RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: joe2004
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩火高手回歸油車界

arto6 發表於 2013-11-20 13:10:04 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2013-11-20 12:54
咁你想點, 咬佢一啖?

仲有果d 叫意外..吾係玩火...

你幫佢都幫到出晒面, 佢嘅個人問題燒晒人地D野,唔say sorry 又唔解釋,佢大把水買新車買新介young, 短短唔夠一個月又報名鬥車,難位我燒晒D野都唔知點解,在工房出聲又比你老哥左檔右檔,板主出聲叫人小心材物又比你唱,係咪玩油車大晒先?
arto6 發表於 2013-11-20 17:23:05 | 顯示全部樓層
錯晒, 係傳聞係火咀電差爆起火,我又真係想睇下佢點樣用隻牛仔差爆火咀電。咁以後7.1. 回歸用火咀電當煙花放囉。

自己人為錯誤都可以講成火咀電著火。影真威水。
arto6 發表於 2013-11-20 18:11:05 | 顯示全部樓層
ckl8964 發表於 2013-11-20 17:18
係依到㸃會有結果?可不直接找當事人

Pm 咗佢啦, 無回音咋,識佢嘅人都唔肯比佢電話我,點搵
arto6 發表於 2013-11-20 21:57:58 | 顯示全部樓層

乜port,  I pod?
arto6 發表於 2013-11-20 22:00:09 | 顯示全部樓層

你唔係打手又唔係燒晒全身家先, 唔該唔係就唔好駁咀
arto6 發表於 2013-11-20 23:26:16 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2013-11-20 23:18
咁你想點解決....小弟都算係苦主....仲係一個窮西車手...你有咩路數話過我知....

我一定實卜你討回公道. ...

你同個friend左檔右檔都叫support苦主。我真係好滾動囉
arto6 發表於 2013-11-20 23:52:11 | 顯示全部樓層
真係好唔明, 點解Y 理就可講得通,道理就比打手左檔右檔左入右入。
arto6 發表於 2013-11-21 00:12:40 | 顯示全部樓層
philip , 我現在正式向你say sorry.  我啲物件燒毀晒,這樣帶到你好大嘅壓力去砌快D架車去比賽, 令到你好難受。因此對唔住, 如果我請你食飯可以令到你舒服啲, 請pm 我。 謝謝, 再次說對不起。
arto6 發表於 2013-11-21 00:46:22 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2013-11-21 00:24
大家真係吾好吳會, 我吾係想幫某一個, 都吾係試圖左檔右檔...我同事主係的確相識但吾係話好熟.
宜家吾係死 ...

唔好拉小洪呀叔落水,你唔可以話CY都無叫菲律賓道歉,就等於死者家屬唔應該要求菲律賓道歉,philip  佢要一人做事一人當,這是責任嘅問題。 你嘅係乜野道得觀我真係無可能認同。
arto6 發表於 2013-11-21 07:57:20 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2013-11-21 01:50
我重申, 我吾係幫某一個, 都無為同佢擋..我只係講我睇法...
我注意力係繼續玩車....不等於當無件事...
意外 ...

你唔係保住佢,咁姐係你認同咗以下事件作自然定律-行街意外地碰撞到別人,原來係無需要講對唔住。

-在條track 上意外碰撞到別人,原來係無需講對唔住。
唔怪得你會認同philip 在這件事中係無需向事主交代及道歉,可拍拍蘿油當乜事都無報名比賽。

arto6 發表於 2013-11-21 09:01:16 | 顯示全部樓層
bigheman 發表於 2013-11-21 08:17
都話呢件事喺我唔啱囉, 但喺真喺好想知,我以後差火咀電嗰時喺用乜嘢袋好囉。 麻包袋,紅白藍, 環保袋,  ...

火咀電原來爆炸力咁強, 以後電車唔好行lipo,  用火咀電, 一定TQA1
arto6 發表於 2013-11-21 09:05:39 | 顯示全部樓層
大朋友 發表於 2013-11-21 08:19
氣氛咁好,咁不如一齊去澳洲佬何文田間學校搵佢飲茶,或者去土瓜灣philip間公司搵佢食飯。我請 ...

我可唔可以帶埋變咗碳嘅AMB 及 幾抽車 加埋串晒全新百幾粒火咀電當性誕燈式放比philip掛係性誕樹用
arto6 發表於 2013-11-21 09:59:09 | 顯示全部樓層
咁點呀,pm 佢又唔覆,想同佢講對唔住都唔得
arto6 發表於 2013-11-21 10:37:46 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2013-11-21 10:07
你都話佢報左名, 星期日去僕9佢.

有無可聯絡上佢嘅方法,等我可問下佢係咪星期日堅去比賽
arto6 發表於 2013-11-21 10:43:54 | 顯示全部樓層
justinwan 發表於 2013-11-21 10:42
我真係吾係同佢好熟....電話都無...事發之後都無見過..

收到
arto6 發表於 2013-11-21 14:06:37 | 顯示全部樓層
雷慢果班人,預咗投資有損手爛腳,但都可以叫自己做苦主。
我地玩車都無預到有比人燒清乾,但又唔比人出聲,E 個究竟咩野思想? 我真係無辦法去理解。
arto6 發表於 2013-11-21 14:17:55 | 顯示全部樓層
littlelamb 發表於 2013-11-21 14:00
車場共產黨維穩最重要,所有對個别人不平等嘅事都被视為有辱車場嘅事都不能講,苦主上訪都被打壓!
羞恥! ...

千萬唔好講到咁複雜,件事只係針對竟然有勇氣網上報名鬥車果位大哥。 我地係講道理, 並不是講Y 理
arto6 發表於 2013-11-22 08:21:27 | 顯示全部樓層
已經有認識火人嘅師兄聯絡上我,已要求火人在工房公開解釋或私底下whatapps解釋,事情希望快D 水 落石出,雖然一定有人覺得(唔燒都燒晒有乜好追),  但我覺得每個接觸到有關遙控車嘅人都要知道真相,日後就有方法避免意外發生。