RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: lamkoonwah
打印 上一主題 下一主題
收起左側

用 DJI Phantom2 Vision 大改裝!

kayming 發表於 2014-5-3 16:44:54 | 顯示全部樓層

師兄, 點解會咁架??? 唔係有GPS 自己返黎架咩??

我都諗緊買機, 本來都想買350 PRO 或 CX20, 不過爬得文多, 同埋聽哩到師兄意見, 而家又心大心細買DJI
kayming 發表於 2014-5-6 15:47:42 | 顯示全部樓層
dickylee 發表於 2014-5-6 11:07
我之前都有唸過買邊隻,但我真係唔想咁樣飛走佐,所以買dji,雖然dji都有問題,但比較唔致命~
...

師兄, DJI 有D 乜問題呀, 今日一點兩個字上7樓, 本來打算買vision +, 點知....無開門..., 另外睇第二個POST, 話要攞上深圳保養, 咁點解要幫襯香港代理???
kayming 發表於 2014-5-6 22:16:03 | 顯示全部樓層
byuen 發表於 2014-5-6 19:07
香港代理, 7 樓够方便, 你上門磅水, 攞機走人, 落樓即刻飛著走都得.
仲有買航模唔同買電器手機, 保養其實 ...

明白晒, 咁睇黎幫襯淘寶都好, 可以慳返一千幾百, 用黎買多舊電, 到時睇下咁多位師兄係邊頭玩, 就過黎請敎請敎
kayming 發表於 2014-5-9 17:01:41 | 顯示全部樓層
byuen 發表於 2014-5-7 19:56
kaymaing ching, 小弟講到咁, 你都仲係要幫襯淘寶? 如果價錢一樣, 點解唔支持下本地賣家呀? rc711 又好,  ...

byuen 師兄, 我唔係唔想幫襯本地商戶, 你比我以上LINK 我都有睇過 RC711, 唔見有vision +, 現代(去7 樓個日都有去問過)不過.......無貨, 7樓去又唔開門(對於我哩D 住將軍澳, 返工返大圍, 又要成日湊仔既人, 出一次旺角真係一年都無幾次), 所以都係係淘X買左, 希望見諒, 下次一定幫襯本地