 18:18:01 | 顯示全部樓層
arto6 發表於 2013-11-20 17:23
錯晒, 係傳聞係火咀電差爆起火,我又真係想睇下佢點樣用隻牛仔差爆火咀電。咁以後7.1. 回歸用火咀電當煙花 ...

kws 己經傳聞又話油車加吸煙,又話鋰電爆炸,又話電線漏電,又話差机著火,原來仲有火咀電著火先真,已傳到好多版本。佢再縮頭烏龜,再傳落去,孔怕你地最擔心嘅嘢返而實現。其實我地更加要正確態度對待,通知各方好友正確使用,先至係萬全之策。(仲要由其他人口中,講埋D大話)
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 18:37:14 | 顯示全部樓層
bigheman 發表於 2013-11-20 18:31
如果事主可以公開交代一下, 大家(玩rc 嘅ching)  都可以了解到點樣可以避免同一意外喺佢地身上發生。 我唔 ...

中國人,大部份報喜不報憂。(睇下下次邊位師兄中招,米有得笑囉
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 23:25:23 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2013-11-20 23:07
我真係吾知有咩好交代.....開個記招?

原因係點又如何....有咩辦法去查證?

我都好明白你嘅意思,標題係高手回歸油車界,貴重野拿回家,唔好放係車場免招損失,ok?又冇講話開記招。(咁菲律賓人質事件又係意外,咁D家屬算把啦,唔死都死左囉,又唔會返生,不如諗下去定唔去菲律賓玩仲好)係米咁呢? D家屬真麻煩
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-20 23:46:34 | 顯示全部樓層
cw10615 發表於 2013-11-20 23:28
意外既野大家都唔想架,每人少句啦!

其實呢樣嘢我地成年人係明白嘅,當事人係度蒲過頭,又唔出聲走咗去。彈左幾位車手出黎唔知係苦主定係業主,有贊助商梗係睇得開,再燒多幾次有勿問題,yeah,
都係D家屬麻煩
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 01:06:31 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2013-11-21 00:24
大家真係吾好吳會, 我吾係想幫某一個, 都吾係試圖左檔右檔...我同事主係的確相識但吾係話好熟.
宜家吾係死 ...

其實你同佢有曰本之旅,梗加要同佢講解正確嘅禮貌同正確態度,一人做事一人當,講幾句誠懇說話,無為同佢擋。邊度愈麻煩,引來大孖沙唔士邦沙仲大單,得不償失,場主佢地兩個真係多謝你
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 01:18:10 | 顯示全部樓層
bigheman 發表於 2013-11-21 00:42
我都喺見到呀叔,小洪咁樣辛苦法,就更加唔希望好似無嘢咁。

真正苦主係小洪, 叔.都無話要人交代...仲要做, 由朝做到晚, 為左盡快整返好比大家玩, 呀叔幾十歲仲要爬上爬落,全部heavy duty , 一部冷氣幾重, 張車床有几危險........

我地都認同x2
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 01:20:49 | 顯示全部樓層
日本1\8世界賽你冇去?
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 01:23:01 | 顯示全部樓層
24小時突破1700點擊
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 01:33:25 | 顯示全部樓層
你仲未瞓?
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 10:58:11 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2013-11-21 10:07
你都話佢報左名, 星期日去僕9佢.

扇風點火。。。。

呢D真係叫做扇風點火呀,師兄uknow?
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 11:01:09 | 顯示全部樓層
佢昨晚出現系呢度,冇內就登出咗,佢已知道
 樓主| joe2004 發表於 2013-11-21 12:28:45 | 顯示全部樓層
小洪 發表於 2013-11-21 11:16
唉!再是這樣真是沒完沒了

冇嘅,我係度呼籲;高手回歸油車界,各位請將貴重財物拿回家中,勿放車場,免招損失。(我將我嘅經驗分享,通知別人,免得曰後有人損失。咁我嘅態度正唔正確先)?果位師兄,(個人連影都冇埋,咁曰後要小心火咀電定什麼電?又唔知)但係有D師兄彈出黎返而話有人係度扇風點火,強制封殺。我就同佢冇利益關係,所以我就通知各方好友。我又唔學得果位火神高手,拍拍羅柚走左去,頭七都未過,又話蒲頭玩比賽,咁你話D苦主心情點先,(死得不明不白,一句sorry都冇,你講句良心話呀?)澄清;我晤係糸度攪事,大家成年人,有目共到